Rád pletu u Ordinace v růžové zahradě, směje se Martin Toman

Mužem 12. kola jihočeského krajského přeboru se stal střelec Dačic Martin Toman. Vy si s ním nyní můžete přečíst rozhovor, který rozhodně stojí za to.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Martine, gratuluju k ocenění Muž kola. Jsi vůbec prvním hráčem, kterému se to podařilo, aniž by jeho tým bodoval. Svou nominaci sis zasloužil povedeným vystoupením v Dražicích, kde jsi v dačickém dresu vynikal. Kdo se pak nejvíce staral o hlasy na tvou osobu?
Děkuji za gratulace. Samozřejmě mě těší, že jsem mužem kola a zároveň jsem rád, že jsem dal svůj první gól po zranění. O hlasy se určitě nejvíce starala má přítelkyně, která fotbal hodně prožívá. Dále mi poslali nějaký ten hlas i přátelé.
Po svém návratu na zelené trávníky jsi vstřelil už dva góly. Ten první právě v Dražicích a druhý v předehrávce proti Soběslavi, který ale opět neznamenal body. Znamená to, že střelecká forma Martina Tomana opět přichází?
Mám radost, že jsem se v těchto zápasech prosadil. Co mě ale mrzí, že jsme ani jednou nebodovali. O nějaké střelecké formě nepřemýšlím. Já jsem jen rád, že jsem se po 10-ti měsících vrátil na zelený trávník. A když dám nějaký ten gól, budu jedině rád.
Jak jsem již zmínil, Dačice prohrály poslední dva zápasy a v obou si vstřelil góly pouze ty. Můžeš nám průběhy obou utkání popsat ze svého pohledu?
Myslím si, že kdybychom hráli v plném složení jak s Robinem Štolbou tak i s Tadeášem Jindrou, skončili by tyto zápasy jinak. A já bych tak nezůstal jediným střelcem. V utkání proti Dražicím jsme byli jasně horším týmem. Kdežto ve středeční předehrávce jsme nebyli až tak špatní, měli jsme i velké šance, ale bohužel rozhodli individuální chyby s kterými si Soběslav dokázala snadno poradit.
Dačice se po slibném začátku propadají tabulkou. V čem vidíš hlavní příčiny postupného propadu?
Situace v Dačickém týmu se mi nehodnotí příliš dobře. Celý podzim nás zužuje zranění, teď se ke všemu vyskytly nějaké spory. Já jen doufám, že zbylé podzimní zápasy zvládneme a přezimujeme na mimo sestupových příčkách.
V Dačicích působí mnoho mladých hráčů. S kým si ty nejvíce rozumíš jak na hřišti, tak i mimo něj?
Na hřišti si rozumím s Tadeášem, Robinem, Martinem Janákem a Danielem Točíkem s kterými chodím občas posedět na pivo. Jsou to dobří kluci.
Vrátil ses k fotbalu po dlouhých měsících kvůli zranění kolene. Jak jsi na tom dnes?
Jak už jsem zmiňoval, jsem rád že jsem se mohl vůbec k fotbalu vrátit. K mému překvapení se cítím výborně, přesto na podzim hraji s ortézou. Doufám však, že ji na jaře zahodím a budu hrát bez ní.
Fotbalisti mají mnohdy rozdílné koníčky. Co děláš nejraději ty ve svém volném čase?
Nejraději trávím čas se svojí přítelkyní, sportujeme, rádi si chodíme zahrát šipky. Mimo přítelkyně trávím čas se svými přáteli s kterými jsme začali hrát hazardní hru Plátýnko.
A nezapomněl jsi na jednu mimo fotbalovou aktivitu? Někdo z tvého blízkého okolí na tebe prozradil, že pleteš šálu. Co je na tom pravdy? (smích)
Ano, je to můj nový koníček. Přišel jsem k němu když jsem byl nemocný a moje mamka mi řekla, že bych mohl dělat něco užitečnějšího než jen ležet u televize. A tak mě mamka naučila plést. A na začátek je nejlehčí šála. Rád pletu večer u televize, nejraději u Ordinace v Růžové zahradě 2.(smích)
Jak z jednoho rozhovoru víme, fandíš Chelsea. Co říkáš na momentální situaci tohoto klubu?
Nejsem z toho dvakrát nadšený, ale jsem věrný fanoušek, který fandí, i když se nedaří. Jen doufám, že nesestoupí do druhé ligy. (smích)
V minulosti ses věnoval i futsalu v dresu FK Volfířov. Jak to s tebou vypadá ve spojitosti s tímto klubem v budoucnu?
Kluky samozřejmě podporuji, chodím na jejich domácí zápasy. Ale fotbal je pro mě sport číslo jedna. Také si nemyslím, že by byl tvrdý povrch dvakrát nejlepší pro mé koleno. Aspoň prozatím.
Příští kolo hostíte Prachatice, které jako jediný tým nevyhrál a krčí se na posledním místě s dvěma body. Navíc v sestavě Dačic opět přijdou změny. Co od utkání očekáváš?
Od zápasu očekávám jedině 3 body. O jediné změně co vím, tak je, že odstoupil hlavní trenér Tomáš Krejča. Což může znamenat určité mínusy. Nadruhou stranu ale věřím, že semkneme a zápas zvládneme a nabudí nás to na zbytek podzimu.
Děkuju za rozhovor a přeju hodně štěstí jak na hřišti, tak v osobním životě.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.