Proti bývalému klubu i bratrovi. Přesto Marek Havlas nemilosrdně rozhodl v závěru!

Štírek Vejprnic Marek Havlas neproměnil v první půli dvě jasné šance, vše si schoval na osmdesátou osmou minutu, kdy rozsekl celý duel ve Zbůchu (REPORTÁŽ ZDE!) a jeho tým se tak osamostatnil na čele tabulky. Vy jste jej odměnili čtyřiačtyřiceti procenty všech vašich hlasů.  

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Lukáš, jaká byla vaše první reakce, když jste se o vítězství dozvěděl?
Zavolal mi jeden spoluhráč, tak jsem měl radost. Pak mi i ostatní kluci postupně psali a samozřejmě budu muset něco koupit (úsměv).
Sledujete nový portál fotbalunas.cz?
Je to dobrý nápad. Ne, že bych to sledoval hodně (to je velká chyba, poz. red.), ale občas se rád podívám. Kluci o tom často mluví, můžeme si přečíst o všech zápasech co se děje a podobně.
Pojďme k vašemu vítězství. Jak byste zápas ve Zbůch zhodnotil?
Já dříve ve Zbůchu hrál, proti mně navíc nastoupil bratr. Bylo to poprvé v životě proti němu, takže to bylo drobet vyhecované (úsměv). Domácí nás jako jeden z mála soupeřů dokázali zatlačit, to se nám moc nestává. Měli jsme ovšem rozhodnout již v první půli, kdy jsme měli hodně šancí. Ve druhé měl Zbůch tlak a dokonce i vyrovnal.
Čím to, že se vám tak daří rozhodovat utkání v posledních minutách?
Já si myslím, že to je tím, že dříve se nám stávalo, že jsme přestávali hrát, složili jsme se. Nyní jsme nevím jestli vyrostli, ale chceme zápas vždy zlomit, hrneme vše dopředu za každou cenu. Těžko říct, jestli je to dobré, ale zatím to funguje (úsměv).
Jak byste svůj gól v závěru popsal?
Byl odražený míč ve vápně, spoluhráč odcentroval, někdo jej minul a já jen balón levou nohou poslal kolem gólmana.
V první půli jste naopak ale neproměnil pár jasných šancí, čím to?
Nejprve přišla pěkná kolmice, šel jsem sám na brankáře ze strany, obstřeloval jsem, ale trefil jsem jen tyč. Poté jsem byl opět v úniku, zamířil jsem na přední tyč, ale on my to vyrazil.
Nyní vás v posledním kole podzimu čekají Nečtiny. Jak na ně a co od zápasu očekáváte?
Slyšel jsem, že doma jsou dobří, asi to bude těžké. Ale já nám věřím, tak snad vyhrajeme a nezklameme a budeme první po podzimní části.
Pojďme přímo k vám, jak jste si našel k fotbalu cestu?
Asi někdy kolem mých pěti let jsem začal hrát, přivedli mě děda s tátou a mámou. Poté jsem vyrůstal ve Viktorce, v dorostu ve Vejprnicích. Následoval ještě ligový dorost na Doubravce, pak hostování po dospělých týmech, ale jsem spíše takové neštěstí, vždycky když jsem někam přišel, tak se spadávalo (smích). Tak snad se to nyní zlomí a postoupíme.
Co se v týmu na podzim zlomilo, že se mu tak daří?
Za úspěchy vděčíme skvělé partě a trenérovi.
Post jste si držel od začátku stejný?
Začátek byl na středu zálohy, postupem času jsem ovšem línější a línější, takže jsem nyní v útoku. Tam toho moc nenaběhám (smích).
Máte nějaký fotbalový vzor?
George Best. On již tedy nežije, ale byl skvělý a navíc dokázal zvládat vše najednou - alkohol i fotbal, měl vše pod palcem (úsměv).
Děkuji za rozhovor a přeji mnoho nejen sportovních úspěchů!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.