ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 13.kolo Zlínský | 1.B třída sk. B, 2018-2019 - Petr Dlouhý z Veselé v podstatě už sedm let pendluje mezi Prahou a Zlínem tak, aby stíhal práci, rodinu i kamarády a milovaný fotbal

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 13. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulace k hráči kola, vybrali Tě fotbaloví experti po duelu s Loukami, jak utkání probíhalo?
Děkuji a děkuji všem neúnavným příznivcům za hlasy. Celé utkání probíhalo na těžkém terénu, který často zamezil přesnější kombinaci. Hráčům míč hodně odskakoval, mně nevyjímaje, hodně se bojovalo a vyložených šancí bylo málo. O to víc jsem rád, že právě z té naší padl jediný gól zápasu.
Zlomili jste prokletí venkovních zápasů, Tobě se podařilo dát vítěznou branku, co jí předcházelo a bylo těžké jednogólové vedení dotáhnout do vítězného konce?
Za prolomení série jsem velmi rád. Z pohledu celé sezóny je důležité přivážet body i z venku. Gól padl poté, co jsme po nevydařené standardce rychle vrátili míč zpět do pokutového území, přičemž nezformovaná obrana Louk trochu zapomněla na mě a Romana Manďáka, který mi přihrál na malé vápno, odkud by bylo hříchem neproměnit. Louky bojovaly, ale výrazněji už po naší brance nezahrozily.
Tabulce vévodí fotbalisté z Fryštáku, na konci se krčí Malenovice a Příluky. Co je pro Tebe větším překvapením?
Od Fryštáku jsem umístění ve vyšších patrech čekal, takže mě spíš překvapuje pořadí na konci tabulky, ale bodově nejsou odstupy posledních týmů ještě natolik propastné, aby s nimi nešlo něco udělat.
Jak hodnotíš zatím vystoupení Vašeho tým v podzimní části soutěže?
I přes časté potíže vůbec poskládat sestavu, se paradoxně dokážeme o to více semknout a hrát efektivní fotbal. Pohybujeme se v tabulce v nejvyšších patrech a tudíž jsem nadmíru spokojený.
Tobě to tam letos padá. Už jsi na 10ti gólech a to si nehrál ve všech podzimních utkáních. Jedná se o Tvoji zatím nejlepší sezónu? Co ten příjemný obrat u Tebe způsobilo?
Pro mě je to gólově určitě nejlepší podzim za takových pět let. Důvodem může být to, že jsem se už na startu sezóny cítil daleko odpočatější a taky, že jsem začal zase nastupovat v útoku, kde se přeci jen dostanu do šancí častěji.
Koho z Vašeho týmu bys pochválil za podzimní výkony? A máš svého dvorního nahrávače?
Toto je pro mě nejtěžší otázka. Tým šlape, jak může, výborně hraje kapitán Miroslav Čoček i stoperská stálice Martin Odstrčilík. Mohu-li jmenovat dva dvorní nahrávače, budou to Roman Manďák a Tomáš Dujka.
Hraješ velký fotbal, taky jsi ho pískal, pískáš taky sálový fotbal – futsal. Co tě nejvíce baví? Stíháš i jiné sporty?
Čerstvá novinka je, že také píšťalku sálového rozhodčího jsem se rozhodl pověsit na hřebík. Zároveň tak nepřímo odpovídám, že hraní u mě přeci jen převažuje nad pískáním, které bylo skvělou zkušeností. Rád provozuji různé sporty, pokud to jen jde. Rád plavu, snowboarduju nebo vyměním kopačák za florbalový míček.
Bude i letos pokračovat Tvá dráha ligového rozhodčího v sálovém fotbalu - futsalu?
Viz předchozí otázka – Rozhodl jsem se od této sezóny už nepokračovat, pískání mě již nenaplňuje tak jako dříve, aktivní hraní vítězí.
Po vysoké škole jsi zvolil zaměstnání v Praze. Praha - Veselá 320 km, to není málo. Jak své pražské zaměstnání kloubíš s hraním na Veselé ? A prý vás tam v klubu takových cestovatelů je více?
V podstatě už sedm let pendluju mezi Prahou a Zlínem tak, abych stíhal práci, rodinu i kamarády a fotbal. Už jsem si na toto cestování zvykl. Leckdo se mi diví, ale dokud nemám závazky na tom, či onom místě, tak mi čas strávený na cestě nevadí. Kolik kilometrů jsem už takhle nacestoval, to už asi nikdo nespočítá. Cestovatelů máme na Veselé opravdu hodně. Asi pět dalších spoluhráčů dojíždí z Brna, jeden další z Prahy, jeden z Olomouce a někteří se zastaví i z Německa nebo i vzdálenějších krajů.
Králem podzimu už je s náskokem Fryšták. Zvládne stejně i odvety a nebo bude mít ještě na jaře zdatné pronásledovatele?
Osobně doufám, že bude boj o čelo tabulky na jaro ještě napínavý. Mrzí mě, že jsem nemohl zrovna proti Fryštáku nastoupit a třeba pomoci k lepšímu výsledku. Soutěži kraluje Fryšták právem a jak se říká, mají vše ve vlastních nohou.
Ve středu z MOL CUP vypadl Jablonec a Plzeň. Zlín hraje pohár v Olomouci až za 2 týdny. Tvůj tip?
Před rokem si Ševci díky poháru zahráli Evropskou ligu. Určitě budou chtít v této soutěži zase dojít co nejdál, zvlášť, když jiné top týmy vypadly. Věřím, že Zlín s Olomoucí uspěje. Přeci jenom by se Hanáci mohli více soustředit na sběr bodů v lize.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 19 47:13 46
2 SFK Elko Holešov B 20 62:28 42
3 SK Březnice 19 43:43 34
4 FC Fryšták 20 53:38 33
5 SK Tlumačov 20 38:34 33
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Janíček 21
2 Josef Křenek 21
3 Jakub Chudárek 18
4 Jan Večeřa 14
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 64 53,8% 1
2 Libor Adamik 53 54,1% 0
3 Jiří Kadlík 49 49,0% 0
4 Ladislav Beran 47 48,5% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku