František Hanzal, brankář Sedlece, už ani neví kolik má vychytaných nul v sezóně

Vítězem hlasovací soutěže Hráč kola se stal brankář František Hanzal – SK Sedlec, který ve šlágru kola čaroval proti Čkyni.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji vám k vítězství v naší anketě a zajímalo by mě, jaký byl zápas proti Čkyni?
Děkuji, zápas ve Čkyni byl velmi důležitý, bohužel nás soupeř hned od začátku zatlačil na vlastní polovinu. Naštěstí se mi povedlo pár zákroků a soupeř mne pěkně rozchytal. (úsměv) Z ojedinělé šance se nám povedlo vstřelit gól, což domácí trochu znervóznilo. V druhém poločase to už tak jednoznačné nebylo, měli jsme pár brejků, které mohly skončit gólem. Bohužel, přišel gól Čkyně a utkání skončilo remízou.
V zápase jste toho spoustu chytil, ten jeden gól, co jste obdržel, byl nechytatelný?
Bohužel byl nechytatelný. Šlo o dorážku do téměř prázdné brány, kde sice stál Vojta Reitinger, ale zakončení bylo nekompromisní. Dorážce předcházela šance Kuneše, který mne z blízka nastřelil, míč se odrazil do vedle stojícího hráče Čkyně, od jehož hlavy se odrazil ke střelci branky. Ten už měl snadnou pozici.
Chytáte od mládí, nebo jste někdy hrál i v poli?
V brance stojím od 6 let, hraní v poli mne nikdy moc nelákalo. Přesto jsem pár zápasů odehrál v útoku a jednou dokonce i ve střední záloze. To bylo v dorostu a byl jsem neskutečně pokopaný! Můj výkon nemá cenu ani zmiňovat. (úsměv)
Dal jste někdy jako brankář gól?
Pár penalt jsem proměnil, ale už to bude pár let. Naposledy jsem šel kopat penaltu ve Lhenicích, dva roky zpátky. Rozhodl jsem se pro bombu pod břevno a ta se taky pěkně povedla, přesně do míst, kde stál Lhenický brankář, který ji bez větších potíží vyrazil nad. Po zápase jsem se dozvěděl, že snad nikdy v životě, při penaltě neskočil k tyči. (smích)
A víte, kolik máte čistých kont v této sezóně?
To netuším.
Koho jste před sezónou určoval jako aspiranta na postup?
Neměl jsem žádného. Před sezonou nás přeřadili do této skupiny, kde jsem znal jen polovinu soupeřů. Na ostatní soupeře jsem se moc těšil, bohužel jsem prvně v kariéře dostal červenou kartu a třeba Čkyně jsem se dočkal až teď.
Kde jste fotbalově vyrůstal?
S fotbalem jsem začínal ve Zlivi. Ale fotbalově jsem vyrostl až v mužském fotbale. Brankář potřebuje hlavně pravidelně chytat. Ve Zlivi ta šance nebyla, tak jsem zkusil Sedlec, který tenkrát postoupil do okresu. Shodou náhod jsem se ve třetím kole dostal do branky a už jsem do ní nikoho nepustil. (úsměv)
Jakého brankáře obdivujete?
Momentálně je to Gianluigi Buffon. Ale Petr Čech je v těsném závěsu.
Plánujete po skončení hráčské kariéry zůstat nějakým způsobem u fotbalu?
Nad tím jsem nepřemýšlel. Dokud na to budu mít, tak do brány nikoho nepustím. A zrovna Gianluigi je příkladem, že by to mohlo být ještě dlouho. (úsměv)
Dokážete si zkusit tipnout, kolik byste z deseti penalt chytil?
Dvě a dvě by šly vedle.
Věnujete se mimo fotbal i jiným sportům?
Trošku si ten kolektivní sport kompenzuji jízdou na kole a inlajnech. V zimě jsou to lyže, florbal, badminton.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.