Martin KOCINA: Nejsem příliš rychlý a důrazný hráč, ale spíše se snažím tvořit hru

V posledním hlasování o Hráče kola se stal vítězem poprvé hráč mladé rudolfovské rezervy, která má poslední týdny opět výtečnou formu a Martin KOCINA patří k hráčům, který svůj tým táhnou nejen výborným výkonem, ale i brankami. V posledním kole se tento mladý záložník podílel hattrickem na pokoření leadera soutěže na hřiště v Temelíně a my, vám čtenářům, přinášíme další rozhovor se star kola :-)

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
S jakou pravidelností sleduješ náš web www.fotbalunas.cz?
Sleduji ho snad každý den, protože náš trenér je velice aktivní a hodnotí každé utkání, tak jsem vždy velice zvědavý, co vymyslí :-D
Je pravda, že vaše trenérské duo pánů P. Hlubocký a J. Dvořák s námi vzorně spolupracují, za což jim patří veliký dík! Každopádně jací jsou jako trenéři na hřišti?
Jsou velice přísní, na to co předvádíme. Jsou do toho během celého zápasu velice zapálení a vykřičí všechny hlasivky. Na jednu stranu si myslím, že je to někdy ke škodě, ale většinou mají pravdu, protože trénujeme poctivě 2x týdně s áčkem a měli jsem kvalitní zimní přípravu na soustředění. Takže není divu, že nám dává co proto, když neplníme, co jsme si řekli před zápase. Moc dobře ví, že na to máme a nejedeme na 100%.
Většinou vaši trenéři nevybírají nejlepší hráče zápasu, tudíž to zbývá na naší redakci. Vaši hráči se v Sestavách kola objevují takřka pravidelně, ale Ty jsi po 19. kole první z Vašeho týmu, kdo hlasování ovládl. Co na to říkáš? :-)
Nedivím se, že nevybírají, protože jsme jeden tým a hrajeme jeden za druhého. Jsou dny, kdy se daří a kdy ne. Z hlasování mám obrovskou radost a jsem všem, kteří pro mě hlasovali, vděčný. Nikdy jsem nebyl hráčem kola a jsem poctěn. Hlasovali pro mě jak všichni kamarádi tak známí a to, že si udělali ten krátký čas, aby hlasovali alespoň jednou, je skvělý pocit. Ale nikdy bych to nedokázal se dostat do jedenáctky nejlepších hráčů kola bez mých spoluhráčů a trenérů. Bez nich bych na tom hřišti nic neudělal.
Skromná slova, ale ta dělají hráče velkým. Dle reportáží a statistik býváš velice často produktivní a v Sestavě kola ses neobjevil poprvé. Trénuješ pouze s týmem nebo máš i nějakou individuální přípravu?
Myslím, že jsem po fyzické stránce dobře připravený. Studuji na Jihočeské univerzitě obor Tělesné výchovy a sportu a mám během týdne okolo 10 sportů ve škole. Do toho hraji futsal ve dvou soutěžích s tátou a pískám fotbal. Dá se říci, že pohybu mám někdy moc. Musím zaklepat, že zranění se mi zatím vyhýbají.
Asi zbytečná otázka, ale přesto, kdo Tě nejvíce ve fotbale a možná i ve sportu celkově podporuje?
Určitě rodina. Nejvíce se mi věnuje, co se týče fotbalu / futsalu táta. Pamatuji, když jsem jako dítě si s ním kopal na chodbě. Učil mě různé kličky, přihrávky a střelbu. Kvůli mně začal trénovat fotbal a dotáhl to se mnou až do žáků, kde mě předal dál a začal se stejně věnovat mladšímu bráchovi. Za to všechno jsem mu vděčný a nikdy na to nezapomenu.
Jsi tedy od malička hráčem Rudolfova nebo si působil někdy i v jiném mužstvu?
Mateřský klub je Rudolfov. V přípravce jsem přešel do Dynama ale trénoval jsem i s Rudolfovem. A do mladších žáků se vrátil zpět a od té doby už jsem jen na Rudolfově. Snad si to pamatuji správně.
Měl si už příležitost zahrát si také v A-týmu a případně jaké rozdíly si pocítil nejvíce, když porovnáš zápasy A-týmu a vaší rezervy?
