Možná koupím nějakou pomůcku na trénink. Naposledy jsem sehnal tréninkový žebřík a dodnes jsou z něj všichni nadšeni, říká s úsměvem Muž kola Luboš Tvrzický

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 20. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal podruhé v jarní části záložník TJ Mír Dívčice Luboš Tvrzický.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Luboši, v krátké době si vyhrál podruhé naši anketu Muž kola. Co pokladník, už se ozval, kolik tě to bude stát do kasy?
Je to takový bonus za výborně zvládnutý zápas od celého týmu, který jsme odehráli proti Boršovu. Nejdříve jsem v nominaci ani neměl být, ale když už jsem byl vybrán tak jsem rád, že jsem vyhrál. A co mě to bude stát? Piva máme v kabině už docela dost, tak možná koupím nějakou pomůcku na trénink. Naposledy jsem sehnal tréninkový žebřík a dodnes jsou z něj všichni nadšeni. (smích)
Před zápasem s Boršovem B jste řešili velký počet absencí. Nebáli jste se, že proti posílené rezervě Boršova budete tahat za kratší konec?
Určitě jsme vnímali, že to nebude jednoduché utkání. Zranění se nám teď moc nevyhýbají, ale po dvou porážkách jsme chtěli v domácím prostředí uspět. Konečně se mužstvo semklo a zápas jsme odjezdili, tak jak to má být a nakonec z toho byla výhra 2:0.
Zápas jste, ale zvládli velmi dobře a o výhře rozhodli dvěma góly v prvním poločase. Trenér hostí Fabián zmínil, že jste vyhráli zcela zaslouženě, když jeho tým nevystřelil pořádně ani jednou na branku. Jak si viděl zápas ty ze hřiště?
Hráli jsme jako tým, bojovali a konečně jsme zbytečně nenakopávali dlouhé míče a snažili se více kombinovat, z toho vyústily vstřelené branky. Největší problémy nám dělal ve středu hřiště Komrs, ale i přes nevybíravé zákroky, jsme ho naštěstí ubránili. Velkou měrou se na výhře podílel brankář Radek Lukáš, který nám bezpečně kryl záda a velký dík patří i Jiřímu Hájkovi. Ještě bych chtěl pozdravit z týmu Boršova Ríšu Kofroňů a tímto mu vzkázat, že míč, který zakopl po odpískání, pořád čeká na hladině Dubeneckého rybníka na vylovení. (smích)
Dívčice patřily před začátkem soutěže mezi favority na postup do Okresního přeboru. Nakonec se pohybujete ve středu tabulky. Je to zklamání s ohledem na kvalitu kádru? Co zlepšit, aby příští rok byl v tabulce o něco výše?
Před sezonou máme vždy nejvyšší cíle, bohužel pak nezvládáme určité pasáže sezony a zbytečně ztrácíme body. Zklamání určitě panuje, protože na víc rozhodně bylo, ale ze všeho nejdřív si musíme uvědomit, že fotbal je kolektivní sport a jestli všichni, co jsou v kádru, tomu nedají ten chtíč něco pro ten postup udělat, tak se budeme neustále plácat na tom samém místě.
O víkendu naopak postoupilo Úsilné, které do III. třídy loni postupovalo. Vám se navíc na tento tým vůbec nedařilo, jen letos jste od nich dostali rovný tucet branek. Co bylo předností hráčů z Voselna a překvapilo tě, že v tabulce předskočili největší favority z Borku a Loko ČB B?
Úsilné hraje nepříjemný fotbal a to hlavně doma na malém hřišti, ale celkem mě zaráží, že dokázali vyhrávat i venku. Zřejmě nikomu z předních týmu tento jejich styl nesedl a tak se všichni díváme na Úsilné zespoda tabulky. Zatím s jedinou porážkou si postup určitě zaslouží a jsem zvědavý, jak se jim bude dařit v Okrese.
Prvoligové soutěže už mají hotovo. Jak to vypadalo v Dívčicích, když ligu opanovala Slavia? Dovedu si živě představit Honzu Valentu, který jako velký slávista musel slavit, jako by ligu vyhrál on sám. Mají sparťané triumf rivala často na talíři?
Hecování je na denním pořádku. Bohužel musím uznat, že Slavie vyhrála zaslouženě, ale už se těším na příští fotbalová rok, kdy je na řadě zase naše Spartička.
Tebe jako fanouška Realu Madrid a Ronalda musel potěšit víkendový triumf Bílého baletu. Čekal si, že po prvním poločase bude mít nakonec zápas, tak jednoznačný průběh?
Zápas jsme prožívali v Dívčické klubovně a musím říct, že to byl vážně skvělý večer. S Valisem a Dvořim, jsme vytvořili silnou fandící trojici a zápas si do sladkého konce užili. Real Madrid je prostě válec a famózním druhým poločasem ve finále to jen potvrdil.
V posledním kole vás za týden čekají Koloděje. Tři body jsou asi priorita proti poslednímu týmu tabulky. Na co si dát pozor?
Určitě si budeme chtít zahrát pěkný fotbal s tříbodovým ziskem na konci a pořádně si užít dokopnou, nehledě na to s kým hrajeme.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.