Od malička byl míč mojí nejoblíbenější hračkou. Na fotbal jsem myslel skoro pořád, říká hráč kola Pavel Hynek

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 9. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Pavle Gratuluji, co říkáte na svou výhru? Kde jste pro ni sháněl podporu?
Je to pro mne milé překvapení, že jsem se dostal do sestavy kola, zvláště když jsem nastoupil na pozici stopera, kde jsem naposledy hrál snad v dorostu (smích). Ještě větší radost mam z toho, že jsem se stal hráčem kola. Chtěl bych poděkovat hlavně mým spoluhráčům, a také trenérovi Karlu Loukotovi za důvěru. Hlasovou podporu jsem měl v první řadě u rodiny, kamarádů, spoluhráčů a kolegů. Samozřejmě bych chtěl všem tímto poděkovat za hlasy, které mi dali. Velmi si toho vážím.
Co říkáte na propagaci amatérského fotbalu na našich stránkách? Chybí Vám na nich něco?
Myslím si, že to byl velmi dobrý nápad, vytvořit takové webové stránky. Je to pěkné zpestření právě pro amatérský fotbal, i pro samotné hráče. K tomu mají hráči i fanoušci aktuální přehled o tabulkách, gólech a dalších informacích ze všech amatérských soutěží. Abych to shrnul, stránky jsou určitě super a momentálně mi tam vůbec nic nechybí.
Popište našim čtenářům Vaši fotbalovou kariéru.
S fotbalem jsem začínal asi v šesti letech v Nové Bystřici. Ze začátku mi přišlo, že jsem úplný nekop (smích). Nicméně postupem času jsem se do toho dostával víc a víc. S tím zároveň přicházela i daleko větší chuť k fotbalu. Mezi mé nejlepší vzpomínky na žákovský fotbal patří sezona 2007/2008, kdy jsme s Novou Bystřicí vyhráli okresní přebor. Ten ročník jsme ani jednou neztratili body a celou soutěž vyhráli se skóre 157 vstřelených branek ku 9. obdrženým. V tu dobu, zároveň i poté v dorostu nás trénoval p. Martin Dohnal, kterému asi nejvíc vděčím za to, že dnes umím kopnout do míče (smích). Mými největšími úspěchy v dorosteneckém věku jsou zápasy za FC Táborsko (dříve Spartak Mas Sezimovo Ústí). Když se poohlédnu zpět do chlapů, tak největším úspěchem byl postup do 1.A. třídy a zápasy v ní s Novou Bystřicí. Poté jsem v roce 2015 přestoupil do Kunžaku, kde se nám s klukama podařilo postoupit z okresní soutěže do okresního přeboru.
Vždy Vás lákal kulatý nesmysl?
Od mala byl míč mojí nejoblíbenější hračkou. Na fotbal jsem myslel skoro pořád. I o dost více jak na školu, to se rodičům samozřejmě nelíbilo. Byly ale i chvíle, kdy jsem na fotbal kašlal, například když jsem hrál ještě za chlapy v Nové Bystřici, toho určitě lituji. Přibral jsem i nějaká ta kila a nehrálo se mi dobře. Teď hraji v Kunžaku, za což jsem rád a fotbal mě zase baví na 100%.
Pojďme na minulý zápas v Novosedlech. Prakticky od začátku jste byli lepším týmem a vysoko vyhráli. Jak by jste zhodnotil a popsal tento zápas?
Moc lehký zápas to pro nás nebyl, jak by se podle výsledku zdálo. Ze začátku to dokonce vypadalo, že Novosedly půjdou do vedení, ale náš brankář R. Kovář několikrát výborně zasáhl. Po prvním gólu jsme se uklidnili a už hráli svojí hru. Občas ale máme fáze hry, kdy zbytečně přicházíme o míče a dostáváme se pod tlak. Pro nás, se štěstím toho Novosedly nedokázali využít. Každopádně si ceníme tří bodů proti nelehkému soupeři, který hrál do posledních chvil naplno. Také jsme rádi, že zafungovala obrana a konečně jsme odehráli zápas s nulou. Vlastně v této sezóně se nám to podařilo teprve podruhé.
Pamatujete si ještě na svůj první gól?
Ano, první gól jsem vstřelil za Novou Bystřici v žácích na půdě Dešné u Dačic, a to hned čtyři góly v zápase.
Čeho ještě chcete ve fotbale dosáhnout? Máte nějaký sen?
Chtěl bych se dostat na podobnou úroveň, na kterou jsem byl u sebe zvyklý, zároveň něco dokázat s kunžackým fotbalem. Doufám, že postup do okresního přeboru nebyl naším posledním slovem a během několika sezón se podíváme i do B. třídy.
Co děláte ve volném čase?
Volný čas trávím většinou s přítelkyní a s přáteli. Chodím do posilovny, hraji sportovní PC hry a rád také využívám sezóních sportů. Lyže, brusle atd.
Nemrzí vás, že se neživíte fotbalem a jakou tedy máte vůbec profesi?
Tak to mrzí snad každého zarytého amatérského fotbalistu. Když vidíme v televizi běhat hvězdy po hřišti, kolikrát jsme si řekli, kdybychom tam tak běhali my. (smích) Momentálně studuji na vysoké škole v Českých Budějovicích a do toho pracuji v O2.
Děkuji za rozhovor a ať se Vám dále daří.
Děkuji za rozhovor a ať se Vám dále daří. Také děkuji

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.