Premiéra rozhovoru se stříbrným medailistou, aneb slova Jana Makrlíka: Za naše úspěchy vděčíme skvělému kouči, kterému tímto děkuji

Dominance Lukáše Šeredy už začíná být natolik nudná a drtivá, že jsme se rozhodli mu v podstatě nechat tak trochu soutěž pro sebe, a když zvítězí, on budete si moci přečíst rozhovor nejen s ním, ale také s druhým v pořadí. A tentokrát jsme se rozhodli to vyzkoušet poprvé. Druhý tentokrát skončil Jan Makrlík (TJ Staré Sedlo), který podal parádní výkon právě proti Krásnu a ze sedmi branek svého týmu se postaral hned o šest. O jednu jako střelec a na zbytek přihrál. Takže tím, koho jsme se rozhodli vyzpovídat je pochopitelně on. Ptali jsme se na jeho pozoruhodnou formu, zastavili jsme se také u dominance Lukáše Šeredy, nebo třeba u mnohými kritizované středeční předehrávky. "Jasně, že to ovlivňuje zápasy, plno kluků pracuje v německu, a tam volno nemají.", myslí si Makrlík.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Honzo, zastavme se rovnou u vašeho víkendového utkání s Krásnem. Tušil jste před utkáním, že můžete lídra takto roznést na kopytech?
Určitě ne, jeli jsme tam s tím, že chceme udělat, co nejlepší výsledek, což se nám podařilo. Ale osobně jsem nečekal, že to dopadne takhle dobře.
Co bylo v celém tom utkání klíčové?
Že jsme konečně začali proměňovat šance, které jsme si vytvořili a dostávali jsme hodně prostoru v útoku s Markem Schildbachem, se kterým si na hřišti velmi rozumím. A především jsme se drželi taktických pokynů trenéra.
Vás tato výhra posunula zpět na druhou pozici v tabulce, dlouho jste si ji ale neužili, protože hned ve středu Vás o ni v utkání o pozici připravila ve vloženém kole Lomnice. Jak byste nám to utkání ohodnotil?
Šli jsme hodně rychle do vedení 1:0 a o pár minut později mohlo být ještě lépe, kdyby rozhodčí odpískal stoprocentní penaltu. Bohužel se tak nestalo a ve 30. minutě sudí udělil necitlivě červenou kartu a oslabil tým. Takových zákroků tam bylo mnoho a nepotrestaných, ale nejen na straně soupeře. Druhý poločas už byl v režii Lomnice, která na tento zápas posílila A-týmem. I přesto jsme hráli vyrovnaný zápas. Tahle porážka nás nemrzí, i když jsme přišli o druhé místo. Musím pochválit celý tým za vynikající výkon.
V čem byla Lomnice lepší, než Krásno?
Já si myslím, že Lomnice nebyla lepší, než Krásno. Podle mě, rozhodlo už zmíněné vyloučení v Lomnici.
Myslíte, že utkání hodně ovlivnil nezvyklý středeční termín? Komplikoval to konkrétně i Vám?
Určitě. Někteří kluci dělají v Německu a volno neměli. Ale mě osobně se to netýkalo.
Myslíte, že je dobře, že jste si teď takhle rychle „odbyli“ utkání s nejlepšími týmy tabulky a teď můžete zase získávat body proti snadnějším soupeřům?
V Sedle je to složitější. Dokážeme porazit lídra tabulky, ale také dokážeme prohrát s týmy ze spodních pozic. Podáváme velice nevyrovnané výkony.
Zpět ale ještě k tomu víkendovému utkání, Vy jste v něm přihrál na pět branek a jednu jste si sám vypracoval a vstřelil. Parádní statistika. Jak jste spokojený sám se sebou?
Myslím si, že mám ještě rezervy, které bych rád dopiloval. Ale bohužel se vše odvíjí od tréninku, na který nezbývá moc času. Tento zápas mi vyšel, i když jsem ještě mohl přidat nějaký ten gól i asistenci, šance na to byli.
Jste asi v perfektní formě, od začátku roku jste postrachem všech obran a nyní jste po výkonu v Krásnu skončil druhý v hlasování, nedodělali jsme společně ještě ani rozhovor a už jste nominovaný do sestavy kola také za středeční utkání. Zaregistroval jste to?
Ano zaregistroval jsem to. Byl jsem mile překvapen, ale myslím, že tentokrát by tam měl být celý tým Sedla.
Jak se Vy sám cítíte, je ještě něco, na čem byste chtěl zapracovat?
Momentálně dobře, získal jsem zpět klid na kopačkách. Zapracovat bych chtěl ale na zakončení, které mě docela trápí.
Věděl jste, že jste se dostal v pondělí do sestavy kola?
Ano, dozvěděl jsem se to až po pár dnech, ale něco takového jsem po zápase v Krásnu čekal.
A dělal jste si naděje na výhru?
Ne, ani jsem to nějak neřešil, byl jsem rád, že jsem se dostal do sestavy kola.
Jistě jste zaregistroval jednoznačnou nadvládu Lukáše Šeredy, nenudí Vás to už trošičku, nebo neštve Vás to?
Ani mě to neštve, ani nenudí. Přeji mu to. Je klíčovým hráčem a má přehled na hřišti. Fotbal hraje sice 11 hráčů, a když se vyhraje, má na tom zásluhu celý tým, ale někdo ho zkrátka vést musí.
On teď ale v sestavě na další kolo chybí a nedostal se tam ani nikdo z Krásna. Vidíte se, jako favorita?
Určitě ne. Je tam plno skvělých hráčů a šance má každý.
Honzo teď ještě na chvíli od aktuálního dění pryč. Popíšete nám svoje první fotbalové krůčky?
Začal jsem v pěti letech v Plané u Mariánských Lázní, kde jsem hrál do patnácti let. Hrál jsem i za výběry kraje. Od svých čtrnácti let jsem nastupoval za A-tým, který v té době hrál 1.A třídu. Poté jsem vystřídal pár klubu a v devatenácti jsem odešel hrát do Německa, byl jsem tam čtyři roky a pak mě na rok zastavilo zranění ramene. Podstoupil jsem těžkou operaci. Ve čtyřiadvaceti letech jsem odcestoval do Anglie, kde jsem žil dva roky. Poslední necelý rok jsem hrál za FC EASTBOURNE BOROUGH. Když jsem se vrátil do Čech, hrál jsem za Trstěnice, kde jsem i působil před odjezdem do Anglie. Momentálně jsem stále hráčem Trstěnic a v Sedle jsem pouze na hostování od té doby, co bydlím v Karlových Varech. Poněvadž cestování na tréninky a zápasy do Trstěnic by bylo velice finančně nákladné.
A neměl byste chuť si ještě nějakou vyšší vyzkoušet, třeba i v jiném týmu?
Ano chtěl bych, ale jak říkám, nemám tolik času na tréninky a bez toho nelze hrát vyšší soutěž.
Honzo, máte na závěr pro kohokoli ještě nějaký vzkaz, který byste chtěl prostřednictvím našeho webu prezentovat?
Chtěl bych velice poděkovat trenérovi Láďovi Zikmundovi, protože to, co dokázal s tímto týmem, je obdivuhodné. I mě osobně velice pomohl svou důvěrou ve mě a poslední zápasy mu to oplácím výkony na hřišti. Podle mě patří mezi nejlepší trenéry, pod kterými jsem působil.
Honzo, děkuji Vám za rozhovor a přeji Vám ještě mnoho fotbalového štěstí.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.