Proti Smíchovu to byl z naší strany nejpovedenější zápas v sezóně, pochvaluje si litický Jan Tykvart

Anketu o Hráče kola ovládl podruhé za sebou fotbalista Litic. Po brankáři Jakubu Tihlaříkovi jste tentokrát zvolili obránce Jana Tykvarta. Také jeho jsme pro Vás samozřejmě vyzpovídali.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Čtenáři serveru fotbalunas.cz jste byl zvolen Hráčem 10. kola městského přeboru. Jak se to poslouchá?
Je to pro mě pocta stát se hráčem kola. Zásluhu na tom mají hlavně moji spoluhráči, přátelé a kamarádi, kteří pro mě hlasovali.
Do sestavy kola a následně Hráčem kola jste byl zvolen za výkon v utkání proti Smíchovu. Jak byste zápas zhodnotil?
Před zápasem jsme si řekli, co bychom chtěli proti Smíchovu hrát a to jsme také plnili. Řekl bych, že jsme za celý zápas Smíchov k ničemu velkému nepustili a my sami jsme vstřelili dva krásné góly. Z naší strany to byl nejpovedenější zápas v sezóně.
Smíchov patří k nejlepším týmům soutěži a nastupuje za něj dvojice kanonýrů Knapp – Rubricius. Jak těžký zápas to byl z pohledu obránce?
Věděli jsme o nich, že patří k nejlepším střelcům soutěže a tak jsme jim nechtěli dát ani kousek prostoru. Chtěli jsme k nim rychle přistupovat a klidně je i „okopat“, abychom jim tu hru znepříjemnili a to se nám podařilo.
Právě od smíchovských hráčů, kteří vyhráli anketu v minulých týdnech, jsem se dozvěděl, že celá kabina dělá vše proto, aby hlasování o hráče kola vyhrál jejich spoluhráč. Funguje to podobně i v litické šatně?
Nic takového u nás není. Spoluhráči mi možná pogratulujou (smích) a možná budou mít pár vtipů na moji osobu. Do hospody raději nechodím, takže nebudu mít ani větší útratu, jak zmiňoval Kuba Tihlařík v minulém rozhovoru.
Vy jste do Litic přišel až před sezónou. Jak jste v klubu zatím spokojen?
V klubu jsem nadmíru spokojen. Myslím si, že jsem mezi kluky zapadl, a že tvoříme skvělou partu.
Máte mezi světovými fotbalisty nějakého oblíbence? A pokud ano, co se Vám na něm líbí?
Můj oblíbený fotbalista je Wesley Sneijder. Sice je to záložník, na rozdíl ode mě, ale líbí se mi jeho finální přihrávky a hlavně střely z dálky.
Prozraďte nám něco o své fotbalové kariéře. V kolika letech jste začal hrát fotbal, jakými kluby jste prošel?
Fotbal jsem začal hrát v 6-7 letech, myslím. :-) Moje kariéra začala v Přešticích, kde jsem strávil spoustu krásný roků. Při postupu z dorostu do mužů jsem spíše vysedával na střídačce a tak jsem se rozhodl hledat jiný tým. Odešel jsem na půlroční hostování do Lužan, odkud si mě poté vytáhl můj bývalý trenér do týmu Žinkov. V Žinkovech jsem strávil pěkné tři roky. A před novou sezónou jsem přestoupil do týmu Litic, kterým chci pomoci k co nejlepšímu umístění v tabulce.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.