Filip Korenčik : Zlepšení kondice byl hlavní účel, proč jsem se rozhodl trénovat s hráči divizní Jaroměře.

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 1. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Úvodem bych ti chtěl Filipe pogratulovat k vítězství v anketě hráč kola. Co na toto ocenění říkáš?
Děkuji, chtěl bych říct, že je to moje první ocenění v jakékoli anketě či hlasování, takže rád určitě jsem. Navíc jsem pravidelným návštěvníkem stránek fotbalunas.cz, kde se informuji o zápasech v našem kraji. Tyto stránky beru jako velký přínos.
K výhře ti pomohl domácí zápas s Policí nad Metují. Jaké to z tvého pohledu bylo utkání?
Utkání to nebylo vůbec lehké. V prvním poločase jsme sice dominovali a spoustu příležitostí ještě zahodili, ale druhý poločas se hra naprosto otočila a Police byla lepším týmem. Nedařilo se nám podržet balón a jen díky, opět skvělému Ondrovi Hottmarovi jsme udrželi vedení. Důležité jsou pro nás teď získané 3 body. Předvedenou hru však musíme určitě zlepšit.
Popiš divákům tvoji vyrovnávací branku, která byla pro vývoj utkání velice důležitá.
Velká část gólu patří určitě skvěle hrajícímu Šimkovi, který vybojoval už téměř ztracený míč a zpětnou přihrávkou mě našel na malém vápně, kde jsem už neměl problém trefit odkrytou část branky a vyrovnat. Spíše mě mrzí, že jsme nedokázali z první půle vytěžit minimálně o gól více.
Zimní přípravu jsi trávil v nedaleké divizní Jaroměři. Jak hodnotíš svůj pobyt v kádru Jaroměře a proč se nakonec hostování do tohoto klubu neuskutečnilo?
Pobyt v divizní Jaroměři hodnotím velice pozitivně. Celkový přístup k fotbalu byl u kluků na mnohem větší úrovni. Rád jsem si zkusil něco nového, rozšířil si trochu své fotbalové obzory a zlepšil kondici. 1. B. třída a divize je už velký výkonnostní rozdíl, hlavně v agresivitě a kvalitě jednotlivých hráčů. Po domluvě s trenérem jsme ale usoudili, že zůstanu prozatím ve Smiřicích a zbytek je zatím ve hvězdách.
Divizní tréninkové dávky ti určitě prospěly. Cítíš se teď v lepší formě a pohodě než po zimních přípravách v rodných Smiřicích?
Zlepšení kondice byl hlavní účel, proč jsem se rozhodl trénovat s hráči divizní Jaroměře. Chtěl jsem si zkusit přípravu na vyšší úrovni a do teď z toho těžím i ve Smiřicích. Dávky a intenzita tréninků se nedá vůbec srovnat. Po fyzické stránce se cítím lépe než kdy jindy a člověk si začne i o trochu více věřit. Rád jsem zkusil jiný styl fotbalu a načerpal více zkušeností.
Smiřice odstartovaly tuto sezónu skvěle a držely v úvodu krok se suverénním Náchodem. V čem nastal zlom, že tvůj klub čeká na jaře boj o záchranu v soutěži?
Odpověď bude jednoduchá. Přestali jsme se scházet v plné síle, přestali jsme chodit pravidelně na tréninky, a čím více bylo proher, tím více jsme při sobě nedrželi jako tým. Ke konci podzimní části už jsme chodili zápasy spíše jen odehrát z povinnosti. Doufám, že se na jaře probudíme, budeme více motivováni a v čele s novým trenérem zachráníme 1. B třídu.
V 1.B třídě je tradičně vyrovnaná soutěž. Tento soutěžní ročník může padat více klubů než v předchozích letech. Připouštíte si ve smiřické kabině tlak z možného sestupu do nižší soutěže?
Tlak pociťuje celý náš tým. Myslím, že nikdo z našich hráčů a lidí okolo týmu nechce hrát v okresním přeboru. Kvalita týmu a jednotlivých hráčů by tomu určitě neodpovídala. V jarní části víme, co je v sázce, a pevně doufám, že k tomu každý odhodlaně přistoupíme.
Stále si ještě mladý perspektivní hráč. Kam sahají tvoje sportovní ambice?
Momentálně nad tím nepřemýšlím, teď chci s týmem zachránit soutěž a pak se uvidí, co bude dál.
Máš nějaký předzápasový rituál?
Nic zvláštního mě nenapadá, takže asi nemám.
Nahlédneme trošku do kabiny hráčů Smiřic. Koho bys nazval vtipálkem kabiny, který zvedne náladu i po prohraném utkání?
Tak za vtipálka bych určitě označil mého dlouholetého kamaráda Kubu Mochana, ten nikdy nezklame. Nezažil jsem, že by se těšil na zápas, ale čím více se netěší, tím lépe hraje (smích).
Prozradíš, kdo nejvíce dbá na nejnovější módní trendy a kdo si naopak na toto nepotrpí?
My kluci mladšího ročníku chceme na hřišti i mimo něj vypadat vždy skvěle, však to znáte. Někdy je to důležitější než samotný výkon. (smích)
Není tajemstvím, že jsi velkým fanouškem Manchesteru United. Co říkáš na právě probíhající sezónu a tolik diskutovaného L.V. Gaala?
Velkým příznivcem určitě jsem! Bohužel poslední dobou je to o nervy být fanouškem tohoto klubu. Nejsem sice zastánce okamžitých výměn trenérů v případě nezdarů, ale L.V.Gaal už dostal hodně prostoru k projevu a žádný pokrok není vidět. Doufám, že dokončí tuto mizernou sezónu a opustí Old Trafford.
Když zrovna netrávíš čas na fotbalovém hřišti, jaké jsou tvoje koníčky?
Přítelkyně mi do této ankety posílala hlasy, takže na první místo zařadím určitě ji.(smích) Poslední dobou chodím také rád běhat. Zkrátka se snažím po práci trávit svůj volný čas aktivně.
V příštím kole zajíždíte na půdu Lípy nad Orlicí, která v 1. kole zdolala v derby Borohrádek. Jaké očekáváš utkání?
Nebude to nic lehkého. Minulou sezonu jsme s Lípou odehráli dvě utkání a obě byla velmi vyrovnaná. Hrací plocha určitě nebude také ideální a spíše očekávám bojovný a agresivní fotbal. Rozhodnou maličkosti a doufám, že se štěstí přikloní k nám.
Chci ti Filipe poděkovat za tvůj čas tomuto rozhovoru a přeji tobě i celému týmu úspěšné tažení za záchranou v soutěži.
Díky za příležitost, uděláme vše pro to, aby se tato sezona vydařila.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.