Hrál jsem v A týmu 2 roky, ale kvůli neshodám s bývalým trenérem a zraněním levého kotníku jsem přešel za klukama do B týmu. Zakazoval mi hrát futsal a jiné sporty a byly z toho jen problémy. Rozdíly jsou obrovské. Dostanete míč a hned je u vás protihráč, jedno špatné zpracování a je hned protiútok. Řekl bych, že hlavní rozdíl je běhavost. Jede se do 90. minuty naplno bez odpočinku. Momentální trenér A - mužstva mi vyhovuje a třeba se tam jednoho dne zas podívám. Mám to těžké, jak pískám fotbal, mám danou delegaci momentálně podle B týmu a tím pádem se to kryje s 'áčkem'. Musím si tedy vybrat, který tým je pro mě prioritou.
Co Tě přivedlo na dráhu fotbalového rozhodčího a jaké soutěže pískáš?
Když studujete, potřebujete si nějak i přivydělat. Když jsem v patnácti přemýšlel jak, přišel táta a řekl, když hraješ fotbal, můžeš ho zkusit i pískat. Viděl jsem na internetu inzerát na nábor mladých rozhodčích, tak jsem to zkusil a je to. Pískám I.B třídu od 18-ti let a musím uznat, že to většinou není lehké, ale jsem spokojený.
To věřím a klobouk dolů. :-) Zpět ke Tvé pozici v týmu. Jaké posty sis už vyzkoušel a který Ti je tzv. šitý na míru?
Dá se říci, že jsem zkusil všechny. Hraji středního záložníka a jsem velice spokojen. Nejsem příliš rychlý a důrazný hráč, ale spíše se snažím tvořit hru. Větší radost než z gólu mám, když mi vyjde nějaký přesný pas na spoluhráče nebo když vytvořím gólovou akci. Myslím, že kombinace s míčem je moje silná stránka.
Už si zmínil, že váš tým funguje jako celek a není to o jednotlivcích, ale přesto je někdo, s kým si z týmu rozumíš úplně nejvíc? A proč?
Asi bych řekl náš střed zálohy.. Máme to skvěle rozložené. Jeden z nich je Vašek Dvořák, který je takový buldozer týmu. Vyhraje všechny hlavy a odehraje tam za mě veškeré tvrdší souboje. Druhý je Jaroslav Machovec, se kterým si rozumím po ofenzivní stránce. Často s ním kombinuji a proto asi máme oba momentálně stejně gólů, protože se v nich v podstatě střídáme :-D
Vedeš si nějakou osobní statistiku vstřelených branek či jinou? :-)
Že bych si to nějak psal to ne, ale je skvělé, že na vaší stránce fotbalunas.cz se ukazují střelci i jejich tabulka a právě s Jardou jsme momentálně na 3. a 4. místě
Občas v rozhovoru dávám otázku na oblíbený tým a nějaký idol? Prozradíš nám Ty, kdo je Tvým nej?
Fandím týmu Paris Saint Germain a nejoblíbenější hráč je pro mě momentálně Neymar jr. To, co dokáže s míčem, je neuvěřitelné.
Než se rozloučíme, malém bych zapomněl... Od vás z mužstva jsi první vítěz v anketě, takže ani nevíme, zda také funguje nějaký pokladník a jestli Tě tedy tohle vítězství bude něco málo stát do týmové kasy? :-)
Já si myslím, že spoluhráči to bez povšimnutí jen tak nenechají :-D
A nakonec dám prostor Tobě, takže žádná otázka, ale pokud by si chtěl komukoli, ať už to je rodina, spoluhráči, kamarádi, trenéři atd. , něco vzkázat, tak prosím, nyní k tomu máš prostor :-)
Chtěl bych poděkovat všem, kteří pro mě hlasovali, ať je to rodina, spoluhráči, přítelkyně, kamarádi a všichni ostatní. Bez vás bych to nikdy nedokázal. Doufám, že mě to vyhecuje k ještě lepším výsledkům a znovu si spolu popovídáme. :-)
Nejsem proti :-) Takže Ti samozřejmě přeji spousty zdarů, ať se Ti daří na všech frontách a děkuji za parádní rozhovor. Když tomu Tvé výkony a následně čtenáři budou chtít, třeba zase brzy ahoj při pokračování rozhovoru s Hráčem kola :-)
Děkuji a přeji hezký zbytek dne a též mnoho úspěchů do budoucna :-)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.