Milan Petr se chce ještě poprat o umístění na bedně

Čerstvě pětadvacetiletý brankář Radešínské Svratky Milan Petr svým výborným výkonem přispěl svému týmu k výhře v derby s Moravcem. Milan vystudoval práva v Praze a současně pracuje v Brně na pozici advokátního koncipienta.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji Vám k vítězství v anketě Hráč kola. Kdy a kde jste začal s fotbalem?
Fotbal jsem začal hrát v týmu SFK Vrchovina, kde jsem působil od mladší přípravky až do starších žáků.
Kterými kluby jste dále prošel ve své kariéře?
Po žácích jsem si dal tak na rok a půl krátkou pauzu, načež mě kámoš dotáhl na trénink dorostu Radešínské Svratky, kde působím dodnes.
Dosáhl jste ve fotbale nějakých zajímavých úspěchů?
Popravdě jsem s „velkým“ fotbalem žádných znatelných úspěchů prozatím téměř nedosáhl. V dorostu jsme hráli špici okresu, u postupu do kraje za chlapy jsem byl v roli náhradního gólmana a snad jedině v posledním roce a půl chytám jakžtakž obstojně. Jinak tomu je v malé kopané, v níž jsem nejprve postoupil s týmem FC Holubka poprvé a bohužel naposledy v historii klubu do 1. ligy Žďárské ligy v malé kopané. Dále jsme s kamarády před pár lety založili tým na letní turnaje v malé kopané FC Kentauři a pravidelně se nám vcelku daří.
Jak hodnotíte váš víkendový zápas a váš výkon v tomto utkání?
Tak především jsme zápas odjezdili týmově, kdyby mě spoluhráči nepodpořili dobrým výkonem, tak stejně prohrajeme 0:1. Mates (Martin Mužátko) ač celý víkend zapíjel narození dcerky, na hřišti druhý poločas lítal jako by měl dvoje plíce, Plžák (Ivo Plhal) mi promlouvá v náladě do duše jako ostřílený psycholog, i když si to pak nepamatuje. Hosté mě sice párkrát trefili, něco jsem i vyrazil, ale opakuji, byl to týmový výkon.
V táboře hostů se hodně diskutovalo o výkonu rozhodčích. Jak byste jejich výkon v zápase zhodnotil?
V táboře nebo na tribuně hostů? Fanoušci Moravce jsou nejen po okrese tímhle známí. Oceňuji, že jich na zápasy týmu jezdí hodně, ale ohledně jejich „stylu“ fandění, ať si každý udělá obrázek sám.
S kým hrajete tento víkend a co očekáváte od zápasu?
V sobotu hrajeme doma se zachraňujícími se Třebelovicemi, kdy se neočekává nic jiného než výhra. Bohužel si občas hrajeme trochu na Robina Hooda, kdy bohatým bereme a chudým dáváme, ale snad to tentokrát vyjde na tři body. Jedno čisté konto už na jaře mám, stačí tedy jen vyhrát.
Co očekáváte od zbylé části sezóny?
Optimista ve mně bych chtěl skončit třetí a zůstat na jaře neporažen. Moravec před námi má sice 6 bodový náskok, ale tato ztráta není nesmazatelná. Realisticky bude úspěch 4-5 místo. Já se hlavně nechci zranit a odchytat očekávaný standart.
Kdo je váš nejoblíbenější spoluhráč ve vašem týmu?
Na otázku nejde odpovědět – máme super kolektiv, proti žádnému hráči vyloženě nic nemám a s každým dokážeme posedět u piva či tvrdého.
Na který zápas v sezóně se nejvíce těšíte?
Ten právě proběhl s Moravcem, doma a na čarodky, takže se mohlo slavit do aleluja. S těch nadcházejících se asi těším nejvíc na krásný pažit do Dukovan či na poslední mač a následnou zakončenou.
Máte nějaký oblíbený tým či hráče?
FC Liverpool, z hráčů Luis Suarez a Philippe Coutinho.
Chodí se na zápasy vašeho týmu dívat někdo z vaší rodiny?
Ano, na zápasy se jezdí dívat pravidelně můj táta, který se snaží na většinu i vzdálených hřišť dojet na kole. A pak moje skvělá přítelkyně Bára, která mě podporuje nejen svou přítomností v hledišti, ale hlavně svým srdcem.
Jak nejraději trávíte svůj volný čas mimo fotbalu?
S přítelkyní samozřejmě.
Vaše oblíbené jídlo a pití?
Těstovinová směs s žampiony, kuřecím masem a nivou. Z pití si pravidelně hoduji whisky.
Kde pracujete?
Pracuji na pozici advokátního koncipienta v Brně, do budoucna bych se chtěl stát státní zástupcem.
Co říkáte na portál fotbalunas.cz?
Paráda, umožňuje mi pravidelně si procházet všechny nižší fotbalové soutěže a tím si někdy krátit dlouhou chvíli v práci.
Děkuji za rozhovor.
Také děkuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.