Na penaltu bych šel, akorát by mě k ní kluci nepustili, říká s úsměvem Muž kola Jan Studnička

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 28. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal brankář FK Olešník Jan Studnička.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Honzo, na úvod gratuluji k výhře v anketě Muž kola. Do sestavy kola ses dostal za výkon v zápase na hřišti Milevska. Jak se ti chytalo proti ex diviznímu týmu?
Díky, začátek zápasu pro mě po delší pauze nebyl jednoduchý, navíc domácí výborně kopali standardky, ale nakonec jsme to vzadu uhráli na nulu, za což patří zásluha celému týmu.
Dvakrát tvou pozornost vyzkoušel střelami zpoza vápna kapitán domácích Jakub Barda. Byly to nejnebezpečnější momenty v zápase nebo si vybavíš ještě nějaký?
Největší starosti jsme si nadělali sami, když Lukáš Dudek ke konci poločasu vyslal milevského útočníka do brejku. Já tam byl pozdě, ale naštěstí to Marek Pomeje zachránil odkopem z brankové čáry, tak snad si na poslední zápasy vyslouží posun do ofenzivnějších řad.
V brance si nahradil Míru Jirkala. Jak spolu vycházíte jako brankářští kolegové? Snaží se tě nakazit nějakými novinkami, které pochytil v Austrálii?
Vycházíme spolu výborně, na trénincích i při zápasech se podporujeme, navíc jsme podobná povaha, takže jsme kamarádi i mimo hřiště, rozhodně mezi námi žádná rivalita nepanuje. Historky z Austrálie už jsem slyšel všechny a to několikrát, ale o fotbale bohužel ani zmínka. (smích)
Další kolo, kdy přivítáte Osek, ale chytat nebudeš vinnou studia. Dáš Mírovi nějaké rady, aby se dočkal čistého konta jako ty?
Je to tak, čekají mě státnice. Mírovi samozřejmě velice rád poradím, pokud si o radu řekne, ale to mu jeho čest nedovolí, tak se bude muset spolehnout na své klokaní skoky, které se v Austrálii naučil.
Prý mezi tvou oblíbenou disciplínu patří pokutové kopy. Věřil by sis na penaltu při zápase, jako Kája Ženíšek v Okresním přeboru nebo bys zůstal u toho střelám zabraňovat?
Jsem rád, že se o mém umění může dozvědět více lidí, než pouze náš správce Lukáš Dudek. Ten si trhá vlasy každý trénink, když mě vidí stavět si míč na puntík a ví, že tam po mě zbyde vyšlapaná díra. Na penaltu bych samozřejmě šel, akorát by mě k ní kluci asi nepustili. (úsměv)
Je v šatně nějaký hráč, který ti připomíná svou podobou postavu z Okresního přeboru nebo dokonce Juliuse Lavické? (jestli jo, tak se klidně rozepiš, když tě nikdo nenapadne, tak to přeskoč)
Vzhledově a hráčskou kvalitou bezpochyby náš nejlepší hráč a zástupce kapitána Pavel Jirkovský. Bohužel už mu jeho blonďatá hříva mizí, tak snad se nám brzo ukáže s nějakým novým módním výstřelkem.
Olešník loni zažil povedenou nováčkovskou sezonu. Letos však bojuje o udržení v soutěži. Čím to, že se týmu přestalo dařit?
Nepovedl se nám začátek podzimu a dlouho se to s námi vezlo. Soupeři se na nás lépe připravili a my dělali jednu chybu za druhou. Naštěstí jsme hru postupně zlepšili a snad tu záchranu už dotáhneme do úspěšného konce. Tým máme dost kvalitní na to to, abychom se mohli pohybovat výše než v boji o záchranu, což jsme dokazovali i během jara.
Z postupu se minulý týden radovali hráči Soběslavi. Je to podle tebe zasloužený vítěz Krajského přeboru? A naopak, který tým v soutěži tě nejvíce zklamal?
Soběslav hraje tvrdý a rychlý fotbal, v kraji byla letos zaslouženě nejlepší, tímto jim gratuluji k výhře v soutěží. Nás porazili dvakrát a zvlášť obrat z 0:3 na 4:3 prokázal jejich kvality. Těžko říct, který tým zklamal nejvíce, ale mě osobně nejspíše Třeboň, od které jsem čekal nejen lepší výsledky ale hlavně lepší fotbal.
Máš před zápasem nějaký rituál nebo zvyk, který dodržuješ?
Nic zvláštního, jen při nástupu vždy do hřiště vkročím pravou nohou, ale jinak se snažím více soustředit na výkony, než na rituály. (úsměv)
Jaké byly tvé fotbalové začátky a kdo je tvůj fotbalový vzor?
Začínal jsem v kadetech SKP České Budějovice, kde jsem prošel všemi mládežnickými týmy, než jsem odešel do Olešníka. Za to období jsem moc rád, kromě výborné party, která zde vždy byla, jsem si mohl vyzkoušet i divizi nebo 2. dorosteneckou ligu. Navíc mě zde celé roky na brankářských trénincích vedl Zdeněk Vařák a za to jsem mu nesmírně vděčný, takže mu chci aspoň touto cestou poděkovat. Vzor už nemám, ale vždy jsem byl fanda Ikera Casillase.
Máš i jiné koníčky kromě fotbalu?
Momentálně bohužel nejvíce času zabere škola, ale jinak mám rád prakticky všechny sporty a dost času zabere i přítelkyně. (úsměv) Kromě toho také pomáhám organizovat letní tábor Gandalf. Neodpustili by mi, kdybych nám neudělal reklamu, takže je tímto i všechny zdravím.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.