Byla by paráda skončit jako nováček třetí, říká Martin Šíma z Olešníku

Hlasovali jste pro hráče 25. kola a vítězem se stal Martin Šíma z Olešníku. Získal působivých 51% hlasů. Nyní si s ním můžete přečíst rozhovor na našem portálu. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Martine, v krátkém čase jste se stal druhým hráčem Olešníku, který naši anketu vyhrál. Už víte, zda vás čeká finanční injekce do klubové kasy? A kdo nejvíce se o hlasy pro Vaši osobu zasloužil?
Určitě rád přispěju. Kluci mi na začátku sezóny svěřili kasu, takže sazebník mám nastudovaný velmi dobře (smích). Kdo pro mě hlasoval vůbec nevím. To, že jsem v sestavě kola, mi řekli až kluci v úterý na tréninku. Co vím, tak na hlasech se podílel hodně tréňa, spoluhráči z našeho týmu a kluci z Dívčic.
Proti Hluboké se celému týmu zápas vydařil. Můžete nám ho lehce shrnout z vlastního pohledu?
První půle nám herně moc nevyšla, myslím, že nás Hluboká přehrávala a měla více šancí. My jsme ovšem měli štěstí a ze třech velkých šancí jsme dali dva góly a jedno břevno. O půli jsme si řekli, že musíme lépe bránit a změnili jsme i rozestavení tak, aby byl zahuštěn střed a Hluboká nám nedělala v obraně takové problémy. To se myslím povedlo a po našem třetím gólu Hluboká úplně herně odpadla a už nehrozila tak, jako v půli první. Poté jsme přidali další góly a bylo jasné, že zápas už dovedeme k výhře.
Vy sám jste v utkání dal branku, můžete nám ji popsat?
Gól přišel špatnou rozehrávkou Hluboké, kterou jsem vystihl na půli. Míč jsem si popotáhl a zkusil jsem to středem tak, jak nás nabádá tréňa, abychom se nebáli jít jeden na jednoho. Nakonec jsem myslím přešel přes Standu Legdana a najednou jsem byl sám před golmanem. Střela mi moc nesedla, ale nakonec tam po teči bránkáře doskákala.
Tuto sezónu se objevujete na více postech a trenér se na Vás všude může spolehnout. Zvykl jste si na roli univerzála nebo byste radši držel jednu pozici?
Role univerzála mi nevadí. Já hraji převážně na kraji a v dnešní době a způsobem naší hry už je nakonec jedno, jestli člověk hraje na krajním obránci nebo záložníkovi.
Když už jsme u té univerzálnosti, řekněte, který post je pro Vás nejlepší?
Ono je to složité. V 1. A. třídě jsem hrál krajního záložníka, kde jsem dával spoustu gólu. V kraji už je to těžší a v přípravě mě trenér zkusil na krajního obránce, kde mi to sedlo. Já mám rád balón, takže se cítím ve středu zálohy, kde jsem hrál v dorostu a teď naposledy v Oseku. Tam máme ovšem zkušené a výborné hráče a chápu, že člověk nemůže hrát jen to, co chce.
Jste věrný Olešníku po celou svou kariéru. Jen na krátkou chvíli v dorostu jste si odskočil do českobudějovického Dynama. Jak vnímáte tuto zkušenost?
Zkušenost v Dynamu byla v něčem dobrá a v něčem špatná. Pokud bych mohl, tak bych asi do Dynama nikdy neodešel. V prvním půl roce jsem hrál stabilně a dařilo se mi, ovšem dodnes si pamatuju na zápas v Táborsku, kde mi praskl lýkový sval a byl jsem přes půl roku mimo. Od té doby už jsem se do sestavy nevrátil.
Jste stále mladým hráčem, asi není na místě přemýšlet, zda chcete hrát i jinde. Ale přesto se zeptám. Máte touhu hrát i v jiném týmu? Respektive ve vyšší soutěži?
Nějaké nabídky do vyšších soutěží už proběhly. V Olešníku je výborné zázemí a já se teď hlavně soustředím na to, abychom nepokazili závěr sezózny. Věci ohledně přestupu budu řešit na konci sezóny, ale s největší pravděpodobností neodejdu.
Soutěž čeká už posledních pět zápasů, kdo se dle Vás s krajským přeborem rozloučí?
Bude záležet, kolik nakonec bude padat týmů. Určitě to budou Prachatice, Veselí a myslím, že se k nim přidá ještě Planá.
A jak tipujete umístění svého týmu?
Náš cíl byl na začátku sezóny do 10. místa, který už nejspíš splníme. Určitě budeme bojovat do konce sezóny o třetího fleka, byla by to paráda na první rok v KP.
V kabině Olešníku je mnoho zkušených hráčů. Vy patříte spíše mezi tišší osobnosti, kdo z těch starších je tím pravým lídrem v kabině?
Úplně typického lídra v kabině nemáme. Jsou tam kluci, jako je Roman Chlumecký a Petr Stejskal, kteří mají určitě slovo v kabině, jsou už zkušení a hlavně nám poradí na hřišti a povzbudí v kabině, když se nedaří.
V tomto kole hrajete proti Plané, co od utkání očekáváte? Domnívám se, že cokoliv krom tří bodů by bylo zklamání.
Ano, do utkání jdeme s tím, že chceme získat tři body. Dobré je, že můžeme hrát uvolněně, zápas si půjdeme hlavně užít a budeme se snažit udělat radost fanoušům z Olešníka.
Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů ve fotbale i osobním životě.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.