Matěj Hromádka - Fotbal pro mě byl vždy na prvním místě

Jednadvacetiletý Matěj Hromádka nám opět dokázal převahu Prosečských fanoušků, když se už jako šestý hráč Proseče propracoval k titulu hráče kola. S rozhovorem se mnou neměl sebemenší problém a pořádně se rozpovídal. Po studiu SŠ na rok zkusil i vysokou školu, kde studium přerušil a momentálně se věnuje kariéře v Karose, což je dle jeho slov to nejlepší co ho zatím potkalo, směje se. Podívejte se na to, co všechno mi Matěj prozradil!

 

 

Poslední zápas Matěje Hromádky : Hlinsko B - Proseč

Sledujte náš kraj i na Facebooku! Fotbalunas.cz Pardubický kraj

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Prvně bych ti rád pogratuloval k výhře v anketě, o nominaci jsi věděl?
Děkuju za gratulaci. O Nominaci jsem samozřejmě věděl. Chtěl bych poděkovat všem, kteří pro mě hlasovali, hlavně tobě mamo! (směje se)
Když se vrátíme k zápasu s Hlinskem, jak ho teď zpětně vidíš?
Začali jsme v klidu, dostali jsme se do vedení a hráli jsme svůj fotbal. Po vyrovnání Hlinska jsme na chvíli přestali hrát, nakoply nás až další branky, po nichž soupeř naprosto odpadnul. Do druhého poločasu jsme nastoupili s tím, že se pokusíme trochu povylepšit statistiky a to se z části povedlo, ikdyž jsme toho mohli dát víc, třeba já.
Jak vidíš další utkání s Chroustovicemi?
Určitě bychom chtěli zopakovat náš poslední výkon s Hlinskem. Musíme hrát náš fotbal a soupeře zbytečně nepodcenit, mají tam pár kvalitních borců, se kterýma hraju sálovku. Co jsem slyšel, tak spíš bojují sami se sebou než se soupeřem, ale stát se může cokoliv. Každopádně musíme získat 3 body, jako v každém zápase.
Čeká vás asi nejočekávanější utkání podzimu s Dobříkovem, jak se na něj těšíš?
Tak samozřejmě, že se na zápas těším. Dobříkov má kvalitní tým složený z hráčů,kteří tuto soutěž převyšují, ale to my také a proto je musíme porazit.
Ve Starém Máteřově se opakovala situace z loňska, můžeš to přiblížit?
Stejně jako loni, tak i letos na mě v Máteřově byla penalta a já ji šel kopat.. No a samozřejmě jsem ji nedal a utkání skončilo remízou, kdy jsme vždy vyhráli na penalty. Tohle se asi moc často nestává a je to taková blbá souhra náhod, ale teď si od kopání penalt dávám nějakou chvíli pokoj. I v posledním zápase v Hlinsku na mě byla penalta, ale kopat jsem ji nešel, na to tu máme kvalitnější borce, směje se.
Kdy a kde si s fotbalem začínal?
Začínal jsem asi v pěti letech v Proseči s mým starším bráchou Kubou. Měli jsme výbornou přípravku, kdy jsme poráželi kluby jako Hlinsko nebo Skuteč, na což si moc dobře pamatuju. Ze začátku jsem nějakou dobu musel čekat na svoji šanci, než jsem se dostal do sestavy, potom jsem patřil mezi tahouny. Pak se přípravka zrušila a já musel do mladších žáků, kde jsem hrál s o dost staršíma hráčema,takže jsem pravidelně nehrál a snášel jsem to dost těžce. Poté odešli starší spoluhráči,takže se ročníky srovnali a já konečně hrál. Do starších žáků jsem se dostal do Skutče, kde jsme hráli Krajský přebor. Tam jsem byl asi rok,ale kvůli rodičům jsem se vrátil zpátky do Proseče,kde se nám dařilo a postoupili jsme s dorostem do Krajského přeboru. Poslední rok v dorostu jsem začal v Litomyšli, tam nakonec dorost zrušili, takže jsem šel do Svitav, kde jsme hráli dorosteneckou ligu. Tam jsem prožil uzasnej půlrok,kdy se mi nadmíru dařilo ať už střelecky tak herně. Po podzimu mě potkalo zranění třísel, po kterém mi doktor doporučil skončit se sportem, v čemž jsem ho samozřejmě neposlechl a sezónu jsem dokopal v Proseči. Když jsem měl přecházet do chlapů, tak o mě projevila zájem Litomyšl, ze které se však vracel „Machy“ a to byl jeden z důvodů proč jsem zůstal v Proseči. Hned v první sezóně jsme postoupili z okresu a teď musíme i z B.třídy.
Zmínil si svého bratra, ten také stále hraje fotbal?
Před třema nebo čtyřma rokama se vrátil do Proseče, po dlouhém angažmá v AFK Chrudim. Jenže hned druhou sezónu u nás měl ošklivou zlomeninu, po které už se prakticky k fotbalu nevrátil. To samozřejmě chápu, ale se*e mě, že si s ním nemůžu zahrát. Myslím si, že by jinak patřil mezi nejlepší hráče celé soutěže.
Z tvé fotky můžeme poznat, komu fandíš, jak dlouho Barcelonu sleduješ?
Začal jsem jí fandit někdy v roce 2004, ještě předtím než vyhráli Ligu mistrů v roce 05/06. Kromě Barcelony fandím i Baníku, který potřebuje pomoct, tak doufám, že ten rozhovor dorazí až k nim a přijedou se kouknout na pořádný fotbal,pár borců, co teď hrajou ve Svratouchu bysme jim mohli půjčit, směje se.
Máš nějaký fotbalový vzor?
Od mala to byl můj brácha, se kterým jsem začal hrát fotbal. První velký vzor byl Deco, kterého jsem sledoval na MS 2004, kde jsem fandil Portugalsku a ten mě přivedl k Barceloně. Můj současný vzor je Iniesta, jak fotbalově, tak i charakterově. Kromě něj mám strašně rád Pepa Guardiolu a jeho pohled na fotbal, kvůli němu nosím 4ku.
Máš nějaký zápas, na který si rád vzpomeneš?
Určitě proti Slavii za Svitavy, ale nejraději vzpomínám na zápas ve Skutči, to byl zápas se vším všudy. Výborný soupeř, skvělá kulisa a nádherný výsledek, který nám dá se říct zajistil postup z okresu.
Máš něco, co by si ve fotbale chtěl ještě dokázat?
V první řadě bych chtěl s Prosečí postoupit do A.třídy, což je pro mě hlavní priorita. Někdy v budoucnu bych si rád zakopal alespoň v Divizi.
Věnuješ se i nějakému jinému sportu, než fotbalu?
Už asi tři roky hraju sálovku ve Vysokém Mýtě, jinak se snažím soustředit na fotbal.
Co si myslíš o našem webu?
Je to určitě dobré, že si po každém zápase můžu přečíst reporty a hned vím, co se kde dělo, to je hlavní rozdíl oproti ostatním serverům. Samozřejmě chci vyzdvihnout tvou práci, bez které by žádný rozhovor ani článek z naší soutěže nebyl.
Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů jak ve fotbale, tak i v osobní a pracovním životě!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.