VÁCLAV ŠORM: Pro Kněžice jde zatím o historické umístění, do jara půjdeme s pokorou

Kněžice ukončily podzimní část sezóny na čtvrtém místě. Na spokojenost s umístěním či například na průběh zimní přípravy jsme se zeptali jejich hráče Václava Šorma.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak hodnotíte podzimní část sezóny? Jste s ní spokojeni?
Chtěli jsme hrát v nejvrchnějších patrech tabulky, a tak lze čtvrté místo považovat za dobré. Bereme ho a jsme s výsledky spokojeni. Stejně tak nás těšil i náš herní projev, jelikož jsme ve většině zápasů dominovali. Mohli jsme sice získat klidně i o šest bodů více, na druhou stranu jsme ale přinejmenším jednou porazili fotbalovějšího soupeře, který nás přehrával. Musím však poznamenat, že od týmů, které jsou v tabulce nad námi, se máme ještě co učit.
V čem se chcete v jarní části sezóny zlepšit?
Určitě je potřeba se lépe scházet, protože ke konci zápasu jsme to museli hodně lepit. Musíme udržet disciplinovanost a co se herního projevu týče, rádi bychom proměňovali více šancí. Takový náš další cíl je porazit tým z první trojky.
Jak probíhají tréninky? Na umělé trávě?
Ano, ale zatím jsme měli jen tři. Brzy ale zařadíme dvě náročnější fáze týdně. Jedna z nich bude v tělocvičně základní školy, druhá opět na umělce.
Měli jste i soustředění?
Ano, šlo spíše o takové rodinné soustředění na stmelení kolektivu - který kluci jinak rádi tmelí každý víkend i během zimní pauzy. Byli jsme v Rokytnici, kde jsme se párkrát proběhli a byli jsme na běžkách.
Jaké chystáte přípravné zápasy?
Bude jich pět. Dva s týmy z B třídy, zbytek s týmy z okresu. Všechno to jsou týmy z Královéhradeckého kraje.
Přivedli jste nějaké posily?
Kádr se nám podařilo vhodně doplnit již v létě. Teď jen usilujeme o jednoho hráče na křídlo, jinak nám jde spíše o to, abychom udrželi kádr pohromadě. Doufáme, že nás během jara posílí náš kmenový velmi dobrý hráč, který je na marodce. Další kluk, pilíř naší obrany, je pak na přípravě týmu z krajského přeboru. Doufáme, že zůstane. Nahradit jej by bylo velmi těžké.
Jaký je hlavní cíl pro jaro?
Jsme pokorní. Zatím jsme na historickém umístění, které Kněžice nezažily, ale víme, že se vše může změnit. Chceme držet skvělou partu a fotbalem bavit sebe i diváky. Pokud vyjde první pětka, bude to pecka!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.