"Jsem rád, když mohu jakkoliv přispět do kasy," říká hráč 2. kola 1.A třídy, Radek Černý

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 2. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Radku, prý jsi nastoupil do základu snad po třech letech. Proč tak dlouhá pauza?
Já jsem s týmem už od postupu do 1.B třídy, ale vždy jen jako rezerva. Bohužel máme velkou marodku, tak jsem musel naskočit od začátku.
Jak se ti po té dlouhé pauze hrálo od první minuty?
Pravidelně chodím na tréninky a pomalu se do toho dostávám, ale určitě to ještě nějakou dobu potrvá než budu schopný nabrat fyzičku a odehrát celý zápas. Ale i tak jsem spokojený, že mohu týmu něco dát a pomoct jim. Zápas se ze začátku nevyvíjel vůbec dobře a po kuriózním vlastenci Martina Šinála, kdy to zároveň byl jeho první gól v 1.A třídě, bohužel do nesprávné branky, jsem si řekl, že je čas zachránit body a zkusit zápas otočit. A to se taky povedlo. Cítil jsem z týmu neskutečnou energii a sílu.
Trenér tvou nominaci do sestavy kola bral lehce s humorem, ale prý sis to zasloužil. Jak se na to díváš ty?
Já tuhle nominaci taky beru s humorem, myslím si, že chlapi z jiných týmu dokázali mnohem více. Ale jsem rád, že mě trenér nominoval a doufám, že to nebylo naposled. (smích)
Nemáš odehráno ani 90 minut a už plníš klubovou kasu. Snad kvůli tomu zase nepověsíš kopačky na hřebík.
To vůbec ne, ba naopak... Já jsem rád, když mohu jakkoliv přispět do kasy a ještě když se mi takhle povedl zápas. Doufám, že to bude nějaká tučná suma.
V Bělé může jméno Černých vytvářet dojem jako nějaký místní fotbalový klan. Shoda jmen nebo rodina? A byli jste všichni čtyři najednou v soutěžním zápase na hřišti?
Ano to máte pravdu je nás hodně. Luboš a Martin jsou z rodiny. Jiří je jen shoda jmen. Jinak se snažíme být na zápasy pravidelně, ale ostatní jsou teď na dovolené. Hlasatel vždy, když hlásí sestavu, tak se musí určitě smát.
Jaké vidíš umístění Bělé v této sezoně?
To si nyní netroufnu říct. Pro nás je důležité hrát fotbal, který bude bavit nás i fanoušky. Máme tu skvělou partu i skvělého trenéra a jaké bude umístění na konci sezóny, to se uvidí.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.