Petr Škarda - nejlepší střelec 1.A třídy, hráč 10. kola!

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 10. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím je Petr Škarda hájící barvy SK Petřín Plzeň B. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Petře. Gratuluji k výhře v této soutěži. Nejprve se zeptám na zápas v Plzenci v němž jsi dal dvě branky a hned poté střídal. Probíhal zápas podle vašich představ nebo vás domácí potrápili?
Ahoj Kubo, děkuji. Vítězství v Plzenci se nerodilo tak lehce, jak výsledek 0:3 na první pohled napovídá. Nástup do utkání jsme měli dobrý a soupeře zatlačili, ale postupně se domácí osmělovali a několikrát jsme měli celkem štěstí. Ve druhém poločase se nám naštěstí podařilo vstřelit 2 rychlé branky, díky kterým jsme Plzenec nadobro zlomili, a připsali si tak důležité body do tabulky.
Jsi v 13 brankami nejlepší střelec soutěže a třikrát už jsi zaznamenal hattrick. Navíc jsi nehrál první tři zápasy, v nichž Petřín nastřílel 24 branek. Byl jsi vždy takový střelec?
Je pravda, že v téhle sezoně se mi střelecky zatím nadmíru daří, ale rozený střelec opravdu nejsem. :-) Drtivá většina mých gólů pramení z výborné práce našeho týmu, kdy mě spoluhráči vybízejí do jasných gólových příležitostí, a i přesto se často stává, že trestuhodně nějakou šanci neproměním :-D
Kromě fotbalu jsem si všiml, že se objevuješ i na futsalu. Děláš nebo dělal jsi i jiné sporty?
Fotbal hraji už od svých 4 let, kdy jsem také začínal s hokejem. Když mi bylo 7 let, tak jsem si vybral fotbal, u kterého jsem zůstal až do teď. S fotbalem jsem začínal v Třemošné a tehdy všichni moji vrstevníci hráli fotbal, a proto tedy tento sport. Futsal hraji již několikátou sezonu během zimní přestávky jako doplněk k zimní přípravě.
Jakou budoucnost své osoby ve fotbale vidíš?
Moje fotbalová budoucnost bude určitě na Petříně. Plánuji zde dohrát kariéru a posléze pokračovat ve Staré Gardě nebo kde bude potřeba :-)
Jaké osobnosti tě ve fotbale nejvíce ovlivnily?
K fotbalu mě přivedli rodiče, zejména, abych měl jako dítě nějaký pohyb a vyžití. Vždy mě podporovali a pokaždé jsem moc rád, když někdo z rodiny na zápas dorazí. Stejně jako tomu teď bylo ve Starém Plzenci, kde jsem měl početný "Fan Club". Co se týká fotbalového vzoru, tak tím byl určitě Tomáš Rosický, líbila se mi jeho kreativní hra.
Jakému českému týmu fandíš a proč?
Fandím Viktorce Plzeň, která mě také i zaměstnává.
Čeká vás teď těžký zápas s Rokycany. Poradíš tipérům, jak bude zápas probíhat?
Na zápas s Rokycany se všichni u nás moc těšíme. Záleží jak oba týmy posílí z dopoledního zápasu A-týmů, ale vzhledem k mladému věkovému průměru obou mužstev čekám zápas ve vysokém tempu. Pokud budeme hrát na našem širokém travnatém hřišti, tak věřím, že soupeře přehrajeme a dostaneme se tak na první místo, které je naším cílem pro tuto sezonu.
Petře, děkuji za vyčerpávající rozhovor a ať v sobotu vyhraje lepší tým ;-)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.