Přál bych si, aby se na nás přijel podívat nějaký fotbalový agent, říká s úsměvem Petr Cába - brankář chvalšinského Sokolu

Přípravy na nadcházející sezónu jsou v plném proudu a my jsme vyzpovídali brankáře TJ Sokolu Chvalšiny Petra Cábu, který dokázal svůj tým dostat do 1. B třídy, díky skvělým zákrokům, které předváděl celou sezónu. Jak hodnotí uplynulou sezónu? Či kdo je jeho největší fotbalový idol? Vše se dozvíte po rozkliknutí rozhovoru.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k postupu do 1. B třídy. Jak zhodnotíš sezónu?
Děkuji. Jak hodnotím sezónu? No převážně kladně. I když jsme měli trošku slabší podzim, tak jaro jsme měli vynikající. Až na pár zápasu, ale jinak se nám dařilo a zaslouženě jsme postoupili.
Jak se připravujete s týmem na nadcházející sezónu, kterou odehrajete v 1. B třídě?
Makáme hlavně na fyzičce. Doufám, že přijdou nějaké posily, které by popřípadě posílily základní sestavu. Ale příprava začala velmi pozitivně.
Myslíš, že bude velký rozdíl mezi herním stylem v 1. B třídě a okresním přeborem? Bude 1. B třída například rychlejší?
Nemyslím si, že je to nějaký velký rozdíl. My chceme hrát fotbal a kombinační hru, a to s většinou týmů okresního přeboru opravdu nejde. My se těšíme do 1.B. Chceme všem ukázat, že na to máme, a ne že hned po sezoně sestoupíme. Já doufám, že se budeme prát o přední příčky.
Přejdu k tobě Peťo. Ty si obdržel pouhých 22 branek v celé sezóně. To je jedna branka na zápas. Čím to je, že jste tak málo inkasovali?
Tak já jsem se hned v prvním zápase zranil. Takže jsem 4 nebo 5 zápasu nechytal. 2 krát jsem střídal v poli, ale odchytal jsem jen 17 zápasů. Ale máme kvalitní obranu. Tomáš Holas je opravdová kapacita, i když taky má své dny (směje se), ale obranu máme velmi organizovanou.
Aha, to jsem nebyl ještě u funkce, tak to bohužel nevím. Pamatuješ si kolikrát si vychytal čisté konto?
Čistých kont máme 10. Z toho 2 zápasy s nulou odchytal Peťa Klimešů. Takže já 8.
Vzpomeneš si, jaké soupeře si gólově vynuloval?
No ono jich moc nebylo (směje se). Spíš si vybavím zápasy, kde mne vynulovali protihráči (směje se), ale v téhle sezóně se mi nejvíc povedl zápas proti Kájovu a Křemži.
Psal si, že hodně makáte na fyzičce, ale bude vás k vidění taky na hřišti v přípravě? Například v nějakém turnaji, na který by vaši fanoušci mohli přijet a povzbudit vás?
Máme domluvený turnaj ve Lhenicích a pak ještě někde. Ale doufám, že těch přípravných zápasů a turnajů bude víc.
Takže tam za vámi fanoušci mohou přijet. Co děláš, když zrovna nehraješ fotbal?
No určitě můžou nebo nějaký fotbalový agent, to bych si přál (směje se). Pracuji a jinak jsem doma s přítelkyní a svojí dcerou. Jinak chodíme občas na sálovku, abych nebyl bez pohybu.
Na kolikátém místě vidíš Chvalšiny v nadcházející sezóně?
Já nebudu skromný. Já chci být první. Chci vyhrávat. A hrát co nejvyšší soutěž.
To jsou ta správná slova! Na závěr se tě zeptám na několik otázek, které budu pokládat v dalších rozhovorech v nadcházející sezoně každému tázanému. Ta první zní takto: Máš nějaký zvláštní rituál než vyběhneš na trávník?
Před zápasem jdu klasicky na rozcvičku, ze které ale odcházím dřív. Sednu si do kabiny, kde jsem sám a chci mít klid. A na hřišti se v brance ,,pomodlím '' a pak už se jen soustředím na to, abych podal sto procentní výkon a abychom vyhráli.
Tvůj oblíbený klub?
Real Madrid!
Tvůj fotbalový idol?
Cristiano Ronaldo! Ale co se týče gólmanů, tak bych chtěl být jako Manuel Neuer! Líbí se mi ale i Keylor Navas a Joe Hart.
Co považuješ za tvůj největší úspěch v kariéře?
Tak já doufám, že největší úspěch teprve přijde! Až někdy budu hrát v Realu, tak pak ti řeknu můj největší úspěch. (směje se)
Poslední otázka. Co si dáš nejraději k jídlu a k pití?
Pití asi Espresso s mlékem a jídlo nevím. Toho je hodně. (směje se)
Peťo, děkuji za tvůj čas a přeji mnoho úspěšných zápasů v 1. B třídě.
Děkuji moc a my se uvidíme příští sobotu na turnaji! Ahoj!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.