Fotbalista Petrůvky Jakub Juřica rád vzpomíná na časy strávené ve Slavičíně, kde ho však v dalším růstu zabrzdilo zranění kolena....

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 10. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Poprvé vyhrál fotbalista Petrůvky - Jakub Juřica. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V úvodu gratulace k hráči kola, co Tě to bude v kabině Petrůvky stát?
Děkuji za gratulaci a všem co mi dali hlas. Protože jsem z Petrůvky první tak zatím nevím, co si na mě kabina vymyslí, ale doufám, že bude stačit standardní sazba jednoho půllitra.
Tvůj výkon podle fotbalových expertů v Divnicích byl výborný, jak ho hodnotíš sám a také výkon Vašeho týmu?
V této sezóně se mě proti Divnicím podařilo dát branku v obou zápasech, ale neřekl bych, že to byl můj nejlepší zápas. Navíc druhý obdržený gól jde na můj vrub. Takže musím poděkovat spoluhráčům, že jsme to nakonec dotáhli do vítězného konce. Jinak zápas byl po zimní přestávce a na těžkém terénu spíš o bojovnosti. Je toho hodně co zlepšovat do dalších zápasů.
Kde jsi začínal s fotbalem a jaká je zatím Tvoje kariéra a kdo Tě trénoval a na které spoluhráče a trenéry nejraději vzpomínáš?
S fotbalem jsem začínal ve Slavičíně, kde jsem vydržel hrát až do dorostu. Pak jsem si přivodil těžké zranění kolena. Od té doby hraji za Petrůvku. Fotbalové začátky mám spojené s panem Maryášem. Dále rád vzpomínám na skvělou partu výborných fotbalistů pod panem Adámkem ve starších žácích. No a na Petrůvce bych rád vzpomněl na pana Křenka.
Jak se Ti hraje se svými spoluhráči, koho považuješ za největší tahouny?
Jelikož v naši sestavě spolu hrajeme už delší dobu a jsme na sebe zvyklý, považuju náš mančaft spíš za zkušenější. Zázemí pro fotbal je na Petrůvce perfektní, každý se pečlivě stará o své úkoly. Všem okolo patří velký dík. Za největší tahouny našeho týmu považuji určitě bratry Kovaříky, díky kterým se držíme v horní polovině tabulky.
Co Tvoje další zájmy, kromě fotbalu a práce, komu fandíš a kdo je Tvým fotbalovým vzorem?
Kromě sportu mě teď nejvíc volného času zabírala stavba rodinného domu. Fandím více týmům, ale pokud bych měl vybrat jeden, tak už od žáků jsem vždy tíhl k Barceloně. Z hráčů byl pro mě velkým vzorem Pavel Nedvěd.
Jak hodnotíš dosavadní kola, kdo Tě nejvíc ze soupeřů překvapil a co říkáš na Vaše postavení v tabulce?
Dle mého se zatím vyloženě překvapivé výsledky neobjevily. Ze soupeřů mě nejvíc zaujala hra Mirošova, který hrál na podzim nejlepší fotbal. Postavení v tabulce asi odpovídá našim možnostem, ale určitě bychom chtěli ještě zamotat s čelem tabulky.
O víkendu hrajete doma s Jestřabím, to bude asi těžký protivník, i když mají už přestárlý tým?
No, náš tým už taky nepatří mezi nejmladší. Doufám, že využijeme domácího prostředí a zopakujeme výkon z venkovního utkání bez posledních pěti minut, kdy jsme zkolabovali a dostali dvě branky.
Jak se Ti líbí náš nový portál o nižších soutěžích, od tohoto týdne zde jsou i statistiky jednotlivých hráčů, branky, karty, střídání - co by jsi ještě vylepšil na portálu fotbalunas.cz
Je dobře, že něco podobného vzniklo. Lidi mají aspoň ovšem pěkný přehled a mnozí se těší, co se dozví nového z fotbalového zákulisí i během týdne. Na vylepšení mě nic nenapadá, ale velký dík patří Vám, moderátorům a správcům portálu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.