Bez skvělé obrany a zálohy bychom byli v útoku poloviční, říká Radek Mládek

Nejlepším hráčem minulého kola se díky vašim hlasům stal Radek Mládek. Útočník Kratonoh vstřelil před týdnem hattrick do sítě Nového Města. V našem rozhovoru se zmínil o hře Kratonoh i juniorských letech v týmu Bohemians Praha. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V posledním zápase jste hattrickem střelecky zastoupil Jiřího Kořínka. Máte v útoku rozdělené role, vy převážně jako nahrávač a Jiří Kořínek jako zakončovatel?
Role rozdělené nemáme, ale oběma nám to víc právě takhle vyhovuje. Oba víme, jaké jsou naše přednosti, a na hřišti se chápeme. Tento podzim si s ním spolupráci na hřišti pochvaluju, ale je nutné dodat, že nás jak ze zálohy, tak z obrany doplňují skvěle naši spoluhráči, bez kterých bychom oba byli poloviční.
Měli jste v první polovině sezony nějakou krizi, protože jinak to vypadá, že jste podzimem prolétli velmi suverénně.
Nevím, jestli přímo krize, ale nedařily se nám z kraje sezóny první poločasy, naštěstí jsme většinou po přestávce zabrali a rychle o zápase rozhodli. Já mám, ale stále dojem, že potenciál tohoto týmu je úplně jinde, než jak to často na hřišti vypadá. Máme na to hrát ještě atraktivnější fotbal.
Bude během zimní pauzy potřeba na něčem výrazněji zapracovat?
Stoprocentně. Musíme se zlepšit v držení míče, často o něj dost lehkovážně přicházíme, také je potřeba zdokonalit naší kombinační hru a zakončování akcí, i když to z výsledků patrné není, tak šancí spálíme v zápasech spoustu.
O víkendu vás čeká Týniště, které v posledních zápasech inkasuje hodně branek. Těšíte se, že si znovu zastřílíte a možná překonáte jedenáct branek Vysoké, nebo myslíte, že na domácím hřišti bude Týniště obezřetnější?
Nad překonáním skóre Vysoké z minulého kola nepřemýšlím, do zápasu musíme jít s pokorou. Pokud podáme soustředěný výkon, věřím, že si odvezeme tři body.
Před pár lety jste se několikrát trefil v České lize dorostu za tým Bohemians Praha. Jak vám toto angažmá pomohlo v dalším rozvoji?
Pomohlo mně to hrozně moc, a to nejen po sportovní stránce, ale i v tom ohledu, že jsem se musel v patnácti letech o sebe v Praze sám postarat. Za to děkuji hlavně rodině, která mně ve všem podporovala a stále podporuje. V Bohemce jsem se fotbalově dost posunul, hlavně co se týče techniky a práce s míčem, nejvíce mi pomohl trenér Vychodil.
Z vašeho profilu na Facebooku je vidět, že fandíte Seville. Proč zrovna tento španělský klub?
Protože fandit velkoklubům je až moc jednoduchý :). Ne vážně, celý to začalo přibližně před sedmi lety, když po kolapsu na hřišti zemřel hráč Puerta, a já se začal o Sevillu zajímat. Klub mi dost přirostl k srdci svou filozofií a fanoušky, má v sobě takové zvláštní kouzlo, navíc i město je překrásné. Nejlepší zážitek mám rozhodně z letošního květnového finále Evropské ligy ve Varšavě, na kterém jsem byl osobně se svým parťákem, také fanouškem Sevilly a kde jsme oslavili titul po výhře 3:2 nad Dněpropetrovskem.
Ve dvaceti letech máte velkou část fotbalové kariéry před sebou. Kterým směrem by se měla podle vás ubírat?
Nejdůležitější pro mě je, abych si to na hřišti užíval a bavilo mě to, protože proto se ten fotbal přece hraje.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.