Když jsem v Protivíně zjistil, že nebudu kapitán, bylo to pro mě zklamání, říká skleslým hlasem Muž kola Pavel Jirkovský

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 22. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Pavle, na úvod gratuluji k výhře v anketě Muž kola. Proběhly nějaké gratulace? Co pokladník týmu, jak byl spokojen s tím, že si anketu vyhrál zrovna ty?
Děkuji za gratulaci. Gratulace od některých spoluhráčů už proběhly. Pokladník je určitě spokojený, že to vyhrál někdo z týmu.
Po vítězném zápase doma s Pískem B, čekal tvůj tým zápas v Protivíně. Chtěli jste soupeři oplatit podzimní porážku 0:3 nebo jste brali jakýkoli bodový zisk?
Určitě jsme to chtěli Protivínu oplatit. Do každého zápasu jdeme s tím, abychom vyhráli. Po vývoji utkání jsme nakonec rádi za bod.
Do zápasu kromě celé řady zraněných hráčů, nemohl zasáhnout ani kapitán týmu Chlumecký. Bylo pro tebe velké zklamání, že kapitánskou pásku si neměl na ruce ty, ale tvůj spoluhráč Martin Nýdl?
Jel jsem na zápas s tím, že konečně navleču kapitánskou pásku, ale když trenér vyslovil jméno mého spoluhráče, tak jsem byl zklamán. Útěchou pro mě bylo, že jsem byl určen jeho zástupcem.
V zápase si svému týmu zachránil bod dvě minuty před koncem. Popsal by si svou trefu našim čtenářům?
Protivín velmi dobře bránil, takže když mi Šimi přihrál a já se ocitl sám před brankářem, byl jsem z toho překvapený, ale nakonec jsem se nezalekl a svou typickou dělovkou jsem překonal brankáře.
V Olešníku působíš druhou sezonu. Na rozdíl od jiných hráčů se ti zranění vyhýbají. Máš nějaký recept, jak se vyhnout zranění?
Už od začátku své kariéry jsem měl jen pár zranění a doufám, že se mi budou i nadále vyhýbat. Recept žádný nemám, snad jen že se musím poctivě rozcvičit.
Olešník se po minulé úspěšné sezoně ocitá na opačném pólu tabulky a na jaře ho čeká tuhý boj o záchranu. Panuje v šatně nervozita nebo si nikdo z hráčů nepřipouští pád o soutěž níž?
V šatně si nikdo nepřipouští, že by se padalo. Máme dobrý tým, a když navážeme na výkony z předchozích zápasů, tak se musíme v kraji udržet.
Do Olešníka si přišel z Netolic, kde si měl na starosti prakticky vše co se dělo na hřišti. Kapitán týmu, kopal si penalty, standartky, bekovky, házel auty. Bylo pro tebe překvapení, že v Olešníku nefiguruješ ani u jedné z těchto disciplín?
Překvapení to pro mě určitě bylo. Ale v týmu máme mnohem zkušenější hráče, než jsem já, tak jsem jim to přenechal. Jedinou disciplínu, u které můžu figurovat je házení autů.
Máš nějaký rituál před zápasem?
Večer před zápasem tři piva na tři body. V den zápasu pak dva Ibalginy pro bezbolestný průběh, Red Bull, abych lítal a Alpu pro svěží dech. (úsměv)
Kde jsi s fotbalem začínal a kterými kluby jsi prošel?
Od přípravky až do mužů jsem hrál v Netolicích, jen půl roku jsem byl na hostování v Mexiku (Strunkovice). (smích)
Máš i jiné koníčky kromě fotbalu?
Rád hraji snad každý sport. A po každém sportu si s radostí posedím s kluky v hospodě.
Na podzim si začal změnil účes. Chtěl si se s blond přelivem fotbalově přiblížit Messimu nebo seriálové postavě Lavimu?
Messi se chtěl podobat mě, jak fotbalově tak vzhledově. (smích) Lavi...něco mi to říká, ale neznám. (smích)
V dalším kole přivítáte doma Planou nad Lužnicí. Na co si dát pozor a čeho se vyvarovat, tak aby pro tvůj tým dopadl zápas za tři body?
Planá je sice na posledním místě, ale nesmíme ji podcenit. Musíme poctivě bránit, a když budeme mít šance tak je proměnit. Když vyhrajeme, budou to důležité tři body.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.