HISENSE Hráč kola LUKÁŠ ŽÁČEK: Chuť kopnout si alespoň jednu penaltu samozřejmě byla

V Hisense sestavě kola jste hlasovali pro ty nejlepší hráče v 17. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím byl zvolen hráč SK Olympia Ráječko, Lukáš Žáček. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Lukáši, gratuluji k vítězství v anketě. Potěšilo tě to? Anketa byla tentokrát celkem jasná, když si zvítězil s 62% hlasů.
Děkuji mockrát a určitě mne to potěšilo a překvapilo, protože 62% je dost.
Sledoval jsi hlasování? Kdo myslíš, že ti poslal nejvíce hlasů?
Občas jsem hlasování sledoval, když byl čas a prostor. Ale jinak si myslím, že nejvíc se zapojil asi můj trenér z futsalu a chtěl bych mu poděkovat.
Kolik tě to bude v kabině stát nebo pro kluky připravíš nějaké dobré pohoštění?
Kolik přesně mne to bude stát, to zatím netuším ale dneska na tréninku se to určitě dozvím a náš pokladník Kuba Sedlák mne to pěkně naúčtuje (smích). Jinak donesu klukům na zápas i něco dobrého samozřejmě.
Jaká byla v Ráječku zimní příprava? Na co jste se hlavně zaměřily a jaké cíle máte pro zbytek jarní sezony?
Zimní příprava v Ráječku byla jak na horské dráze. Přišel k nám nový trenér Pan Kugler a bylo dost věcí jinak a i nových nejen pro mne ale i pro kluky. V přípravných zápasech jsme zkoušeli nové věci a taktiky. Aktuálně nemáme hlavního trenéra ale jedeme dál, ale tímto bych chtěl poděkovat hlavně i našemu “asákovi”, který skvěle odvádí práci na hřišti a snaží se nám pomoct a poradit. Aktuálně si nás vzal pod “křídla” náš střední záložník Michal Zouhar, který si důkladně chystá tréninkový plán na každý trénink. Zaměřili jsme se hlavně na kondici a zpevnění těla a zpřesnění přihrávek. Cíle pro zbytek jarní části zní jasně, hlavně to společně zvládnout a dohrát to nejlíp jako to umíme a hlavně se tím bavit.
Nyní už k zápasu, o víkendu jste porazily nasázely “bůra” Ratíškovicím. Tušil si, že by to mohl být tak pohodlný zápas? O poločase to bylo už 4:0 a prakticky rozhodnuto.
Každý zápas je jiný a snažíme se hrát tak, jak jen nejlépe umíme, takže určitě jsem nečekal, že už o poločase půjdeme do kabiny s výsledkem 4:0. Ale jsem za to rád, že se nám vstup do jarní části takto podařil. Hlavně jsme nevěděli, jak to vše bude protože bez hlavního trenéra je to přeci jen jiné. Ale opravdu jsem rád, že to takto dopadlo a že jsme to s klukama zvládli.
V utkání si byl velice aktivní, během čtyř minut si zařídil dva pokutové kopy. Můžeš nám situace popsat? Zatímco první byla jak se říká jasná, tak druhá vypadala dost přísně.
Před zápasem mi Zouhy jasně řekl “buď odvážný a neboj se hrát, jsi rychlý, tak toho využij”. Dařilo se a jsem za to rád. U první penalty v 22. minutě jsem využil mokrého povrchu a obránce mne zatáhl za dres a bylo jasno. Druhá penalta v 26. minutě vypadala jasně, zase jsem využil své rychlosti dostal se tak před hráče do pokutového území, kde bohužel protihráč o mne zavadil a rozhodil z rovnováhy a rozhodčí nezaváhal.
Obě penalty proměnil kapitán Sedlák, neměl si chuť alespoň jednu penaltu zahrát? Nebo máte přesně a striktně určené exekutory?
Sedlovi v tomto moc dobře věřím, má velice dobrou a razantní střelu. Ale chuť si kopnout aspoň jednu z nich samozřejmě byla, ale máme předem určené, kdo kde má být a Sedlo to zvládl skvěle.
Příští zápas zajíždíte do Krumvíře, to už bude asi jiné “kafe”, i když mají početnou marodku. Navíc jsou pouhé dva body před vámi, co od zápasu čekáš?
Určitě to bude velmi kvalitní soupeř a dost nepříjemný ale uvidíme. Každý zápas je otevřený a budeme se snažit pro to udělat maximum, aby jsme z něj vyšli vítězně a dostali se tak bodově před Krumvíř.
Překvapil tě nějaký z prvních jarních zápasů svým výsledkem?
Určitě zápas TJ Sokol Pohořelice vs. FC Kuřim, očekával jsem, že Kuřim po zimní přípravě bude našlapaná a nečekal jsem, že hned v 11. minutě budou prohrávat, ale nakonec to kluci z Kuřimi zvládli a vyhráli 2:1.
Kuřim a Boskovice mají poměrně velký náskok v čele tabulky, myslíš, že souboj o postup už se týká pouze těchto týmů?
Podle mne by tam ještě někdo s tím mohl trochu zamíchat ale uvidí se co bude a jak si to týmy pohlídají a kdo z nich nakonec postoupí.
Čemu se věnuješ, když zrovna nejsi na hřišti?
Věnuji se škole, pomáhání doma a u domu, motorky, běhání, posilování a tak obecně sporty a trávení času s kamarády.
Co říkáš na portál www.fotbalunas.cz?
Za mne je to skvělý portál a ostatní se mohou zapojit do hlasování o hráče kola a obecně se dozvědět vše o fotbale u nás.
Děkujeme za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.