Lukáš Podaný: Škoda pro diváky, že jsme Libochovice neporazili

Fotbalisté Českých Kopist ve šlágru kola přenechali dva body Libochovicím a pustili je před sebe na první místo. Slavit ale mohou v anketě hráč kola. V patnáctém se jím totiž stal Lukáš Podaný, který je v Kopistech už od žákovského věku.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulujeme k vítězství v naší anketě hráč kola. Jak takový triumf vnímáte?
Ke gratulaci moc děkuji. Triumf nevnímám jako jednotlivec, protože na hřišti nás je jedenáct a je to zásluha celého týmu.
Do ideální jedenáctky vás nominoval trenér Václav Kutzler. Souhlasil byste s ním?
S trenérem si to také vyřídím, to se nebojte (smích). Oprávněná nominace...to nemohu posoudit. Proti Libochovicím jsme šli všichni s obrovskou chutí a motivací. Vyzdvihl bych celý tým.
Pojďme zpět k víkendu. Přes slušnou diváckou kulisou jste ve šlágru kola brali jen bod. Jak zpětně utkání hodnotíte?
V sobotu jsem byl na divizním utkání Lovosic, které hrají o postup do ČFL. Nízkou návštěvou to připomínalo spíše okresní přebor, takže s naší diváckou kulisou jsem byl opravdu spokojen a překvapen. Moc divákům děkujeme, jen nás mrzí, že jsme v zápase nezvítězili. Jinak s výkonem týmu jsem byl spokojený, hlavně první poločas, kdy jsme mohli dát klidně čtyři branky a průběh zápasu si pak už jen pohlídat. Ale trápí nás bohužel koncovka a také inkasování laciných, skoro až vlastních gólů.
Hrajete o špičku tabulky. Jak by se České Kopisty postavily k případnému postupu?
Na špici tabulky sice jsme, ale náš A tým je o maximálně o třinácti hráčích. A věkový průměr už také není nijak nízký (smích). Občas se někdo zraní, nebo musí do práce. Hrát I. A třídu už chce širší kádr. Sice máme B tým, ale bohužel jejich zájem a chuť k fotbalu je trochu někde jinde.
Tušíte, kdo pro vás vůbec hlasoval?
Tak to netuším, možná kluci z týmu (smích). Asi proto, abych něco zaplatil do kasy (smích).
O víkendu vás čeká zápas v Litoměřicích. Duel proti tamní rezervě rozhodně nebude lehký, souhlasíte?
Na utkání se těším, mají tam moc pěkné hřiště. Litoměřice mají opravdu kvalitní tým, plný mladých a rychlých kluků. Jen doufám, že budeme kompletní. A co bude na jejich hru platit? Budeme muset hrát důrazně, nenechat jim prostor a hlavně je nenechat v útoku se rozeběhnout. Určitě vsadíme na zajištěnou obranu.
Co vám plní váš čas, když zrovna neběháte po fotbalových pažitech?
Co se týče zaměstnání, tak pracuji ve státní složce. Fotbal hraji již od šesti let, takže je to sport číslo jedna. Ale pokud mám volný čas, tak nejraději jezdím na kole, přes zimu chodím na squash a občas si kopnout i do haly. Člověk se už v mém věku musí hýbat i mimo sezónu (smích).
V týmu s vámi hraje i Petr Podaný. Je to shoda jmen, nebo mezi vámi existuje příbuzenský vztah?
No jo, Píďa (smích). Je to můj starší "bráchanec". Alespoň to o sobě říkáme. Jinak ale nejsme vůbec v žádném příbuzenském vztahu. I když si to hodně lidí myslí (smích). Je to jen shoda příjmení. V Kopistech spolu hrajeme už od žákovských let, nemáme mezi sebou vůbec žádný problém. Jen by nemusel fandit Slavii (smích).
Vypadá to, že naše webové stránky znáte. Jak se vám zamlouvají?
Webové stránky fotbalunas.cz znám zhruba rok. A musím uznat, že jsou moc fajn. Člověk si zde muže o každém zápase přečíst krátké zhodnocení i sestavy týmů. Tohle o I. B třídě poslední dobou v regionálním deníku úplně chybí, takže jen tak dál a přeji ať se v provozování fotbalového portálu daří.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.