"Já osobně bych Chlumčany rád viděl v 1.A třídě," říká nejlepší hráč 8. kola Petr Dostálík.

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 8. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Je jím Petr Dostálík z Chlumčan. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Začnu trošku netradičně. Tvůj spoluhráč Oliver Kastelic mi, když jsem se ho na tebe ptal, řekl, že jsi hodná verze Davida Limberského. Mohl bys mi to prosím vysvětlit? Kdyžtak tady můžeš Oliverovi na to konto něco vzkázat.
Tohle porovnání slýchám dost často a ani mi to nevadí. Rád využiji každou příležitost k legraci. Dokonce mi jednou David volal jestli za něj nebudu chodit na tréninky, když mu náš společný kamarád ukázal mojí fotku. Také mi vyhovuje často používat kop šajtlí a obě naše manželky se jmenují Lenky, tím myslím naše podobnost končí.
Oliver mi ale také sdělil, že jsi skvěle technicky vybavený. Co bys, kromě techniky, ještě označili za svou přednost? A jaké máš slabiny?
Svoje slabiny bych nerad odkrýval a taky nechci nudit čtenáře dlouhým textem (smích). Za svojí kopací techniku vděčím mládežnickým trenérům v Holýšově a také svému dědovi, který už není mezi námi a tímto bych mu chtěl poděkovat za to, že mě v dětství nechal bušit do nově nalakovaných vrat a vždycky mi fandil a věřil. Myslím, že moje největší přednost je láska k fotbalu. Jsem ten typ, který rád trénuje.
Tobě se o víkendu proti Vrhavči povedl parádní počin. Na vaší šestigólové výhře ses podílel čtyřmi zásahy. Už se ti někdy povedlo nasázet tolik branek v jednom utkání?
4 góly jsem v jednom zápase za muže nikdy nedal, takže s počtem jsem spokojený, ale nebyl bych to já kdybych ještě asi tak dvě příležitosti „nepokazil“.
A jak jsi ty góly dal?
Tady se asi nabízí, abych poděkoval svým spoluhráčům za perfektní přihrávky a pohyb. Doufám také, že tímto se částka zaplacená do kasy výrazně sníží (smích). Většinou jsou moje góly technické střely z menší nebo střední vzdálenosti. Nejsem úplně bijec do vápna.
Jak vůbec váš zápas s Vrhavčí probíhal? Odnesl sis z něho nějaký šrám či plivanec?
Zápas probíhal úplně normálně a dokonce jsme se soupeřem prohodili i několik přátelských slov. Myslím, že většina kluků z Vrhavče jsou celkem sympaťáci. I kdybych si nějaký kopanec odnesl, tak bych o něm nemluvil do novin, protože si myslím, že takové záležitosti mají zůstat na hřišti.
Ptám se nejen protože jsou vrhavečtí známi brousci, ale také protože mi Oliver říkal, že to od nich pořádně schytával za to, že se o nich zmínil v našem rozhovoru, který jsme spolu dělali, když hráče kola vyhrál on. Zaregistroval jsi, že po něm trošku více šli?
Všiml jsem si, že ho měli vrhavečtí kluci za tu zmínku o sáňkování trošku na mušce, ale i přes to se dokázal prosadit a v klidu a s přehledem svoji minutáž kvalitně odehrál.
Chutná pak vítězství proti takovému celku víc, než proti jiným?
Pro mě jsou nejprestižnější zápasy se soupeřem, kde proti mně hrají moji kamarádi nebo známí. Tam nechci prohrát. Takže duel s Chotěšovem nebo derby s Dobřany a zápas s Přešticemi jsou pro mě prestižní a těším se na ně. Proti Vrhavči jsem měl osobní motivaci odčinit červenou kartu z minulého roku, kterou jsem tam dostal.
V tabulce střelců ses posunul na druhé místo za přeštického Pavlíka, dal sis před sezónou nějaký cíl co se gólů týče?
Před sezónou jsem měl jako cíl mít z fotbalu co největší radost, udělat dobrou partu a dát pár gólů pro moje dvě dcerky Nelinku a Klárku, které mi fandí. Doufám, že ještě pár gólů, které budou znamenat bodový zisk přidám a budu co nejdéle prohánět elitní střelce v naší soutěži.
Prý jsi dřív dlouho působil v Německu. Jakou sis odtud odnesl zkušenost a za jaké kluby/v jakých soutěžích jsi hrál?
Hrát v Německu byl můj sportovní sen od dětství když jsem tam jezdil s prarodiči na výlety. Jsem rád, že se mi podařilo si tam zahrát a byla to pro mě zkušenost také po lidské a jazykové stránce. Hrál jsem v TSV Aschenau, v SV Haus im Wald a nejdéle v FC Dreisessel v Kreisklasse. Ze všech tamních angažmá mi zůstalo hodně přátel, což je pro mě nejvíc.
Teď jsi v Chlumčanech, které jsou společně s přeštickým béčkem jedinými neporaženými týmy soutěže, jak se ti tam líbí?
Myslím, že se nám podařilo vytvořit perfektní partu a fotbal v Chlumčanech mě hodně baví. Můžu za to poděkovat spoluhráči Michalovi Kulhánkovi, díky kterému jsem do Chlumčan přišel. Lidé kolem fotbalu tomu dávají tu správnou péči a skvěle se o nás starají a to se myslím odráží na výsledcích.
A jdete na postup?
O postupu se u nás zatím příliš nemluví. Je na to brzo, ale já osobně bych Chlumčany rád v 1.A třídě viděl.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.