"Rád vzpomínám na mládež v Sokolově. Myslím si, že tyhle přátelství nám vydrží na furt a o tom ten fotbal určitě je." říká Dan Nimrichter, hráč 6.kola 1.A třídy!

Hráčem 6.kola 1.A třídy Karlovarského kraje jste zvolili 21letého Daniela Nimrichtera z týmu FK Olympie Březová! My jsme Dana vyzpovídali, tak se pojďte podívat, o co se s námi podělil.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak vypadala doposud tvá fotbalová kariéra?
Začal jsem už v pěti letech ve Staré Roli, tam jsem byl pouhý rok a pak jsem přešel do Vintířova, kde jsem hrál do 11, než se mě ujal Baník Sokolov. V Baníku jsem strávil celý dorost. Po Sokolově jsem šel na rok do Březové, kde jsem si poprvé zkusil dospělý fotbal a po roce do Varů, kde jsem strávil půl roku a pak zpátky do Březové, kde jsem do teď.
Co jiné sporty?
Samozřejmě mě bavili a baví i jiné sporty, ale fotbalu se věnuji opravdu od malička a žádný jiný sport mě tolik neoslovil.
Nastupuješ pokaždé na pozici obránce?
V divizi téměř výhradně ano, ale v našem béčku nastupuji spíš ve středu zálohy.
V posledním utkání jste skvělým způsobem zvrátili nepříznivý stav s Citicemi. Jaký to byl zápas?
Určitě to byl parádní pocit. Už jen z toho důvodu, že oba naše Březovské celky bodovaly za plný počet. Jelikož se naše zápasy křížily, tak jsem stihl přijít až na druhý poločas. Určitě jsem rád za gól, který jsem vstřelil, myslím si, že nám to dost pomohlo se zvednout a s výsledkem ještě něco udělat. Byli jsme rychlejší a hlavně nebezpečnější. Do konce zápasu jsme stihli dát tři góly a zápas tak skončil výsledkově lépe pro nás. Určitě bych chtěl pochválit kluky, že za stavu 0:2 to nevzdali a bojovali až do úplného konce. Takže pro mě nepopsatelný moment.
Jak padla ta branka?
Dostal jsem míč na hranici šestnáctky, podařilo se mi uvolnit přes dva hráče a střelou na zadní tyč se mi povedlo překonat brankáře.
Máš období, na které nejraději vzpomínáš?
Určitě rád vzpomínám na mládež v Sokolově, měli jsme super partu. Myslím si, že tyhle přátelství nám vydrží na furt a o tom ten fotbal určitě je. Na ty chvíle budeme vzpomínat vždycky rádi. Můj oblíbený moment je asi turnaj na Premiér Cupu. Hráli jsme proti klukům, o kterých dneska slýcháme.
Proti komu třeba?
Nepamatuji si všechny, ale vím, že proti nám nastoupili Fortelný, Sadílek, Frýdek, Drchal a Žitný.
Co v Březové, je tam také dobrá parta?
Partu bych řekl že máme dobrou. Scházíme si i mimo hřiště a dokážeme si vyříkat, to co se nám nelíbí nebo co by se dalo zlepšit.
Chtěl by ses podívat ještě do vyšší soutěže?
Na tuhle otázku snad ani neznám odpověď. Jde hlavně o čas, který do fotbalu dávám a už takhle je to pro mě náročné. Hraju to spíš už jenom pro zábavu. Myslím si, že do vyšší soutěže bych šel už jenom kdyby tam byla nějaká finanční motivace.
Divizní fotbal musí být ale i tak časově náročný, nebo?
Je, to je bez debaty, kdysi ve Varech to bylo dokonce pětkrát v týdnu trénink plus zápas.
Oblíbený tým a hráč?
Oblíbených týmu mám víc. Mám rád Newcastle United, Manchester United a Barcelonu. Můj vzor je Marco Reus, má neuvěřitelný přehled ve hře a líbí se mi jeho styl hry.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.