V čisté konto jsem věřil, ale důležitější je výhra, říká Jan Hochman

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 21. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal Jan Hochman z Lipůvky. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Honzo gratuluji, jaké máte z výhry pocity?
Děkuji. Jsem soutěživý člověk, takže jsem hlasování bral zodpovědně. Každé individuální ocenění v týmovém sportu je skvělé, takže jsem moc rád. Samozřejmě děkuji spoluhráčům, přátelům a všem kdo pro mě hlasovali.
Jste v kabině druhý s tímto oceněním, samozřejmě Vás to bude taky něco stát. Co si pro kabinu nachystáte, nebo dáte peníze do kasy?
Já budu samozřejmě dělat, že o ničem nevím (smích). Bojím se ale, že se odměně nevyhnu. Spoluhráči jsou velmi vynalézavý a nebojím se, že by pro mě něco speciálního nevymysleli. Počkám s čím přijdou.
Pojďme k víkendovému zápasu, Černá Hora a těsná výhra 1:2, jak byste zhodnotil utkání?
Utkání se hrálo v teplém počasí na skvělém trávníku, před slušnou návštěvou. Zápas byl fyzicky náročný, hrálo se hodně ve středu hřiště. Více šancí jsme se vytvořili my, které naši střelci proměnili. Po podzimním zápase jsem věřil, že vyhrajeme i teď.
Branku jste dostali až na samotném konci zápasu, šlo urvat 3. čisté konto v sezoně?
Po každé brance, kterou dostanu si říkám co jsem mohl udělat jinak, zde mě toho moc nenapadlo. Domácí kanonýr Abrahám dostal skvělou příležitost a tváří tvář se nemýlil. Samozřejmě jsem v čisté konto věřil, ale jak asi potvrdí každý brankář, tak nejdůležitější je výhra.
V tabulce jste na 11. místě, máte stejně bodů jak 12. Knínice, ale na 7. Drnovice ztrácíte 4 body, co je vaším největším cílem na zbytek sezóny a na čem potřebujete nejvíc zapracovat abyste tohoto cíle dosáhli?
Tabulka je ve středu pěkně vyrovnaná. Jsme nováčci soutěže a cíl zůstává stejný jako na podzim a to je záchrana. K tomu potřebujeme bodovat v každém zápase s týmy ze středu tabulky. Společně jako tým jsme se přesvědčili, že hrát a vyhrát se dá s každým.
Ve statistice obdržených gólů se řadíte na poslední místo s celkovým počtem 53 obdržených branek, ale zároveň jste, hned po první trojici, 4. nejlépe střílejícím týmem, čím to, že tolik branek vstřelíte, ale i obdržíte?
Na podzim jsme do každého zápasu šli možná až s velkým respektem, zároveň jsme se nevyhnuli individuálním chybám, ze kterých jsme obdrželi dost branek. Poté udělal trenér nějaké změny v sestavě, které postupně přináší své ovoce. Co se týče vstřelených branek, musím vyzdvihnout náš přechod do útočné fáze + skvělé individuality, které dokážou své šance proměňovat. Před každým zápasem si říkáme, že musíme jít zodpovědně v obraně, nějaký ten gól dáme vždy.
Máte z pozice brankáře nějaké svoje speciální rituály? Většinou se o brankářích říká, že jsou „jiní“, setkáváte se s tím také?
Naučil jsem se před každým zápasem pokřižovat tyčky (ač nejsem věřící), dát si záležet na rozcvičce a když je byť trochu mokro obouvám kolíky - tohle se mi už párkrát nemile vymstilo. (smích) S tím, že by o mě někdo tvrdil, že jsem jako brankář "jiný" jsem se nesetkal.
Každý hráč má svůj oblíbený okamžik na hřišti. Jaký je váš nejvýraznější fotbalový zážitek?
Za největší zážitek asi považuji, když se mi z pozice brankáře podařilo vstřelit gól. Je to asi šest let nazpátek. Tehdy ještě v dresu Lažan jsem vyrovnával na 1:1 v zápase proti Benešovu hlavou z rohového kopu. Velký zážitek byl také postup s Lipůvkou do okresního přeboru. Zápasy proti Svitávce měli všechno. Obrovské emoce, obdivuhodnou diváckou návštěvu a šťastný konec.
Jaká je atmosféra v kabině, jak spolu s týmem trávíte čas mimo hřiště?
Atmosféra v kabině je vždy skvělá. Většinou vtípky a urážky v přátelském duchu. (smích) Samozřejmě si občas dokážeme i vynadat a zařvat, což ke sportu a zejména kolektivnímu patří. Mimo hřiště trávíme čas především na týmových stmelovačkách. Většina z nás se mezi sebou zná dlouhé roky, což je předurčeno ke skvělému kolektivu.
Jak se vám portál Fotbal u nás líbí a chtěl byste na závěr někomu něco vzkázat?
Portál se mi líbí moc. Jsem rád, že se někdo stará a zajímá o fotbal naší úrovně. Ocenil bych, kdyby vám někdo pomohl, třeba formou fotek ze zápasů, chytré telefony máme každý z nás. Na závěr bych chtěl asi jen poděkovat rodině, spoluhráčům, fanouškům. Jediné moje takové přání je, aby si na lipůvský fotbal našlo cestu a čas více lidí a chodili nás podpořit v co největším počtu. Děkuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.