Jedeme reprezentovat Česko na svěťák ve futsale policejních týmů, sdělil Michael Křížek, hráč 6. kola

V 6. kole bylo k vidění několik skvělých výkonů. Vy jste díky hlasům zvolili ten nejlepší. A podle všeho byl jasný už před začátkem hlasování. Sympaťák na hrotu Lhoty Michael Křížek totiž přidal další tři góly do své sbírky, jasně vede tabulku střelců s 19. brankami a ještě pomohl svému týmu k jasnému pětibodovému náskoku v tabulce. Co nám lhotský talent prozradil? 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Lhota dokázala ovládnout hlasování se slušným náskokem, jak u vás hlasování probíhalo?
Že jsem v nejlepší jedenáctce jsem se dozvěděl na Messengeru. Máme tam společnou konverzaci. Kluci mi řekli, že se do toho opřou, protože jsem ještě neplatil (smích). Nejvíc to prožívá asi náš gólman Mára Kračmer, takže tuším, že od něj bylo několik hlasů. Já jsem ani tolik nekoukal, jak to samotné hlasování probíhalo, ale jsem rád, jak to dopadlo.
Takže půjde něco do klubové kasy?
No, určitě půjde. Ale ono to padne na dobrou věc, aspoň budeme mít po zápase z čeho oslavovat dobré výkony (smích).
Navštěvujete občas náš portál?
Určitě se kouknu. Kluci z práce taky hrají fotbal, takže se dívám i na jiné soutěže nebo na naše Ačko, myslím si, že jde o dobrou věc.
Jak byste okomentoval výkon Lhoty proti Vodníkům?
Co se týče týmu, tak musím říct, že to nebyl povedený zápas. První poločas jsme byli aktivnější, ale mohli jsme přidat klidně další tři, čtyři góly. Místo toho jsme si nechali dát zbytečně dvě branky z brejků. Druhá půle nebyla z fotbalového hlediska vyvedená. Dělali jsme zbytečné zmatky v obraně, naštěstí domácí nestačili dorovnat a vyhráli jsme těsně 5:6. Z naší strany to byl asi jeden z nejslabších výkonů, co jsme zatím odehráli.
Určitě bude čtenáře zajímat kde a kdy jste začínal s fotbalem a kdo Vás k němu přivedl?
Začínal jsem asi v šesti letech v Bolevci. Začínal jsem tenkrát s bráchou, ale spolu s fotbalem jsme hráli i hokej. Do patnácti jsme stíhali obojí, s tím že jsme chodili na hokejovku. V patnácti po nástupu na střední už ubylo času, takže jsem fotbalu musel zanechat. Rok a něco jsem se soustředil jen na hokej. V šestnácti nás dovedl zpět k fotbalu bratranec, který hrál právě ve Lhotě, že zkusí s Bolevcem domluvit přestup. Ten se nakonec vyvedl a přestupovali jsme asi za 5000,- já i bratr (smích). No a od té doby hrajeme ve Lhotě, dlouho jsme hráli III. třídu, potom se to zvedlo a kopal jsem i za kraj. Ten jsem hrál ještě loni, jenomže teď mám časově dost náročnou práci, takže nastupuji výhradně za B tým Lhoty. Navíc teď hraji fotbal už hlavně pro radost. Ta teď v Bčku určitě je, sezóna je zatím hodně slušně rozjetá.
Jak tipujete umístění Lhoty v tabulce do zimní pauzy?
Tak vzhledem k vývoji jsem téměř přesvědčen o tom, že setrváme na prvním místě. Máme hodně kvalitní mančaft na tuto soutěž, někteří hráči ji i převyšují a to ani nehrají za A tým. Většinou za nás ani kluci z A týmu nehrají.
Máte nějaký fotbalový vzor a fandíte nějakému klubu?
V zahraničí asi nikomu nefandím, v Česku Viktorce. No a vzor asi nemám, ale rád se podívám na hru Cristiana Ronalda.
Věnujete se ve volném čase ještě jinému sportu než fotbalu, vy jste mluvil o hokeji, platí to pořád?
Kromě fotbalu se ještě dost věnuji futsalu, hraji v krajském přeboru. Jinak jsem pořád členem okresního hokejového klubu tady, ale to už bych asi doma nebyl úplně chválen, kdybych ještě chodil na hokej (smích). Ono je toho dost i tak, s futsalem, s prací, ten hokej by mi už prostě neprošel (smích).
Sdělil jste mi, že jedete na dovolenou do Holandska, plánujete ji orientovat i fotbalově?
Tam právě jedeme s futsalem. Já dělám u Policie a jedeme tam reprezentovat na turnaj policejních klubů. Jsou tam policejní týmy z celého světa, z Afriky, Asie, Ameriky a tak dál. Je to turnaj třeba o 120. týmech a my tam jedeme právě za Českou republiku. Jedeme tam na týden, takže to je taková fajn dovolená, ale jasné je, že bychom chtěli brát co nejlepší výsledek.
Chcete sdělit ještě něco, na co jsem se nezeptal?
Chtěl bych určitě poděkovat spoluhráčům. Myslím si, že není zápas, kde bych nedal dva góly, ale jde o to, že máme skvělý tým a já jsem většinou na konci akce a mám docela štěstí na výběr místa. Ale akci vždycky rozpracují kluci, takže určitě velký dík patří jim.
Děkuji za rozhovor a přeji štěstí na kopačce jak na turnaji v Holandsku, tak i nadále za Lhotu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.