Jakub BENÍŠEK II. část: Druhé vítězství v řadě je úžasné a zároveň výborná motivace pokusit se o třetí...

V 16. kole OP jste za nejlepšího hráče víkendu zvolili svými hlasy mladého záložníka Jankova "B" Jakuba BENÍŠKA, jemuž se podařilo v místním derby se Žabovřesky vsítit svoji první branku v mužské kategorii. No a po týdnu tady máme ve stejné anketě jako vítěze stejného hráče. Jakoby se potřeboval do sítě soupeře trefit alespoň jednou, aby se mu srovnala mířidla. V 17. kole se totiž na hřišti v Borovanech dokázal střelecky prosadit hned 2krát. Níže tedy máte pokračování rozhovoru z minulého týdne. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Minule si zmínil, že jsi spíš sváteční střelec, ale tenhle víkend si předvedl další střelecké představení. Popíšeš nám ty gólový situace?
Musím říct, že takhle úspěšný zápas, co se gólů týče, jsem nečekal. První šance vyplynula z naší standardní situace, kdy brankář vyrazil míč a já už ho pak jen kolenem dostal do brány. Druhá trefa přišla až po taktickém tahu trenéra, který mě poslal na pravou stranu. Poté mě přesným pasem našel Ondřej Maxa a já už jen zakončil.
Jistě si tušil, že se opět dostaneš do sestavy kola, ale co říkáš na druhé vítězství v řadě? :-)
Je pravda, že jsem to trochu tušil. Druhé vítězství v řadě je úžasné a zároveň výborná motivace pokusit se o třetí.
Vzal si mi další otázku z úst. Je tedy přeci jen pro Tebe takové ohodnocení od webu důležité a motivační?
Já bych neřekl, že je důležité, ale potěší to a zároveň když mám takhle dvě vítězství v řadě, tak by bylo hezké získat i třetí.
Určitě by to bylo poprvé, komu by se takhle zadařilo, tak si počkáme na Tvůj výkon v dalším zápase. Stálo Tě něco do týmové pokladny poslední vítězství v anketě?
Zatím ne, ale můj spoluhráč Martin Kudláček mi jemně naznačil, že by bylo dobré koupit nějaké to pivko do kabiny, tak mu udělám radost.
Objevily se nějaké zajímavé reakce okolí po Tvém prvním rozhovoru?
Řekl bych, že ani ne. Akorát někteří spoluhráči chtěli, abych je také zmínil. Snažím se to tedy napravit.
Tak už si nám zmínil dva spoluhráče, když vzpomenu i na minulý rozhovor :-) Prozraď nám třeba, kdo v týmu je největší hecíř a motivátor? Bez ohledu na to, jestli už jeho jméno bylo zmíněno ;-)
Za sebe bych řekl, že největší motivátor je pro mě Martin Řezníček. Na druhou stranu každý hráč z našeho týmu se snaží nějak motivovat, povzbudit nebo vyhecovat spoluhráče k lepšímu výkonu na hřišti.
Máš nějaký pravidelný rituál, než vstoupíš na hřiště?
Tak to zatím ne. Moc pověrčivý nejsem. Možná to přijde až budu starší.
A co nějaká specifická oslava gólu, když už se trefíš do černého?
I tohle mi chybí. Jak jsem říkal, moc gólů jsem dříve nedával, tak jsem to ani nepotřeboval, ale jestli mi forma vydrží a góly budou padat i nadále, budu muset něco vymyslet.
O víkendu vás čeká souboj rezervních týmů. Jaký to bude podle Tebe zápas? Hluboká B přeci jen moc bodů z hřišť soupeřů nevozí, na jaře zatím 0 bodů.
Určitě to bude těžký a zřejmě dost vyrovnaný zápas. My bychom byli velice rádi, kdyby se nám podařilo obrat o body Hlubokou a uděláme pro to všechno. Výhoda domácího prostředí k tomu rozhodně pomůže.
Váš tým má druhou nejhorší ofenzívu v soutěži s průměrem 1,5 vstřelené branky na zápas. Čím si to vysvětluješ?
Tak je toho víc. Myslím si, že máme celkově malý počet střel a když už konečně na tu střelu dojde, tak zase chybí přesnost. Dále to je podle mě nedůraz v útoku a málo se tlačíme do branky.
Věříš, že by Ti Tvá produktivita a výkony z posledních zápasů mohly otevřít ještě tuhle sezónu brány do A-týmu?
Tak to těžko říct. Určitě by mě to potěšilo, ale opravdu nemám tušení, jestli se do áčka dostanu.
Dobře. Já Ti tedy děkuji za kvalitní pokračování rozhovoru z minulého týdne, ještě jednou gratuluji ke druhému prvenství v anketě a uvidíme, co přinese následující víkend. Měj se a ať se daří :-)
Jojo díky, snad to tedy tahle bude stačit. Taky se měj :-)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.