ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - Jakub Kroupa (TK Žlunice)10.kolo Královéhradecký | Jičín | Okresní přebor , 2015-2016

Hráčem kola se stal Kroupa Jakub ze Žlunic, který vstřelil dvě branky (oprava v rozhovoru na branku jednu) do sítě L. Bělohrad B. V týmu mu přezdívají Šampón, obdivuje C. Ronalda a do týmu by si přál Máru Matějovského ze Sparty Praha. Více se dočtete v rozhovoru, který nám ochotně poskytl. Než začneme rozhovor, tak pár úvodních slov o hráči kola: dat.narození: 19.3.1990, pozice: krajní/střední záložník, výška 175 cm, váha 75 kg, OSVČ.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
1. Jak probíhala Vaše fotbalová kariéra?
Úplné začátky v žácích a první fotbalové tréninky jsem absolvoval v FK Turnov. Ovšem jednalo se pouze o velmi krátké období a poté jsem strávil několik let v mém mateřském klubu FK Sedmihorky, který mě vychoval. Po přestěhování do Jičína jsem začal hrát za Žlunice a jsem zde moc spokojený.
2. Hrajete i jiný sport závodně nebo jen jako koníček ve volném čase, když není fotbal?
Aktivně hraji futsal občas si chodím zahrát tenis, florbal, squash, a nebo si zajezdím na kole.
3. Jakou máte přezdívku v týmu Žlunic?
Kroupič, Šampón (smích).
4. Jaká je Vaše fotbalová přednost a co by bylo na druhé straně potřeba zlepšit?
Myslím si, že jsem docela dobře technicky vybavený. S míčem jsem si vždycky rád hrál, občas je to sice dost z místa, ale i tak si člověk o mě může narazit (smích). Jinak si myslím, že bych měl zapracovat na tom, abych tolik netahal míč, občas to „drbu“ a samozřejmě na fyzické kondici.
5. Jaký je Váš největší sportovní úspěch, kterého si nejvíce vážíte?
V FK Sedmihorky jsem za trenéra Standy Trojana dostal příležitost nastoupit k zápasům divize C.
6. Fotbalový vzor (trenér a hráč).
Cristiano Ronaldo i Lionel Messi. Jsem rád, že můžu v této době sledovat a zažívat tak obrovskou rivalitu mezi těmito hráči. Trenérský vzor je José Mourinho.
7. Jak probíhala příprava na letošní sezónu z Vašeho pohledu?
No tak příprava byla spíše herního charakteru. Na tréninky, kde by se jenom běhalo by nás asi moc nepřišlo (smích). Letní příprava je vždycky poměrně krátká, ale trenér preferuje herní systém přípravy, takže doufám, že nás v zimě nevytáhne na běžky. (smích)
8. Něco k zápasu s L. Bělohrad B, za který jsi byl vyhlášen nejlepším hráčem OP a vstřelil jste v něm dvě branky (popsat jak padly)?
Nejprve bych chtěl zdůraznit, že si jsem vědomí pouze jedné branky a to když Petr Calta famózně zahraným přímým kopem trefil hostujícího gólmana, který vyrazil míč před sebe a já už to měl ke vstřelení branky velmi jednoduché. Druhý gól byl dle mého názoru vlastní a stál za ním Zdeněk Myška.
9. Kdo Vás trénuje ve Žlunicích a něco o něm napsat.
Trenérem je Bohuslav Dvořák, který preferuje kombinační hru a díky kterému se hraje poslední dobou celkem pohledný fotbal ve Žlunicích.
10. Jaký je podle Vás favorit letošní sezóny OP a kandidát na sestup?
Favoritem je rozhodně Nová Paka, která z doslechu předvádí kombinační hru jako Barcelona a sám jsem zvědavý na střelce soutěže Wojcika, naopak kandidáti na sestup jsou Kopidlno, Jičíněves.
11. Jezdíte se dívat i na nějaké zápasy v okolí ve vyšších soutěžích?
Občas se jezdím dívat na svého mladšího bráchu, rád ho sleduji, 6 let hrál v Jablonci, ale teď už hraje „pouze“ Krajský přebor právě v mém mateřském klubu FK Sedmihorky.
12. Komu fandíte v naší lize a v zahraničí?
Strejda hrával v 80. letech za Spartu, tudíž jsem Sparťan, ale líbí se mi i fotbal Plzně, či Jablonce. V zahraničí Barceloně a Bayernu.
13. Věříte, že Slavia Praha po nástupu čínských majitelů výrazně promluví do boje o titul?
Sám jsem zvědavý, jak nový majitelé oživí tento u nás tradiční klub. Peníze jako ve všem, tak i ve fotbale hrají obrovskou roli.
14. Sledoval jste zápas Nizozemsko – ČR a co říkáte na výsledek?
Výsledek 3:2 je fantastický! První poločas se mi moc líbil. Ve druhém to bylo zdramatizováno, ale i přesto, že momentálně to není to Nizozemsko, na které jsme všichni zvyklí, porazit je, to je vždy úspěch. Nota bene když to znamenalo postup na EURO z prvního místa.
15. Co říkáte tomu, že trenér Vrba sází na hráče z české nejvyšší soutěže?
Trenér Vrba dává přednost hráčům, kteří mají herní vytížení. Sice naše soutěž nemá takovou kvalitu jako Bundesliga, nebo Premier League, nicméně hráči ve svých klubech hrají stabilně a taky je potřeba zmínit fakt, že hráči Sparty, Plzně, Liberce hrají pravidelně evropské klubové soutěže, takže s tím evropským fotbalem mají už poměrně velké zkušenosti.
16. Koho z ligových hráčů byste si přál v týmu Žlunic, kdyby to bylo možné?
Asi Máru Matějovskýho, aby mi to pěkně rozdával do lajny. (smích)
17. Proti jakému týmu hrajete nejraději a naopak v OP?
Nejraději hraji proti Kopidlnu, kde mají zápasy u hostů veliký náboj a to především díky divácké atmosféře naopak moc nemusím zápasy s Chomuticemi, který preferují dle mého názoru velice silový fotbal, který moc nemusím.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.