Před zápasem mám rád sled určitých věcí jdoucí po sobě, od kabiny až po začátek zápasu, říká Muž kola Jiří Chaluš

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 24. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jirko, na úvod gratuluji k výhře v anketě Muž kola. Proběhly nějaké gratulace? Byl mezi prvními gratulanty pokladník týmu?
No zatím nikdo nic neříkal, ale buď se ozve sám, nebo mu to někdo rád připomene. Něco určitě zaplatit budu muset.
V sobotu jste zajížděli na hřiště lídra ze Soběslavi. Jaký byl plán na vedoucí tým tabulky, který kráčí mílovými kroky do divize?
Plán byl asi jasný, jelikož hrajeme o záchranu a Soběslav o postup tak nedostat nějaký debakl. V kabině jsme si řekli, že zkusíme udržet nulu vzadu a třeba si nějaké bod odvezeme.
V zápase si byl dost vytížen, Soběslav si vytvořila územní převahu a vaše ofenzivní hráče nepouštěla příliš před svou branku. Jsi radši, když na tebe léta jeden míč za druhým nebo patříš mezi brankáře, kterým stačí dvě tři střely, a v nich ukážeš své umění?
Pro asi každého brankáře je lepší, když má víc zákroků a je pořád v permanenci. V Soběslavi, těch střel zas tolik nebylo, spíš tam byly dva tři důležité zákroky. Ty se mi naštěstí povedly a tak jsme gól nedostali.
Branku v Soběslavi si zamkl na několik západů. Vychytal si všechny střelce soupeře, včetně Nohavovi penalty. Měl si už předem jasno, na kterou stranu půjdeš nebo to byl instinkt a skok na poslední chvíli?
Tak dopředu jsem vybranou stranu trochu měl, ale rozhodnutí padne definitivně, až když se střelec rozběhne. Trefil jsem tu správnou a penaltu vyrazil na roh.
Odvezli jste cenný bod, který jste doma potvrdili výhrou proti Třeboni. Dýchá se týmu lépe po úspěšně zvládnutém prodlouženém víkendu? Kolik bodů si myslíš, že bude letošní rok stačit na záchranu?
My jsme hlavně potřebovali vyhrát s Třeboní a ze Soběslavi už to bylo hodně nad plán. Soběslav nám hlavně dodala sebevědomí do dalších zápasů. Kolik bude stačit na záchranu je těžké říct. Rozhodne, jestli spadnou dva Jihočeši z divize nebo ne. V horším případě bude laťka hodně vysoko kolem 35bodů. Pokud by spadl jen jeden tak 28 bodů.
Máš nějaký rituál před zápasem?
Že bych dělal úplně stejné věci před každým zápasem ne, ale spíš mám rád určitý sled po sobě jdoucích věcí od kabiny až po začátek zápasu. To má asi každý brankář.
Kde jsi s fotbalem začínal a kterými kluby jsi prošel?
S fotbalem jsem začínal ve Strakonicích a prošel jsem jím až do dospělých. Poté jsem prošel Blatnou, Cehnicemi, Přešťovicemi, Klatovy a Osekem, kde jsem již 12 let.
Máš i jiné koníčky kromě fotbalu?
Rád si zahraji tenis nebo hokej. Taky si rád uvařím nějaké dobré jídlo, co mám rád.
Jaký fotbalový moment byl tím nej v tvé dosavadní fotbalové kariéře?
Měl bych asi dva, které řadím stejně vysoko. V dorostu výhru na mezinárodním turnaji ve Švýcarsku a postup do KP s Osekem.
Máš nějaký fotbalový vzor nebo oblíbený klub?
Od malička jsem fanouškem Ajaxu Amsterdam a jako pro brankáře se mi líbil Edwin van der Sar.
V dalším kole přivítáte lepšící se Milevsko. To přijede bez vykartovaného kapitána Bardy. Bude to podle tebe citelná ztráta pro hosty?
Určitě to pro ně bude citelná ztráta, je to přeci jen zkušený hráč. My se spíš musíme soustředit sami na sebe a utkání zvládnou jako ty dvě poslední. Určitě to nebude žádná procházka růžovou zahradou.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.