V dobách mé největší slávy mě sice kontaktoval Jihostroj České Budějovice, ale odolal jsem a rozdával jsem radost na domácím pažitu. Vzpomíná Muž kola Josef Pícha.

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 21. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Pepo, na úvod gratuluji k výhře v anketě Muž kola. Proběhly nějaké gratulace? Nebudu se ptát na to kolik tě to bude stát, ale očekáváš třeba nějaké mimořádné prémie od vedení?
Děkuji za gratulaci, samozřejmě očekávám, že se kolega pjedseda S. Vařák vytáhne a prémie vyplatí !
Jak je to dlouho co jsi oficiálně pověsil kopačky na hřebík? A nebylo to příliš brzo, přeci jen v týmu je stále třeba Roman Chlumecký, kterému bude letos šedesát.
Samozřejmě už je to dlouhá doba, co jsem pověsil kopačky na hřebík, ale zase jsem tělu dopřál odpočinek a čas na regeneraci a nic nebrání „comebacku“! A s R.Chlumeckým se doufám příští rok sejdeme v Temelíně, kde bych se chtěl rozehrát. Doufám, že „překousne“ všechny jeho bolístky a bude mě zásobovat gólovými přihrávkami.
Olešník prožil loni výbornou premiérovou sezonu v Krajského přeboru. Platí na Olešník tvrzení, že druhá sezona bývá pro nováčka složitější nebo je třeba hledat chyby jinde?
Chyby je třeba hledat a napravovat a věděli jsme, že druhá sezona po postupu bývá těžší a složitější a to se potvrdilo, ale myslím si, že vedení klubu udělalo a dělá maximum pro zachování KP v Olešníku. Kádr jsme posílily, ale sráží nás hlavně velká marodka a to se projevilo už na podzim při vstupu do soutěže. A zranění nás provází také na jaře a nevidím v tomto směru nějaké zlepšení. To je dle mého názoru hlavní příčina našich výsledků a postavení v tabulce.
Pro jarní část si jako sekretář týmu i součástí hráčského kádru. Je to velkou marodkou nebo že ses někdy nemohl koukat na řadu neproměněných šancí ofenzivních hráčů?
Samozřejmě hlavním důvodem je velká absence našich hráčů, z marodů by jsme možná postavili další jedenáctku!!!
Mění se s funkcí sekretáře na hráče i před zápasová životospráva? Nebo už máš dost zkušeností, aby si věděl jak být na zápas v plné formě?
Tak určitě, po dlouholetých zkušenostech vím co moje tělo potřebuje před podáním nejlepšího výkonu na hřišti, takže k tomu i tak přistupuji.
V zápase s Pískem B si měl raketový vstup do zápasu. Od půlící čáry sis naběhl do vápna a prvním kontaktem s míčem si rozvlnil síť. Jaké byly pokyny od trenéra, před vstupem na hřiště?
Úkol zněl jasně, vstřelit gól, proto chodím na hřiště.
Už při tvé brance byla znát velká divácká odezva. Celá řada z nich na tebe čekala po zápase a chtěli fotku. Protáhla se následná po zápasová regenerace?
Divákům děkuji za podporu, po zápase jsem rozdal hodně podpisů a proběhlo i focení. Žádná oslava se ale nekonala, slavit můžeme až budeme mít jistou záchranu v KP.
Postavou připomínáš známého českého snajpra Honzu Kollera. Který post tobě vyhovoval nejvíce v době tvé aktivní kariéry a na který zápas nebo moment vzpomínáš nejraději?
Nejraději jsem samozřejmě nastupoval v útoku a nejraději vzpomínám na úplné začátky v A i B týmu Olešníka a pak to byli samozřejmě postupy do KP. Za „strarých“ časů výhra III.třídy z Béčkem Ole.
Kde jsi s fotbalem začínal a kterými kluby jsi prošel?
Jsem patriot a byl jsem věrný Olešníku. V dobách mé největší slávy mě sice kontaktoval Jihostroj České Budějovice, ale odolal jsem a rozdával jsem radost na domácím pažitu.
Máš i jiné koníčky kromě fotbalu?
Zahrádku, rybaření a divadlo.
Olešník zajíždí v dalším kole do Protivína, kde ho nečeká nic jednoduchého. Mohou se skalní fanoušci Olešníka těšit na další tvůj start? A co od zápasu očekáváš?
Tak samozřejmě, na každý zápas jedu s tím, že chci hrát a dávat góly, takže doufám, že trenér přihlédne k mojí aktuální formě a postaví mně i v Protivíně. Od Protivína očekávám, že se budou chtít po třech porážkách zvednout a napravit tyto neúspěchy a to bude voda na náš mlýn . Toho musíme využít a postavit na tom naší zápasovou taktiku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.