"Košutka pro mě byla jasná volba," říká Hráč kola Jan Bureš

Podruhé za sebou se naším Hráčem kola stal hráč Košutky. Tentokrát je jím Jan Bureš, který získal nominaci za svůj gól v zápase se Kdyní (REPORTÁŽ ZDE), kterým srovnal v sedmasedmdesáté minutě skóre na 1:1. Honza nám v rozhovoru prozradil, jak se dostal k fotbalu, kdo je jeho fotbalový vzor i jaké fotbalové cíle si pro letošní sezónu stanovil.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Honzo, co říkáte na vítězství v naší anketě? Je to jen náhoda, že dva týdny po sobě uspěl hráč Košutky?
"Kluci mě mají hodně rádi, určitě oceňuji, že mě zvolili no a co k tomu říct... jsem pro ně taková modla asi."
Nominaci jste dostal za gól, kterým jste srovnával skóre v zápase se Kdyní. Popište nám trochu blíže tu gólovou situaci.
"Náš mladý, talentovaný obránce posílal krásný balon za obranu, měl jsem to trošku dál, ale obránce to podcenil, takže jsem zaútočil, a potom už ani nevim, čim jsem to vystřelil, podle mě to byla pravá holeň a loboval jsem brankáře. Bylo to se štěstím, ale to k fotbalu patří."
Jaký pro vás zápas se Kdyní byl?
"Se hrou můžeme být spokojení, tlačili jsme je celý zápas, rozdali nám jenom trošku ze svých brejků, ale jinak se víc nepředvedli. Je to škoda, s takovými soupeři chceme každopádně tři body."
O víkendu jedete v rámci dalšího kola do Žihle. Co si od zápasu v Žihli slibujete?
"Na zápas do Žihle se těšíme, jelikož to je umělka a na umělce se nám určitě bude hrát dobře, to nám bude vyhovovat. Ale osobně se moc netěším, jelikož mě trápí levé stehno."
Ale hrát přesto budete?
"No, snad jo."
Jak jste se vy osobně dostal k fotbalu?
"To už se projevilo v dětství, honil jsem se za balonem vlastně už od školky a hřiště na Košutce mám tak kilometr od domova, takže to byla jasná volba."
Takže jste vždycky hrál jen za Košutku?
"Proběhla ještě dvě krátká hostování, ale to bylo jen na půl roku, jinak už hraju od šesti let na Košutce."
Máte nějaký svůj předzápasový rituál?
"Rituál? No tak noc před zápasem jdu do jednoho nejmenovaného podniku, nebudu raději říkat, do jakého, aby mi to ostatní nevykoukali. Potom před zápasem přímo si dám předtréninkáč, a to mě pořádně nakopne a jsem potom takovej strašně narychlenej."
Jak fungujete s klukama v týmu?
"Atmosféra v týmu je skvělá, i když nás určitě trápí docela výsledky, jelikož si myslíme, že s naší hrou by ty výsledky mohly být lepší, ale jinak je tam skvělá atmosféra. Akorát nás trošku deprimují světové problémy, jako je například migrační krize nebo rasismus nebo nelidské zacházení s humry v místních restauracích."
Dával jste si nějaký fotbalový cíl na letošní sezónů?
"Určitě bych chtěl postoupit a já vám řeknu proč, protože budeme hrát s kvalitními soupeři, a to bude právě ono, protože, já nevím, jak to říct, ale víte... to je jako když jdete na pouť. Je to jako kolotoč, dělá se vám občas špatně, ale když jdete z pouti, tak z toho máte dobrý pocit, a proto to hrajeme. Je to fotbal, baví nás to, chceme ho hrát na co nejlepší úrovni.
Sledujete náš portál? Jak jej hodnotíte?
"Tento portál mi určitě udělal radost, sleduju to, hlasuju samozřejmě pro naše hráče a je dobře, že něco takového funguje v tak nízkých soutěžích od pralesu až výš, až k nám."
Máte nějaký svůj fotbalový vzor
"Jako řekl Tomáš Pekník v minulém kole, určitě to bude Omar Abdulrahman, kterému závidím tu levou šajtli, já ji bohužel takhle nevytočim, protože když jsem byl menší, tak jsem měl úraz nohy, zlomil jsem si při bobování na matraci, kterou jsme sebrali někde u popelnic u nemocnice, nohu, takže to byl takový smolný okamžik v mojí kariéře."

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.