Tadeáš Chuděj: Kdybych nehrál fotbal, tak bych nebyl Chuděj. Máme to tak nějak v krvi

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 1. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Obránce TJ Spálov Tadeáš Chuděj, jenž odehrál kvalitní zápas proti Jeseníku nad Odrou. A pomohl tak k výhře svému týmu. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře. Jak si vážíš označení hráč kola a co tomu říkáš?
Děkuji, ale popravdě se tak vůbec necítím. V zápase s Jeseníkem jsem se zpočátku zápasu kopal spíš za uši, ale v průběhu zápasu se to zlepšilo. Že bych se ale měl cítit jako nejlepší hráč zápasu, natož celého kola, tak to vůbec. Tady se ukázalo jen to, že když máte schopnou přítelkyni, ta dokáže zařídit leccos.
Bude tě to stát něco v kabině?
Tak určitě. V sobotu proti Mořkovu uzavíráme podzim, takže to zalepím rovnou jednou lahví.
Pojďme na zápas s Jeseníkem. Vyhráli jste těsně 2:1. Jak jsi poslední zápas viděl ty?
Výsledek sice vypadá těsně, ale průběh z mého pohledu byl jednoznačný. Podcenili jsme začátek a z první „střely“ jsme inkasovali. Ale zhruba od 15. minuty jsme převzali iniciativu a už to bylo poměrně jednostranné. Obrana Jeseníku pracovala velmi dobře a prostě se s tím nemazlili, díky tomu jsme se tam nemohli dostat. Druhý poločas jsme pokračovali a díky dvěma zaváháním jsme zápas otočili. Myslím, že zaslouženě, protože jsme soupeře pustili za celý zápas prakticky k jedné střele a chtěli jsme hrát fotbal, ne jen bránit.
Jak bys zhodnotil svůj výkon?
Tak jak jsem už zmínil, určitě nejsem spokojený. Začal jsem po takřka dvou letech nastupovat na stoperovi a i když je tam na všechno víc času, tak si tam nikdo nemůže dovolit chybovat. Tentokrát jsem nechytl začátek, který byl z mé strany hodně nervózní, ale naštěstí jsem nic nezazdil a v průběhu to bylo lepší a lepší.
Přezimujete na předních příčkách tabulky. Jste s umístěním spokojení? A kam sahají ambice Spálova na jaře?
Vzhledem k tomu, že jsme na dostřel druhému místu a pokud vyhrajeme s Mořkovem, tak budeme s Tichou na stejných bodech, tak si myslím, že nemůžeme být zklamaní. Ale vždycky to může být lepší. Pro jaro bude náš cíl určitě stejný, držet se špice tabulky a snad se nám podaří skončit lépe než na 4. místě
Proti kterému soupeři se ti letos hrálo nejlíp?
Nevím, jestli to byl můj nejlepší zápas, ale nejlépe se mi hrálo proti Odrám. Hrát proti kamarádům, které znáte léta, má vždy větší náboj a je rozhodně zajímavější.
V kolika letech jsi poprvé kopl do míče a jak se dále rozvíjela tvoje kariéra?
Pokud si to dobře pamatuji, tak to bylo v sedmi letech. A poté jsem procházel na střídačku žákovské a dorostenecké kategorie ve Spálově a Odrách.
A proč sis vybral právě fotbal?
Myslím, že kdybych hrál něco jiného, tak bych nebyl Chuděj. Máme to tak nějak v krvi.
Máš ještě nějaký nesplněný fotbalový sen?
S otcem jsem si zahrál a dokonce několik sezón. Teď bych chtěl objet pár největších stadiónů v Evropě a užít si tu atmosféru velkých zápasů.
Tvůj oblíbený fotbalista a tým?
To co předváděl Ronaldinho se svých letech v Barceloně mě uchvátilo a navždy to pro mě bude jeden z nejlepších fotbalistů, co jsem viděl hrávat (bohužel jen v televizi).
Jakým způsobem trávíš svůj volný čas?
Většinu volného času trávím s přítelkyní, teď začala futsalová sezóna, ta taky stojí nějaký čas. Poslední dobou jsem tomu moc nedával, ale přes zimu budu hodně času trávit v garáži, kde mám závaží a chodíme cvičit s kamarády a když už nic jiného nemám na práci, tak skončím u xboxu a paříme Fifu, dokud někdo naštvaný neodejde. (smích)
Děkuji ti za rozhovor a přeji ti hodně fotbalových i soukromých úspěchů.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.