Poslední letošní vítěz Jedlička: Možná jsme nejlepší v tabulce střelců, ale stále je co zlepšovat

Všechny podzimní zápasy už jsou za námi a nám už jen zbývá udělat za touto částí definitivní tečku a ukončit první polovinu sezóny také na naší webové stránce. A jak? Pochopitelně rozhovorem s posledním hráčem kola. Tent Vám tentokrát přinášíme s nepravidelným denním zpožděním, jelikož totiž už není teď kam spěchat, dali jsme Miloslavu Jedličkovi (Sokol Stráž) na jeho odpovídání trochu více času. Vítězství Miloslava je takové symbolické, protože jednoznačně nejlepší střelec soutěže musel na svou výhru letos dlouho čekat, ale nakoenc se i on dočkal a dokázal podruhé zítězit. A my jsme se ho ptali také na to, co se od jeho posledního vítězství změnilo? "Především to, že je teď pryč půlka další sezóny.", odpovídá s úsměvem Miloslav.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Miloslave, rád se s Vámi zase po dlouhé době slyším. Co se změnilo od doby, kdy jsme spolu dělali rozhovor naposledy?
Změnilo se to, že už je další půlka sezóny pryč (smích). No tak ve Stráži jsem se už stihl určitě zabydlet více, než tomu bylo loni. Znám se se všemi hráči líp a určitě se mi hraje o dost snadněji.
Jak se cítíte, myslíte, že je stále co zlepšovat, nebo jste se svou současnou formou plně spokojen?
Zlepšovat se dá vždycky, a to ví každý hráč sám, formu mám, ale pořád to není stoprocentně ono. Je pořád co zlepšovat.
Ze začátku sezóny jste ale musel pár zápasů vynechat, co se dělo, nebo kde byl problém?
Problém žádný, ale byl jsem v té době na dovolené.
A jak jste se poté rozehrával, trvalo Vám to chvíli? Pokud se nemýlím, nepadalo Vám to tam takto hned, poprvé jste se trefil “až“ ve svém druhém utkání proti Damnovu, kde jste se pálil přesně dvakrát…
Trochu to trvalo. V prvním zápase jsem nedal hromadu šancí, ale proti Damnovu už mi to padalo, a to už vydrželo po celou sezónu.
Teď jste ale jednoznačně největší kanonýr v soutěži, máte nějaký recept na to, jak vyzrát na brankáře, nebo zvláštní instinkt? Dá se to nějak vypilovat?
Vypilovat, to nevím, ale spoluhráči mi připravují situace a já je zatím docela proměňuji. Tak snad to vydrží. Doufat, to je můj recept (smích).
Ale nejen Vám, ale také Vaší Stráži se letos hodně daří. Čekal jste před sezónou něco podobného?
Něco podobného jsem čekal, minulý rok jsme hráli až do konce o třetí místo, a tím, že první dva týmy postoupily, bylo téměř jasné, že budeme hrát nahoře my. Takže jsem spokojený, že se to potvrdilo, ale na prvním místě bych byl spokojenější (smích).
Když se ohlédnete za podzimem zpět, je něco, co Vás mrzí? Co třeba duel právě s Planou, ten byl hodně vyrovnaný, ale zároveň důležitý…
Zápas s Planou mě ani tolik nemrzí. Spíše utkání s Lázněmi. S Planou jsme hráli dobře, ale soupeř dal na konci vítězný gól, ale s Lázněmi jsme nebyly disciplinovaní, a proto jsme prohráli, což mrzí více.
A překvapil Vás v sezóně někdo?
V sezóně mě překvapil určitě nejvíce Lom, který, jakožto nováček, hraje stále nahoře.
Zpět ale k Vám, myslíte, že na jaře ještě budete moci bojovat s Planou o první místo?
Ano, stále ještě můžeme s Planou reálně soutěžit, je to fotbal a míč je kulatý, překvapit může tedy určitě kdokoliv.
A myslíte, že Vám přestávka prospěje, nebo byste byl radši, kdyby se hrálo dál?
Přestávka je vítaná, sezóna byla dlouhá a snad se přes zimu dají všichni hráči dohromady a budeme se moci vrátit v plné síle.
Myslím, že už se pomalu můžeme zkusit upozornit na Vaše možné vybojování postupu. Když jsme u toho, chtěli byste si zahrát vyšší soutěž?
Tak od postupu nás ještě dělí celé jaro, ale, co se týče mě, určitě bych si vyšší soutěž rád zahrál.
Loňští postupující, Bor a Částkov se celkem chytili a sestupu se asi obávat nemusí. Myslíte, že byste je mohli následovat a neztratili byste se?
Bor i Částkov hrají velmi dobře i v 1.B třídě. Myslím, že se oba dva v klidu udrží. My bychom se asi neztratili, ale měli bychom to těžší, než Hraničář a Bor.
Když už jsme u toho, v minulém ročníku svedli boj o postup Bor a Částkov, letos to zatím vypadá spíše na Vás a Planou a přimíchat by se do toho mohl ještě Lom. Když to obojí porovnáte, myslíte, že je hrot letos kvalitnější, než byl loni v podání Částkova a Boru?
Myslím, že loni to bylo jasné od začátku. A bylo to jen o dvou týmech. Teď je tam týmu víc a je to zajímavější pro fanoušky.
Sledujete také náš fotbalový portál www.fotbalunas.cz?
Ano sleduji ho velmi pravidelně. Zaujal mě a líbí se mi vše, co na tomto portálu můžu najít.
Věděl jste, že jste se dostal do sestavy kola?
Dozvěděl jsem se to na dokopné, a že vyhraji? Tak tomu jsem moc nevěřil.
Miloslave, já Vám děkuji za rozhovor a přeji Vám příjemnou a klidnou pauzu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.