Zimní příprava nepatří k mým oblíbeným fázím v sezoně, prozradil Radim Kuneš

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 19. kole a z vašeho hlasování vzešel jako vítěz Radim Kuneš z TJ Osek. Ani tentokrát vás neochudíme o rozhovor s tímto hráčem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Radime, na úvod gratuluji k výhře v anketě Muž kola. Proběhly nějaké gratulace? Jak se na vaši výhru bude koukat pokladník týmu?
Děkuji. Zatím ještě žádná gratulace neproběhla, protože uvidím spoluhráče až v sobotu na zápase. Je mi ale jasné, že náš pokladník a kapitán v jedné osobě mě to hned připomene a budu muset sáhnout do peněženky.
Jak probíhala v Oseku zimní příprava? Patří zimní dril k vaším oblíbeným částem přípravy nebo jste radši, když už to máte za sebou?
Jako většina fotbalistů nemám zimní přípravu moc v oblibě, ale bez těchto nepříjemných povinností se fotbal bohužel hrát nedá. Připravovali jsme se většinou v domácích podmínkách, kde máme k dispozici halu s umělým povrchem. Absolvovali jsme také již tradiční soustředění v Sušici.
Do jarní části jste nevstoupili dobře, ale pak přišly dvě cenné výhry. Kde hledat rozdíly mezi prohranými zápasy s týmy, které byly na začátku sezony pod vámi. A naopak pak přišli výhry s týmy, u kterých to hlavně zbytek Krajského přeboru moc nečekal. Může to svědčit i o vyrovnanosti Krajského přeboru?
Jak říkáte, vstup do soutěže jsme neměli dobrý. Sice jsme hráli s papírově horšími soupeři, ti ale hrají o záchranu, takže to nebylo snadné. Navíc jsme k těm zápasům asi nepřistoupili tak, jak bychom měli. Teď s Protivínem a před tím s Pískem jsme si řekli, že už něco musíme uhrát. Soutěž je opravdu hodně vyrovnaná, navíc týmy ze spodku tabulky se chtějí vyhnout sestupovému pásmu.
O víkendu jste si vyšlápli na domácím hřišti na nováčka z Protivína, kterému se v probíhající sezoně velmi daří. S jakými plány jste vstupovali do zápasu, a překvapil vás něčím soupeř?
Před zápasem jsme si byli velice dobře vědomi kvalit soupeře. Protivín předvádí kombinační a efektivní hru směrem dopředu a je důrazný v zakončení. Tuto hru praktikoval i v sobotu, takže hrál to, co jsme očekávali. Řekli jsme si, že budeme hrát ze zajištěné obrany, bojovat a zkusíme soupeře překvapit z protiútoků. Protivín nám naše snažení ulehčil v začátku zápasu vlastním gólem a poté po nedorozumění stopera s gólmanem jsme vedli již o dvě branky.
V mládeži jste nastupoval za Strakonice, sledujete svůj bývalý klub a plánujete třeba návrat, kdyby se Strakonice přiblížili boji o Krajský přebor?
Ve Strakonicích jsem prošel všechny mládežnické kategorie a poté pokračoval v mužích jednu sezonu. Jejich výsledky sleduji, občas se kouknu na nějaký zápas, ale o návratu zatím nepřemýšlím.
Máte před zápasem nějaký rituál nebo zvyk, než jdete na hřiště?
Žádný před zápasový rituál nemám.
Máte i jiné koníčky kromě fotbalu?
Kromě fotbalu k mým koníčkům patří jiné sportovní aktivity, jako je jízda na kole, hokej, florbal.
Souboj o sestup bude zřejmě boj do posledního kola, důležitou roli v tom bude hrát, jestli sestoupí některý jihočeský tým z divize. Troufnete si tipnout, kdo bude mít černého Petra a naopak udrží si Soběslav první místo, až do konce soutěže?
Máte pravdu, Jankov s Krumlovem to budou mít v divizi hodně těžké, takže stát se může ledacos. Jankovu bych jako mému bývalému klubu přál, aby se v soutěži zachránil. Sestup žádnému soupeři nepřeji, takže si nedovolím tipovat, ale v boji o postup vidím jednoznačně nejenom díky předváděné hře tým Soběslavi.
V dalším kole jedete na hřiště poslední Plané nad Lužnicí, která na jaře uhrála jediný bod. Myslíte si, že vaše případná výhra může Planou takřka odsoudit k roli prvního sestupujícího týmu? Na co si dát u soupeře pozor?
Planá bude mít s námi jednu z posledních možností jak se chytnout. V případě prohry to bude mít opravdu těžké. O to bude pro nás zápas složitější. Soupeř už nebude mít co ztratit, proto čekám velice těžké utkání.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.