Po tréninku zřejmě proběhne oblíbený rum na Sekyru, říká s úsměvem Muž kola Jan Sekyra

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 5. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Honzo, na úvod gratuluji k výhře v naší anketě. Proběhly už nějaké gratulace v okolí a od spoluhráčů? Chtěl byste touto cestou někomu poděkovat?
Za gratulaci děkuju. Právě díky gratulacím jsem se o svém, pro mě naprosto překvapivém vítězství v tomto hlasování dozvěděl. Poděkovat bych chtěl všem, kteří mi dali hlas a samozřejmě taky všem spoluhráčům ze Včelné, kteří zápas odmakali a za které jsem já pouze „slíznul smetanu“ v podobě dvou vstřelených branek.
Jste prvním hráčem vašeho týmu, který tuto anketu ovládl. Už má pokladník pro vás nachystané finanční ohodnocení?
Pokladník stihl zareagovat rychle a pružně vzhledem k nastalé situaci. Přišla mi od něj včera na telefon fotka s výsledky hlasování a jasným a stručným vzkazem: „rozhovor = 150,-“. :-)) Mám však strach, že tím to neskončí a proběhne po tréninku i nějaký rum na Sekyru. Ten je teď v klubovně docela oblíbený. (smích)
Včelná se po roce znovu vrátila do III. třídy. Jak probíhala letní příprava? Ladila se fyzička nebo se upřednostnila práce s míčem na hřišti?
Vzhledem k dovolené, kterou měla v průběhu léta většina z nás, jsme se většinou scházeli jednou týdně na trénink. Příprava byla proložená i turnaji v Boršově, Přídolí a jako tradičně i domácím turnajem na Včelné.
O víkendu jste přivítali na svém hřišti tým Mladého B, který do té doby neztratil ani bod. Chystali jste se nějak speciálně na soupeře?
Nijak speciálně jsme se na béčko Mladého nechystali. Naopak sami jsme před zápasem měli trochu problémy složit sestavu. Díky tomu jsem například nastoupil v základní sestavě i já, jinak spolehlivý hráč pravé lavičky. (smích)
Samotný zápas vyzněl jednoznačně ve váš prospěch. Souhlasí vysoké vítězství s tím co se dělo na hřišti? V čem byl podle vás největší rozdíl mezi oběma soupeři?
Musím říct, že i přes jasné skóre 5:0 zápas na hřišti určitě tak jednoznačný nebyl. Mladé „B“ nám bylo vcelku vyrovnaným soupeřem, pouze nedokázalo proměnit své šance. My měli několikrát v zápase i štěstí, kdy soupeř nastřelil dvakrát břevno a tyč. Zbytek pak pochytal náš gólman, Myra Cherkas.
Vy jste se střelecky prosadil hned dvakrát. Popsal byste našim čtenářům, obě vaše branky?
Při prvním gólu jsem dostal pěknou přihrávku do nohy na hranici velkého vápna od Tomáše Masáka. Podíval se a viděl, že gólman Mladého „B“ nestojí přímo v bráně, ale kousek před ní. Zkusil jsem vystřelit nahoru k tyčce, aby ho míč přeletěl a podařilo se. Při druhém gólu jsem stál sám před bránou a perfektně, přímo na hlavu mi z pravé strany nacentroval Víťa Šálek. To snad ani nešlo nedat, i když já i to umím!
Po úvodní porážce od Lišova B najela Včelná na vítěznou vlnu. Stanovili jste si v týmu, ve kterých patrech tabulky by se chtěl váš tým pohybovat?
Žádné konkrétní cíle stanovené nemáme. Především chceme hrát fotbal, na který se dá koukat a fotbalem se bavit. Čím víc bodů přitom získáme a čím výš díky tomu v tabulce budeme, tím lépe pro nás.
V následujícím kole vás čeká křest ohněm, když cestujete na půdu jednoho z favoritů soutěže do Římova. Ten zatím prochází soutěží bez ztráty kytičky. Na co si dát v zápase nejvíce pozor?
Římov nijak konkrétně neznám, nedokáži tedy říct. Je to však evidentně silné mužstvo, budou favoritem zápasu. V Římově nebodoval ani Černý Dub, i když tam vedl v poločase o dvě branky. V dalších kolech Římovští přehráli dle výsledků rozdílem třídy Ledenické béčko a tým Nových Hodějovic. My však předem nic nevzdáváme, pokusíme se u nich zamakat a překvapit tak, jako se nám to povedlo třeba na Rudolfově.
Jaké byly vaše fotbalové začátky?
Já začal s fotbalem až ve dvanácti letech, ve starších žácích tady na Včelné. Začal jsem spíš proto, že v týmu byla většina mých kamarádů ze školy a z okolí a chtěl jsem být v týmu s nimi. V osmnácti letech jsem v dorostu na rok odešel na hostování do I.A třídy dorostu do Lomnice nad Lužnicí. Žili tam mí prarodiče a děda byl asi můj největší fanoušek. Jinak jsem za žádný jiný tým, než Včelnou nehrál.
Je nějaký fotbalový zážitek, na který nikdy nezapomenete nebo kterého si ceníte?
Po návratu z Lomnice jsem si tady na Včelné párkrát zahrál i I.B třídu, která se tu tehdy kopala. To bylo mé maximum. V devatenácti letech jsem měl bohužel cestou z utkání našeho tehdejšího béčka ve Vrábči vážnou autonehodu, zlomené obratle a musel jsem se na dlouhou dobu fotbalu vzdát. Po takové zkušenosti je pak člověk rád, že si vůbec může ještě fotbal zahrát a že odejde z utkání po svých. Mimochodem, teď mi došlo: v sobotu to bylo na den přesně 11 let od té autonehody! Takže i to je svým způsobem zážitek!
Máte i jiné koníčky kromě fotbalu?
Rád jezdím na kole. Beru to jako relax po práci, stejně jako fotbal. Za poslední 4 sezony jsem „kolmo“ najel přes 21 tisíc kilometrů. Paradoxně autem jsem za tu dobu ani tolik kilometrů najezdit nestihl. (smích)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.