Když se probudím a nic mě nebude bolet, tak zase půjdu chytat, hlásí zručský veterán Petr Hodan

Hráčem 16. kola městského přeboru jste zvolili brankáře zručské rezervy Petra Hodana. Tomu už je přitom 48 let, věnuje se převážně funkcionařině a mezi tyčemi zaskakuje za zraněného kolegu. Na hřišti Smíchova však Hodan, byť jeho tým prohrál 0:1, zachytal výborně a své spoluhráče držel ve hře o body. I o tom, jak je pravděpodobné, že tohoto chlapíka uvidíme v bráně i v dalších zápasech, se dočtete v našem rozhovoru.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k titulu hráče kola. Dáte něco do klubové kasy?
U nás se vždy přispívá litrem rumu, takže tady je to jasné. Řeší se to potom v hospodě. Pravidla jsou takto už léta nastavená.
Neměli třeba spoluhráči nějaké narážky, nedělali vtípky?
To ne. Já už jsem ve věku, kdy už moc nechodím na tréninky a věnuji se spíše funkcionářské práci, takže je vždycky vidím až o víkendu. Spíše jsem se o tom dozvěděl z Facebooku.
Oceněn jste byl za zápas se Smíchovem, byť jste ho prohráli 0:1. Jak jste to utkání viděl?
Nevytvořili jsme si moc šanci, soupeř byl určitě lepší. My jsme snad neměli ani pořádnou střelu na bránu, takže to nebyl náš nejvydařenější zápas. Doufám, že to už zase bude lepší a již teď, v nejbližším utkání, se polepšíme.
V bráně jste zaskakoval za zraněného kolegu. Kdy jste se dozvěděl, že budete muset jít chytat?
On už má problémy delší dobu. Má něco s krkem, takže teď to asi budu muset vzít na sebe, jelikož máme malý počet brankářů.
Takže je velmi pravděpodobné, že Vás uvidíme i teď o víkendu?
Přesně tak. Když se probudím a nic mě nebude bolet, tak půjdu.
Udržujete se ještě nějak v kondici? Například tréninky, zápasy za starou gardu?
Stará garda zrovna dnes (v pátek) začíná, takže to pro mě bude takový dvojzápas. Jinak tu kondičku už moc neudržuju. Zatím na mě byla zima, takže teď snad zase začnu chodit trénovat častěji.
Jste především funkcionářem. Konkrétně předsedou klubu. Jak jste spokojen s dosavadním průběhem sezóny z pohledu Zruče?
Jsme velmi spokojeni. Parta je tu dobrá a máme i docela dobré výsledky. Doufám, že se nám podaří vrátit zpět do Krajského přeboru, abychom tu zase nastavili nějaký standard, který tu byl.
Vaše fotbalové povinnosti vám jistě zaberou poměrně dost času. Ale jaké máte další koníčky, co ve volném čase rád děláte?
Mám hodně rád lyžování, ale tam sezóna už skončila, takže se věnuji hlavně rodině. Protože té jsem se za poslední léta zas tolik nevěnoval.
Sledujete i světový fotbal? Máte oblíbený klub, hráče?
Upřímně řečeno ani ne. Jsem spíše takový ten fanoušek, který začne fandit, až když se náš nároďák někam dostane. Takže to nějak extra nesleduji. Raději si jdu fotbal sám zahrát.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.