Jiří Skalický - Nejraději nastupuji na pozici útočníka, nemusí se tam tolik bránit

Hráčem 16.kola IV.A. třídy se stal Jiří Skalický, který je hráčem týmu SK Smiřice B. Jirka nám ochotně odpověděl na pár otázek.


S fotbalem začínal až ve třinácti letech v Rasoškách, kde nejprve rok jen trénovali. Takže soutěžní zápasy začal hrát, až poslední sezónu ve starších žácích. Poté v dorosteneckém věku byl rok na hostování v Josefově. A od další sezóny zase byl hráčem Rasošek, respektive Smiřic B.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Vyhrál jsi hráče kola za zápas v Černilově. Jaký to byl zápas z tvého pohledu?
Byl to náš první soutěžní zápas na jaře za krásného počasí, tak jsem si ho chtěl hlavně užít, nezranit se, podat dobrý výkon a vyhrát jako tým. Vstřelenou branku jsem bral jako bonus navíc. Jinak Černilov hrál rychlý kombinační fotbal, který nám dělal občas problémy. Hráli jsme ze zabezpečené obrany a spoléhali na rychlé přechody do útoku. Tato taktika nás vedla k zisku tří bodů.
Vstřelil jsi první gól. Popiš nám ho z tvého pohledu.
Tak nebyl to žádný výstavní gól, spíš takový ušmudlaný. Ze souboje propadl míč, já ho vzal a běžel do vápna. Tam mně míč malinko utekl, naštěstí jsem do něho špičkou trochu kopl a dokoulel se do branky.
Moc gólů nedáváš? Jak to?
Bohužel to je pravda, už nedávám tolik gólů, jako v mládežnických kategoriích, kde jsem dal i 30 branek za sezónu. Je to ovlivněno hlavně mými častými zraněními.
Kdy jsi začal věřit, že by to mohly být z Černilova tři body?
Když dal Láza (Tomáš Lazarík) gól, tak už jsem věděl, že to dotáhneme do vítězného konce.
Na podzim jste střídali výborné výkony s hodně slabými. Bude to na jaře vyrovnanější?
Doufám, že ano. Pokud se všichni sejdeme, máme velmi silný tým s výborným trenérem. Pokud do zápasů půjdeme s odhodláním je vyhrát, přidáme bojovnost a budeme mít trochu toho štěstíčka, tak jaro bude určitě lepší než podzim.
Dali jste si nějaký cíl? Do jakého místa byste chtěli skončit?
Postupové ambice bohužel nemáme. Jako Smiřice B, kde hrají hráči z Rasošek, je mít ani nemůžeme. Pokud bychom mohli hrát jako Rasošky, tak postup by byl naším cílem.
Na jakém postu nejraději nastupuješ?
Nejraději nastupuji na pozici útočníka, nemusí se tam tolik bránit. Případně na levé straně zálohy, tam je více kontaktů s míčem, ale větší zodpovědnost směrem dozadu.
Jaký jsi typ fotbalisty? Kliďas, anebo bouřlivák?
Spíše kliďas. V zápasech se snažím uklidnit a povzbudit spoluhráče, když vidím, že jim to nejde.
Patříš k nejzkušenějším hráčům v týmu. Jsi i jedním z vůdců týmu?
Je pravda, že v Černilově jsem nastupoval v základu jako nejstarší hráč Smiřic. Jestli jsem jedním z vůdců týmu, nedokážu posoudit. To by byla otázka spíš na spoluhráče. Osobně nerad prohrávám, proto se snažím tým povzbuzovat, aby podal co nejlepší výkon.
Mladší hráči poslouchají?
Tak občas jim nějakou radu udělím, ale je na nich jestli ji vezmou či ne. Poslouchat se má hlavně trenér. U mladších žáků, které trénuji, poslušnost vyžaduji.
V příštím kole hrajete doma s Probluzí. Prozraď nám recept na tři body.
Dlouhý nakopávaný balóny sklepávané do stran. :-D ; Ne teď vážně. Musíme hrát kombinační fotbal po zemi. Nevypouštět žádný souboj a poctivě bránit.
Chceš něco vzkázat fanouškům?
Aby si našli cestu i na smiřický stadion a přišli nás podpořit v hojném počtu, když nesmíme hrát na našem domovském hřišti v Rasoškách. Ještě bych chtěl poděkovat všem, co mě poslali hlasy. Asi vědí, že už se mockrát do sestavy kola nedostanu, tak mi chtěli udělat radost a podpořili mě.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.