ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 15.kolo (IV. třída sk. B) David Pěkný (18) z Křince: Číslo dresu jsem zdědil po tátovi

David Pěkný (18) je odchovancem Křince. Talentovaný záložník, který hraje i ještě za dorost, již válí za áčko. Nominován byl za skvělý výkon v zápase proti Vrbici, kde pomohl svému týmu dvěma brankami ke konečné remíze 2:2. Díky Vašim hlasům poté vyhrál a stal se hráčem 15. kola. Redakce ho vyzpovídala a rozhovor najdete níže.

Klub: TJ Křinec

Post: záložník

Číslo dresu: 6

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Nejdříve nám dovolte, abychom Vám pogratulovali k vítězství hráče 15. kola. Víte, kdo pro Vás hlasoval? Nebo hlasoval jste i vy sám pro sebe?
Posílal jsem to kamarádům, aby hlasovali. Přítelkyně hlasovala, táta také posílal nějaký hlas i já jsem si poslal pár hlasů.
Nominaci jste si vysloužil za výkon v zápase proti Vrbici. Můžete nám popsat ten zápas, případně Vaše góly?
Prvnímu gólu předcházel dlouhý nákop z naší obrany, Lukáš Jouza to skvěle prodloužil a já už šel sám na bránu. Druhý gól jsem vstřelil z přímého kopu, kdy jsem to trefil přesně k tyči.
Jste vůbec nervózní při zahrávání přímých kopů?
Kopu přímáky už od přípravky, za žáky i v dorostu, takže zhruba vím, kam to mám kopnout. Kopu z pravé strany, protože jsem levák.
Když jste zmínil ten dorost, tak bychom se rádi zeptali, jestli ještě někde za dorost hrajete?
Hraji ve Křinci, kde mám ještě před sebou poslední rok v dorostu.
Jaký je vlastně rozdíl v tom hrát za dorost, nebo za chlapy? Kde se Vám hraje lépe?
Nyní se mi hraje lépe za chlapy. Začátky teda byly těžké. To, co se naučím v áčku, se pak snažím předat ostatním v dorostu. Vše je to hlavně o zkušenostech. V dorostu je to hlavně o rychlosti, kdežto ve chlapech už také hraje roli zkušenost a technika.
Jste odchovancem Křince, v letošní sezóně se Vám daří, dokázal jste již vstřelit 5 branek. Nemáte nějaké přestupové ambice? Zkusit nějaký jiný klub?
Nyní asi ne. Pokud by se nám nepodařilo v příštích sezónách postoupit, tak bych možná zkusil vyšší soutěž.
Po podzimu jste změnili trenéra, původně vás trénoval Bohumil Suchánek, nyní vás trénuje Miroslav Ettl. Jak se Vám s ním spolupracuje? Co se po podzimu změnilo?
V zásadě se nic nezměnilo. S Bohoušem i s Mírou se po nás chce, abychom vyhrávali zápasy. S Bohoušem to bylo takové hodně profesionální, hodně připravené, hodně se trénovalo. Míra dělal Bohoušovi asistenta, takže v podstatě pokračujeme ve stejném duchu. Pro mě osobně se nic nezměnilo, vycházím skvěle s oběma trenéry.
Myslíte si, že se ještě můžete poprat o postup? Nebo si myslíte, že již to vyhrají Mcely?
My se snažíme postoupit, takže doufám, že to budeme my. Na Mcely ztrácíme 7 bodů, takže to bude těžké, musíme vyhrávat každý zápas a doufat, že Mcely někde ztratí. Každopádně to bude boj do posledního kola.
Jaké je vlastně v Křinci v současnosti fotbalové zázemí? Jaký je kolektiv a prostředí okolo fotbalu? Hecujete se v kabině?
Ani nějak speciálně se nehecujeme, spíše se snažíme hrát fotbal po zemi, nenakopávat balóny a vyhrávat každý zápas. Máme skvělý kolektiv, jsme hodně mladý tým, který nyní sbírá zkušenosti, tak abychom měli vyšší ambice. Uvidíme, co bude dál.
Pravděpodobně ještě studujete, jak se připravujete na zápasy? Stíháte tréninky?
Ještě studuji, ale snažím se stíhat každý trénink, nejen za chlapy, ale i za dorost.
Vzhledem k Vašemu mladému věku si určitě dopřejete i zábavu. Dodržujete životosprávu? Chodíte se někam bavit?
(smích) Určitě jo, já myslím, že na takové úrovni to člověk nemusí zas tak tolik řešit. Když vím, že hraji druhý den zápas, tak se snažím si dát o tři piva méně, ale bavit se chodím. Určitě to není tak, že když vím, že druhý den hraji, tak nikam den před tím nepůjdu a budu sedět doma, a dám si zeleninový salát. (smích)
Co říkáte na web www.fotbalunas.cz? Sledujete ho?
Na web se dívám, hlavně si pročítám, kdo dal góly, jak hráli soupeři, můžu se podívat i na fotky. Navíc si můžu přečíst i jak komentoval utkání náš trenér pan Ettl. Je to prostě fajn.
Na závěr bychom se rádi zeptali, jaký je Váš oblíbený fotbalový klub a Váš fotbalový idol?
Z Česka je to SK Slavia Praha, ze zahraničí se mi líbí Real Madrid. Můj oblíbený hráč je Cristiano Ronaldo, ale bohužel po něm jsem číslo nezdědil. Já hraju s číslem 6, který mám po svém tátovi, který dlouhou dobu kopal za Křinec. Nyní teda já pokračuji v rodinné tradici.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.