Jiří Pelikán před zápasem s Mantovem

Tento pátek máme pro čtenáře malé překvapení. Nepřinášíme rozhovor pouze s vítězem ankety Tomášem Bystránem, ale také s druhým mužem v pořadí Jiřím Pelikánem z Chlumu. A jelikož se v rámci 17. kola utká právě Chlum s Baníkem, dvojice rozhovorů se zaměřuje na tento atraktivní mač.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Díváte se na zápas s Baníkem jako na největší zápas jara?
Troufám si tvrdit, že tento zápas určitě bude jeden z nejtěžších, ne-li zlomových zápasů jara. Vzhledem k našemu náskoku 8 bodů na druhý celek, pro nás bude velice důležité brát 3 body, a jít tak do další zápasů s určitým „klidem“. Myslím si, že zápas bude velice divácky atraktivní, protože nabídne mnoho zajímavých akcí a situací.
Letos jste tohoto soupeře dvakrát porazili. Poprvé 1:0, pak 2:1. Takže útok na hattrick?
Zápasy s TJ Baník Mantov jsou velice vyrovnané a bude velice záležet na prvním gólu. Věřím, že se nám podaří získat i třetí vítězství, protože budeme mít výhodu domácího prostředí a silnou podporu naši fanoušků. Musím jim poděkovat za vynikající podporu nejen na domácích zápasech.
Jak na tyto dva duely vzpomínáte? Jaký byl Mantov soupeř?
Tyto duely znám pouze z vyprávění, protože jsem do týmu TJ Chlum přišel až na jaře. Podle mých spoluhráčů je Mantov velmi kvalitní soupeř, který umí velice překvapit.
Po přestávce je však Baník jako vyměněný. Jak na vás působí?
TJ Baník Mantov neztratil na jaře ani jeden bod a to svědčí o tom, že tým buď měl kvalitní zimní přípravu, nebo do jarních bojů posílil o nové hráče. Dle dosavadních výsledků to vypadá na posílení obranných řad.
Kudy povede cesta k výhře?
Aby člověk vyhrál, tak potřebuje góly. (úsměv) Nicméně, pokud budeme hrát týmově a makat jeden za druhého, tak se nám podaří zatlačit soupeře na jejich půlce. A díky týmové hře vsítit pár branek.
Na co si dát největší pozor? Na kom hra Baníku stojí?
Dle jarního skóre 17:1 je hra Mantova postavena na defenzivní činnosti s rychlými protiútoky. Z toho vyplývá, že bychom si měli dát pozor právě na protiútoky. Jejich hra stojí především na zkušených obráncích.
A co na soupeře chystáte vy?
To je v rukou trenérů Petra Valeše a Miloše Pelikána. Věřím, že nám naordinují ten správný recept k dosažení vítězství. Víc z „taktických“ důvodů nelze prozradit (úsměv)
Můžou se diváci těšit na nějakou taktickou změnu v sestavě či rozestavení?
Trenéři určitě nějakou tu „kulišárnu“ připraví. Diváci se májí určitě na co těšit a srdečně je zvu!
Jaký bude podle vás stav po závěrečném hvizdu?
Můj tip je 3:1 s tím, že o jeden gól se postará Standa Eret (slíbil to) a o třetí gól z penalty Dušan Kvídera.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.