Ladislav Skuhravý: "Všem tvrdím, že s fotbalem skončím, až skončí Jarda Jágr s hokejem."

Je bratrancem Tomáše a Romana Skuhravých, pomáhal trénovat chanovický dorost, a v klubu nyní působí primárně jako správce hřiště. Ovšem stále chodí s týmem trénovat a prohání své mladší brankářské kolegy. No a když je třeba, do branky si stále občas stoupne i při mistrovských zápasech. Je mu 52 let a nesnáší, když si někdo stěžuje na věk. On sám se už s kariérou několikrát loučil, ale jak nám sdělil trenér Chanovic Radim Šiška, "Je to silnější, než on". Představujeme Vám hráče 9. kola Ladislava Skuhravého!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Byl jste překvapený, když jste zjistil, že vás fanoušci zvolil hráčem kola? Věděl jste vůbec o této anketě?
Byl jsem velice překvapen. V 52 letech bych čekal na tomto místě jiné borce. O této anketě jsem samozřejmě nevěděl.
Hlasy jste si získal hlavně svým skvělým výkonem proti Blovicím. Jak byste ten zápas zhodnotil z týmového a jak z individuálního hlediska?
Věděli jsme, že to bude těžký zápas, kór když nám chybělo 8 hráčů a z toho 3 ze základní sestavy. K samotnému zápasu myslím: K vysoké úrovni zápasu přispěli i hráči Blovic. Domácí hráli moderní rychlý fotbal, my naopak jsme našli svoji tvář, kde jsme prodali svoji zkušenost, přímočarost a konečně přidali bojovnost a komunikaci. Hlavně jsme zachytili začátek zápasu, kde mužstvo ukázalo, že jsme nepřijeli jenom na výlet. Těžko hodnotit sám sebe ale přece, když vidíte deset frajerů před sebou jak jezdí, snažíte se též hecnout a pomoc. Jak říkám: Aspoň dobře překážet.
Za Chanovice stále ještě sem tam nastupuje váš trenér Radim Šiška. Je to proto, že je vás málo, anebo potřebujete na hřišti zkušenosti?
Ano, Radim Šiška nastupuje, když hráči chybí. V zápase s Blovicemi prodal i svoji zkušenost. Je to náš tajnej trumf.
V kolika letech jste začal s fotbalem a kdo vás k němu přivedl? A jak jste se dostal do branky?
S fotbalem jsem začal v 6-7 letech v Chanovicích. Kdo mě k němu přivedl? Samozřejmě můj otec, s tím souvisí i ta druhá otázka: "Táta chytal, budeš chytat taky." No tak jsem tam zůstal.
Kde vidíte svoje přednosti či slabiny?
Moje přednosti: asi zkušenost za ty léta v bráně. Snažím se už při rozcvičení soupeře sledovat hráče, jak kope, jestli je to pravák-levák, jak má rád balon, kam střílí. Hlavně si užít celý zápas. A slabiny? Vždy to byly výkopy
Jakého největšího úspěchu jste ve svém fotbalovém životě dosáhl, případně na co jste nejvíc hrdý?
Léta jsem chytal krajský přebor za Chanovice. Nakoukl jsem i do divize. Přišly i nabídky na zkoušky 2x jít do Škody Plzeň + Blšany. Jenže člověk tomu nedával co měl, spíš užíval života. Hrdý jsem hlavně na své děti Ondru a Kačku a svoji rodinu, která je fotbalová celá a funguje.
Jakými kluby jste prošel a kde jste strávil nejdelší čas?
Byli to samozřejmě Chanovice, poté Svéradice, Horažďovice a zase Chanovice. Zde jsem nejdéle.
Jak dlouho ještě chcete v ideálním případě chytat?
Tvrdím to všem, že přestanu hrát fotbal až přestane hrát hokej Jarda Jágr na Kladně.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.