ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 9.kolo Zlínský | 1.B třída sk. B - Tomáš Batík přišel do Jaroslavic z divizních Skaštic a v posledních zápasech se mu střelecky daří

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 9. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulace k hráči kola. V duelu se Slavkovem p/H jste se trápili, jak utkání probíhalo?
Děkuji. Myslím, že v utkání jsme byli lepším týmem. Oba inkasované góly jsme jim darovali sami po vlastních individuálních chybách, kterými jsme je vždy dostali zpátky do hry. Naštěstí jsme byli ti, kdo v utkání branek vstřelil více a vyhráli jsme.
Tobě se podařilo vstřelit dvě branky, co jim předcházelo?
První branka se mi podařila vstřelit poté, kdy spoluhráč Mynarčík tvrdou ránou z 20-ti metrů prověřil brankáře, který mi míč vyrazil přímo na nohu. Prázdnou bránu nebylo až tak složité trefit. Druhou branku jsem docílil tak, že jsem zachytil zpětnou přihrávku soupeřova obránce svému brankáři. Jeho rozhodnutí bylo čitelné, což mi dalo značnou výhodu si vybrat místo, kam míč uklidit.
Střelecky se Ti zatím daří, i v předchozím duelu v Ludkovicích jsi dvakrát skóroval?
Ano, po příchodu do Jaroslavic se mi nejdříve střelecky nedařilo, ale po dvou trefách z Ludkovic a dvou proti Slavkovu p. H. se mi teď na hřišti dýchá určitě lépe. Doufám, že střelecky se mi bude dařit i v nadcházejících zápasech.
Jak hodnotíš podzimní výsledky Jaroslavic, určitě to mohlo být lepší?
Začátek trochu skřípal. Pak jsme se rozehráli. Výsledky máme jak na houpačce. Hodně to ovlivňuje rozsáhlá zranění v týmu.
O víkendu hrajete v Hulíně, tam Vás čeká velké hřiště a také kvalitní protivník?
Konečně nás prověří velké hřiště. Myslím, že by to pro nás mohl být benefit. Soupeř určitě kvalitní, nicméně si myslím, že v této soutěži může vyhrát kdokoliv s kýmkoliv.
Kde jsi začínal s fotbalem a kdo Tě k němu přivedl?
Fotbalovou kariéru jsem odstartoval v šesti letech v přípravce ve Zlíně pod vedením trenéra Střelce. Děda hrával fotbal, taťka hrával fotbal, brácha hraje fotbal. Takže se dá říct, že je to takové rodinné prokletí. Doufám, že to nemine ani synátora.
Na které kouče rád vzpomínáš?
Určitě je to ten první, tzn. Radek Střelec, který mě vše naučil. Od dovedností s míčem až k pokoře k soupeři. Zapomenout nemohu také na Romana Koleniče, pod kterým jsem si zahrál v posledních dvou letech i vyšší soutěže, které mi daly také hodně.
Popiš nám svoji hráčckou kariéru?
Jak už bylo řečeno. Od přípravky až po starší žáky jsem působil ve Zlíně. Následně jsem hrával za SK Paseky, což byl tehdy hodně spřízněný klub Zlína. Odtud jsem zamířil do Jaroslavic, kde jsme s klukama zažili spoustu úspěchů. Po určité době jsem dostal právě od zmiňovaného Romana Koleniče nabídku, zkusit si zahrát KP ve Skašticích. Byla to výzva, která se přeměnila v zážitky, které jsem nakonec zažíval poté, co jsme postoupili do divize. Teď už je mi 31 let a s množstvím práce, zdravotními problémy, aktivitami a rodinou jsem čtvrtou nejvyšší soutěž nezvládal časově a tak jsem se vrátil zpět do Jaroslavic.
Bude se hrát bez diváků, jak moc Vám to bude vadit?
Musím říct, že je to velká škoda, nejen pro nás, ale pro celý fotbal. Hraje se hlavně pro lidi. Je to lákadlo, jak si provětrat hlavu, dát si klobásku a pivo. Náš fanclub je fantastický. Doprovází nás jak na domácí, tak na hostující utkání a to ve velmi početné skupině. Nicméně podmínky jsou pro všechny stejné.
Myslíš si, že v pátek ministr Prymula ukončí fotbalové soutěže kvůli pandemii. A co říkáš na dění kolem COVID 19, např. fronty na testování v Baťovce?
Doufám, že se tak nestane. Už jednou nás to všechny postihlo a bylo to smutné období, tedy alespoň pro mě. Můj názor je, že by se nemělo testovat preventivně, ale jen v případě případných příznaků. Tento vir jen tak nevymizí a musíme se s ním naučit žít ve všech odvětvích.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 19 47:13 46
2 SFK Elko Holešov B 18 54:25 36
3 SK Březnice 19 43:43 34
4 FC Fryšták 18 49:30 32
5 TJ Sokol Veselá 18 51:40 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Josef Křenek 20
2 Tomáš Janíček 20
3 Jakub Chudárek 16
4 Jan Večeřa 14
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 48 52,7% 0
3 Jiří Kadlík 45 48,4% 0
4 Ladislav Beran 44 48,9% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku