Nevzpomínám si, kdy jsem naposledy umýval nádobí, směje se hráč kola Pavel Tůma

Vítězem hlasovací soutěže Hráč kola se stal levý záložník Čkyně Pavel Tůma. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji ti k vítězství v naší anketě a zajímalo by mě, jaký byl zápas proti Sousedovicím z tvého pohledu?
Nejdříve bych chtěl poděkovat všem, kteří mi poslali hlas. Bez jejich podpory bych toto ocenění nezískal. Je to pro mne velká čest vyhrát tuto anketu v mých 17 letech. K zápasu v Sousedovících – byl to hodně vyrovnaný zápas. Míč drželi spíše Sousedovičtí, kteří nás v některých částech zápasu přehrávali. Musím uznat, že jsme v některých situacích měli i štěstí. Nakonec však rozhodly naše rychlé protiútoky.
Jak bys popsal svůj výkon?
Chvíli mi trvalo, než jsem se v zápase rozehrál. Zápas byl náročný na fyzickou kondici. Poté, co se mi povedlo několikrát vybojovat míč a úspěšně ho rozehrát, jsem si utkání začal užívat. Jsem rád, že po jednom takovém vybojování míče a rozehrání padla naše vítězná branka. Doufám, že se trenérovi moje hra líbila. Nejdůležitější byl však samozřejmě náš týmový výkon, zakončený vítězstvím.
Jsi ještě mladý hráč. Plánuješ do budoucna výkonnostní posun a zkusit si fotbal na vyšší úrovni?
Tohle je dost složitá otázka. Do budoucna nemohu vyloučit vůbec nic. Sice budu ještě v příští sezóně dorostenec, přesto bych se chtěl už nyní chytit v dospělém fotbale a hrát co nejlépe. Pak se uvidí.
Kdo tě k fotbalu dovedl? A kde všude jsi působil?
K fotbalu mě dovedli rodiče. Přivedli mne na první tréninky doma ve Čkyni. Poté jsem šel hrát do Strakonic krajský přebor, kde jsem prošel skoro celou mládeží. V mých 14 letech si mne vyhlédl ligový FC Písek. Tam jsem hrál žákovskou a pak také dorosteneckou ligu. Dost se mi tam dařilo a pravidelně jsem byl v jihočeských krajských výběrech. Nejraději vzpomínám na svou účast na mezinárodním turnaji v ruském Jekatěrinburgu. Kvůli vleklým zdravotním potížím jsem se rozhodl jít hrát domů do Čkyně.
Na jaké pozici nejraději na hřišti nastupuješ?
Na krajní záloze. Umím hrát také střed zálohy nebo i útok. Pro hráče je vždy lepší, když umí více postů. Má pak větší šanci se v týmu prosadit. Osobně mi ale nejvíce sedí krajní záloha. Mám rád, když si mohu míč chvilku podržet a něco s ním vymyslet.
Víš pokolikáté jsi nastoupil za mužstvo mužů?
V soutěžních zápasech to bylo moje páté utkání za muže. Užívám si každý zápas v téhle kategorii a věřím, že mi co nejvíce zápasů, odehraných za muže, pomůže v mém fotbalovém růstu. Jsou to pro mne velké zkušenosti a také motivace se dál zlepšovat.
Máš oblíbeného fotbalistu?
Odjakživa jsem měl rád záložníky. Dost jsem obdivoval Pavla Nedvěda a nebo také Davida Beckhama. Líbil se mi jejich styl hry a kopací technika. Oba byli vždy tahouni svého mužstva a také rozhodovali zápasy.
Jaké máš koníčky?
Často a rád cestuji a fotím.
Který filmový žánr vyhledáváš?
Asi nejčastěji komedie. Moc na filmy nekoukám. Nejčastěji se u nás doma sleduje fotbalová Liga mistrů.
Kdy jsi naposledy umýval nádobí?
To si teď moc nevzpomínám. (smích) Počítám, že až tenhle článek bude číst moje rodina, tak ho asi budu umývat pravidelně. (smích)
Sleduješ naše webové stránky?
Sleduji je pravidelně. Je super, že existují takovéhle reporty ze zápasů a hodnocení hráčů. Pro všechny je to velká motivace se dostat do sestavy kola.
Tak to bude vše, děkuji, ať se daří.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.