Petr Gajdošík: „Často trenérovi předhazuji, že by mě mohl poslat na hrot.“

Brankář Načešic Petr Gajdošík se stal hráčem 12.kola I.B třídy skupiny A. V rozhovoru prozradil, čemu vděčí za svá čistá konta nebo kdo je jeho fotbalovým vzorem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Letos jste vychytal v 7 zápasech 4 čistá konta. To už nemůže být náhoda.
I přes to, že se čistá konta spíš připisují brankářům, tak bránit musí celý tým. Nám se tu sešla dobrá parta a při zápasech si dokážeme vzájemně pomoct. Nicméně jsem rád, že aktuálně zažívám dobrou formu a dokázal jsem tým v posledních zápasech podržet a snad ještě nějaká ta čistá konta během sezony přidám.
Načešice obecně dostávají málo gólů (vyjma 2 zápasů s Luží a Stolany)...
Je pravda, že až na tyhle dva zápasy, kdy jsme v obraně absolutně propadli, se nám obranná činnost daří. Určitě to je něco, co patří mezi naše přednosti a na čem se snažíme stavět. Taky ale dost záleží, jak se to zrovna sejde třeba kvůli zraněním.
Loni jste postoupili z okresu do B. třídy. Jak probíhaly oslavy?
Vzhledem k tomu, že jsme postoupili bez jediné prohry, tak se to samozřejmě muselo i patřičně oslavit a co se týče pití tak určitě nikdo nezůstal pozadu včetně trenéra :D
Jak hodnotíte dosavadní průběh soutěže. Čtvrté místo asi musíte brát, je to tak?
Na to že jsme ještě minulou sezonu hráli okresní soutěž, tak si myslím, že aktuálně 4. místo by na konci podzimu bral každý, ale rozhodně to není něco s čím bychom se měli spokojit. Když se podíváte na tabulku, tak ty rozdíly jsou opravdu těsný, kdy 4. a 7. místo dělí pouze tři body. To vypovídá dost o tom, jak je B. třída vyrovnaná. Nicméně budeme chtít určitě zvládnout i poslední dva zápasy a zakončit podzim co nejvýš.
V některých zápasech chytal i Michal Mrázek. Střídáte se pravidelně nebo je to většinou vynucené, třeba kvůli práci?
Většinou právě záleží na práci a jak se to zrovna sejde. Často i trenérovi předhazuji, že by mě mohl poslat na hrot, pokud by bylo zrovna málo lidí, ale to většinou hned zavrhne :D
Máte nějaký speciální předzápasový rituál?
Speciální rituál asi ne. Většinou se snažím vyčistit hlavu a zabavit se nějakou činností, při které moc nepřemýšlím nad zápasem.
Blíží se závěr podzimu. Jak v Načešicích dokopná probíhá?
Po posledním zápase se sejdeme v hospodě, kde určitě proběhne zhodnocení podzimní části a vzhledem k tomu, že to je rozlučka, tak se to asi neobejde bez nějakého toho pití.
Co zimní příprava, jak to u vás probíhá? Chystáte se na soustředění a pořádný dril nebo se potkáte až pár týdnů před začátkem jara?
Plány na zimní přípravu nám trenér ještě nesdělil. Minulou sezonu jsme měli spíš takový stmelovací soustředění, letos to vzhledem k fyzické náročnosti soutěže bude možná spíš ten dril, ale zatím těžko říct.
Máte nějaké fotbalové vzory?
Když jsem s fotbalem začínal, tak velkým vzorem byl určitě Petr Čech a Iker Casillas, který i přes to, že nebyl na brankáře nějak narostlý, tak patřil mezi nejlepší na světě.
Jezdíte se někdy podívat i na ligu nebo reprezentaci? Komu fandíte?
Na repre jsem už párkrát byl a co se týče ligy, tak spíš sleduju ty zahraniční, především anglickou Premier League, kde od mala fandím Chelsea právě i díky Petru Čechovi.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.