Z branek mám určitě radost, ale raději bych nás viděl výše v tabulce, říká hráč kola Tomáš Klik

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 10. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství Tomáši, jaké máš z toho pocity?
Jako z každé výhry, tak i z této se těším. Ukázali jsme, že se chceme poprat o postup. O to spíš mi dělají starosti zbytečné ztráty z předešlých kol.
Od počátku hlasování si byl ve vedení, pak se k tobě přiblížil Vít Ohnsorg ze Zlaté Koruny, ale vítězství si nakonec s přehledem uhájil, kdo pro tebe hlasoval nejvíc?
Nevím kdo všechno hlasoval. Kluci z týmu chtěli, aby vyhrál konečně někdo od nás, takže podpory se mi dostalo z kabiny ve velkém. Rodina přidala další hlasy, když se i zaregistrovala na web, aby mohla hlasovat častěji. Takže velké díky posílám i jim.
Bude tě tvé vítězství stát něco v kabině?
Doufám že ne. A pokud ano, tak snad bude stačit runda zelených v hospodě. (smích)
Fotbal hraješ odjakživa v Horní Plané. Přemýšlel si někdy nad tím, že bys přestoupil nebo hostoval v jiném klubu, klidně i v zahraničním?
Fotbal hraju hlavně pro zábavu a pro žízeň. To je i důvod, proč jsem nad jiným klubem nepřemýšlel. Možná když nám v mých 15 letech zrušili dorost, ale zůstal jsem, chodil jsem s A týmem a jsem za rád. Už takhle mám kvůli práci velkou tréninkovou absenci, takže někam dojíždět by nemělo smysl.
O víkendu jste hráli lipenské derby proti Frymburku a ty si mu vstřelil čtyři branky. Pověz nám, jak si jich dosáhl.
Štěstí. Jeden gól z brankový čáry, další po teči Míry a 2x jsem se ukopl. Na tréninku (když výjimečně přijdu) netrefím branku pomalu ani z penalty. Nejsem střelec. Když už nějaký gól dám, tak po dobré kombinaci spoluhráčů, dorážce do prázdné brány nebo mě někdo trefí.(smích)
A i přesto si se stal druhým nejlepším střelcem svého týmu a pátým v celé soutěži. Bylo to poprvé, co si vstřelil v jednom utkání tři a více branek za muže?
Určitě ano. Nikdy jsem snad ani nevstřelil hattrick. Z branek mám určitě radost, ale raději bych nás viděl výše v tabulce.
Před sezonou se očekávalo, že se budete chtít vrátit zpět do 1.B třídy, ale zatím se vám v sezoně příliš nedaří, s patnácti body jste na čtvrtém místě a určitě každý viděl Smrčinu na vyšším místě v tabulce. První utkání sezony jste vyhráli 7-0, pak ale přišla pauza a následná prohra se Zlatou Korunou a remíza s Dolním Dvořištěm. Co se stalo, že jste nedokázali navázat na tak vysokou výhru? Mohla vám týdenní pauza uškodit?
Asi jsme ostatní týmy podcenili. Lidé očekávali, že se tu ani neohřejeme a za rok budeme zpátky. Neustále nás sráží góly v posledních minutách zápasu, nedisciplinovanost a hlavně tragická koncovka ve vyložených šancích. Nebýt posledního zmíněného důvodu, troufám si říct, že se pereme se Zlatkou o 1. místo.
V posledním kole jedete na půdu Slavoje B, se kterým se dobře znáte z 1.B třídy a určitě budete chtít zvítězit a odskočit mu v tabulce. Tento zápas by pro vás mohl být odrazovým můstkem a sladkou tečkou za podzimní částí sezony. Očekáváte vyhrocené utkání?
Bohužel do tohoto derby nezásáhnu. Zápasy s Krumlovem bývají speciální, ať jsou v jakékoliv soutěži. Vyhrocené asi ne. V Krumlově mají už delší dobu problém s počtem hráčů asi jako v každým týmu a já jsem jen rád, že k nám přišlo před sezónou pár dobrých hráčů a nemusíme jezdit v 7 jako do Planý u Budějovic. Nicméně věřím klukům, že to zvládnou a vyhrají.
Na závěr ti položím pět tradičních otázek, které pokládám každému vítězi kola. 1) Tvé první fotbalové krůčky?
V 5 letech mě můj taťka přivedl na hřiště. Trénoval mě pak můj současný spoluhráč. Peťák Schönkypl.
2) Tvůj oblíbený fotbalový klub?
Liverpool FC
3) Fotbalový moment, který ti nejvíce utkvěl v paměti?
Hned první sezónu za chlapy, když se postupovalo do I.A. Mně bylo 15 let a nosil jsem dresy, ale dokopná byla nezapomenutelná.
4) Tvůj životní sen?
Mám jich více. Návrat Steveho Gerrarda na Anfield (smích), zažít stav bez tíže a podívat se do Skandinávie.
5) Oblíbené jídlo a pití?
Není nad krásně vychlazenou a načepovanou Plzničku. Steak je steak, ale halušek s bryndzou jsem schopen sníst neomezeně.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.