Jan Ollender: Věřím, že nyní už budeme stoupat tabulkou nahoru…

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 10. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Útočník FC Kopřivnice proti TJ Slavoj Jeseník nad Odrou vstřelil jednou branku a pomohl tak svému týmu k výhře.Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře. Kde jsi sháněl podporu?
Dobrý den, děkuji Vám. Především bych rád poděkoval všem mým fanouškům, kamarádům, ale hlavně rodině. Jsem rád, že mě všichni podporují a věří ve mě… moc si toho vážím.
Jak si vážíš označení hráč kola a co tomu říkáš?
Určitě si vážím hráče kola, ale pro mě je důležitá kolektivní spolupráce a hlavně kolektivní výsledky a úspěchy.
Co říkáš na amatérskou propagaci fotbalu na našem portálu?
Co se týká amatérské propagace fotbalu, tak tu hodnotím velice kladně. Bohužel, hodně lidí ani neví o této stránce, že vůbec existuje. Konkrétně já osobně jsem donedávna ani nevěděl, že vůbec tato propagace existuje a že se vybírají i hráči kola, pro které může kdokoliv, který věří pro svého favorita hlasovat.
Pojďme na zápas s TJ Slavoj Jeseník nad Odrou. Vyhráli jste 2 : 0, podle výsledku jasná záležitost? Jak jsi zápas viděl ty?
Kdybych měl zhodnotit zápas proti TJ Slavoj Jeseník nad Odrou tak byl to od začátku náš zápas. Konečně jsme se sešli v plné sestavě a šlo to hned poznat. Soupeře jsme po celé utkání absolutně k ničemu nepustili. Výsledek skončil podle mě jen 2:0, ale mohlo to být o hodně více. Měli jsme hodně tutovek konkrétně já sám osobně minimálně 3-4 vyložené šance… a to jsem ještě neproměnil 100% šanci do prázdné branky, když jsem obehrál i gólmana. Nakonec se na mě štěstí usmálo v 62 minutě, když jsem dal branku a bylo opravdu po zápase. Byl bych rád, kdyby jsme předváděli takové výkony jako proti Jeseníku i nadále. Pracovali jsme jako tým a to je podle mě nejdůležitější věc, která vede k úspěchu.
Zatím jste na osmém místě tabulky. Jak velká spokojenost panuje s tímto umístěním?
Já osobně jsem velmi zklamaný, protože si myslím že město jako je Kopřivnice a náš tým má na to hrát a pohybovat se úplně někde jinde než na nějaké osmé příčce tabulky. Podle mě byla největší chyba hned na začátku této sezony v tom, že prvních 5 utkání nás chybělo cca 6 až 7 hráčů ze základu v každém utkaní a to se velmi projevilo. Byli jsme občas rádi, že jsme se vůbec sešli na zápas. Vše bylo zapříčiněno dovolenýma, zdravotní problémy a podobně… Sám jsem také konkrétně chyběl na 2 utkání kvůli dovolené což mě velmi mrzí… Ale věřím, že nyní už budeme stoupat tabulkou nahoru…
Co čekáš od příštího zápasu proti Starému Jičínu?
Myslím si, že každý tým v této soutěži se dá porazit. Věřím, že půjdeme do tohoto zápasu s tím, že si odvezeme všechny 3 body!
V kolika letech jsi poprvé kopl do míče a jak se dále rozvíjela tvoje kariéra?
Jelikož moje rodina je plná fotbalistů bylo jasné, že budu hrát fotbal také. S fotbalem jsem začal, když mi byli 4 roky v Kopřivnici. V Kopřivnici jsem působil velmi krátkou chvíli. Brzy mě oslovil klub Baník Ostrava, kde jsem působil přes 5 let. Dále jsem potom působil ve Vítkovicích a Frýdku-Místku. Potom následovala mužská divize v Novém Jičíně. A pomoc Hukvaldům postoupit zpátky do 1.B třídy, která se povedla. Dlouho jsem uvažoval co dále, ale rozhodl jsem se, že se vrátím zpátky do Kopřivnice a pomůžu ji. Hlavně také kvůli podniku kde pracuji a škole…
Máš nějaký předzápasový rituál?
Předzápasový rituál nemám žádný. Vždy si jen přeji ať vyhrajeme toť vše. (smích)
Jaký je tvůj největší fotbalový zážitek?
Fotbalových zážitků mam velmi hodně…, ale asi mezi ty největší patří 2x vicemistr České republiky s Baníkem Ostrava a poslední zápas sezony v Novém Jičíně mužů, kdy jsem dal gól v 90. minutě díky kterému, Nový Jičín nespadl z divize. Ale jak už jsem říkal, mám hodně fotbalových zážitku. Byli by jsme tu dlouho (smích)
Jakým způsobem trávíš svůj volný čas?
Svůj volný čas hlavně trávím s rodinou, přítelkyni a kamarády. Rád chodím do posilovny a cestuji…
Děkuji ti za rozhovor a přeji ti hodně fotbalových i soukromých úspěchu.
Také děkuji nashledanou.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.