Přes zimu si hlavně budu užívat rodiny a nabírat síly na jarní část, říká Radek Vodička

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 10. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
1) Radku, gratuluju ti ke tvému druhému letošnímu vítězství v naší anketě a zeptám se, jaký byl zápas z tvého pohledu?
Děkuji ti za gratulaci. V první řadě bych chtěl poděkovat všem, co mi poslali hlasy. Na zápas proti Syrovicím jsme měli problém se sestavou, a tak jsme lepili, co jsme mohli. V prvním poločase drželi domácí otěže zápasu ve svých rukou a dobrým pohybem nás přehrávali. Ve druhém poločase se to otočilo a my jsme diktovali tempo zápasu.
Jak bys popsal svůj výkon?
Na tuto otázku, by měla spíš odpovídat dvojice našich trenérů. Osobně si ale myslím, že zápas proti Syrovicím patřil z mé strany k těm povedeným, zvláště v prvním poločase jsem musel vytáhnout pár dobrých zákroků.
Jaký byl tvůj nejlepší a nejdůležitější zákrok v zápase?
Paradoxně k předchozí otázce to byl zákrok z druhého poločasu, kdy domácí záložník zkoušel z vápna technickou střelu na šibenici a pro mě to byl takový letecký zákrok, který mají golmani nejraději (úsměv), naštěstí byla na zápase moje osobní fotografka (smích), která vše zaznamenala na videu. Předpokládám, že zítra na rozlučce tento zákrok klukům z kabiny několikrát ukážu(smích).
Jak budete hodnotit pátou příčku po podzimní části?
Skupina je velice vyrovnaná a páté místo se může zdát zklamáním, ale když to tak vezmu, tak na druhé místo ztrácíme pouze dva body, což je do jarní části sezony dobrý vklad.
5) Jednu chvíli jste vedli celou soutěž a potom přišly menší výkonnostní výkyvy. Kde si myslíš, že jste nejvíc prohospodařili body, aby postavení v tabulce bylo lepší?
Start do začátku sezony byl pro nás velice dobrý, kdy body krásně naskakovaly na náš účet. Bohužel nás trošku zbrzdila zranění kluků. Jako klíčový zápas, který jsme nezvládli byl jednoznačně ten proti Litohoři, nemůžeme si dovolit za dvacet minut prohospodařit vedení 3:1 a nakonec prohrát 3:4. Druhý zápas, který nás může mrzet je zápas v Jakubově, kde si myslím, že jsme měli vyhrát.
6) V loňské sezoně jste hráli ve skupině A. Dají se nějak porovnat obě skupiny? A který tým nové skupiny na tebe herně zanechal největší dojem?
Řekl bych, že skupina A je mnohem více vyrovnaná a také malinko kvalitnější. V naší současné skupině je pár týmů, které dokážou hrát pohledný fotbal. Nejvíce se mi líbila hra Opatava, který má velice dobrý tým a bude výzva je na jaře porazit.
7) Jak jste zatím spokojeni s vaší letní posilou Milošem Mezlíkem, který je s jedenácti zásahy vaším nejlepším střelcem?
Příchod Miloše byl geniálním tahem našeho organizačního managera Martina Čapouna. Martin tohle umí výborně – říkal (smích). Miloš zapadl do kabiny jak prdel na hrnec, a to se týče jak výkonů na hřišti tak následně na sedáncích po zápase. Jako první co pamatuji, dal prase jako zápisné, už se na něho zítra těším – na to prase (smích).
8) Který podzimní zápas byl pro Myslibořice z tvého pohledu povedený a naopak, je nějaký zápas na který by jste nejraději zapomněli?
Jak už jsem říkal u otázky č. 5. Nejhorší zápas byl proti hráčům z týmu Litohoře. A naopak jednoznačně nejlepší byl venkovní zápas proti Podhorácku, kde naše hra připomínala virtuózní koncert.
9) Nyní vás bude čekat bujaré zakončení. Co od toho lze očekávat a kdo bude asi vaším největším tahounem?
Po našem posledním kabinafestu je laťka nastavena velice vysoko a nebude vůbec jednoduché jí překonat, ale je pravdou, že kvalitu na to máme. Ráno na 9. hodinu se sejdeme, kdy proběhne menší brigáda, na které již začneme postupně dostávat potřebné tekutiny. Po brigádě se přesuneme do naší hospůdky, kde vše vypukne naplno. Největším tahounem bude jednoznačně Martin Čapoun a určitě se přidají i ostatní. Doufám, že se zapojí i Bobo Mencák, jehož básničky jsou již legendární a jsou dostupné na Youtube. Držte nám všichni palce, ať to zvládneme!!!
Jakou očekáváš zimní přípravu?
Zimní příprava bude jako každý rok stejná. To znamená: v úterý budeme v tělocvičně hrát florbal nebo fotbálek. Pátky budou zaměřeny na posilování a kruhové tréninky a neděle budou ve stylu běhání a zvyšování fyzičky. Jako každý rok se obávám, že mi v neděli vždy vleze něco do cesty a nebudu se moci tréninků účastnit. (velký smích) Kamarádi ví!
Jak budeš odpočívat přes zimu?
Přes zimu si hlavně budu užívat rodiny a nabírat síly na jarní část. Nic zvláštního neplánuji. Všem bych chtěl popřát, ať si soutěžní pauzu náležitě užijí.
Děkuji za rozhovor

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.