Ve svém věku už bych mohl jen chodit na tradiční vítěznou fotku z kabiny, to mi jde, říká o možné pozvánce do áčka Jiří Brož

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 13. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Jíří Brož ze Lhoty. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Nejvyšší výhru podzimu jste si nechali na poslední zápas. Co na takovou kanonádu říkáš? Pamatuješ si nějaké podobně vysoké vítězství?
Šli jsme do zápasu s jistotou podzimního mistra a nechtěli si to zkazit. Takovou výhru jsem tady ještě nezažil, šli jsme brzy do trháku a pak už zápas kontrolovali.
Vstřelili jste 13 branek. Ty přesto na listině střelců chybíš. Zdobí tě podobná produktivita, jako jsem slyšel o Zdeňku Paulovi nebo branky raději jen připravuješ?
Já jsem spíš sváteční střelec. Při penaltě v poslední minutě mi právě Zdenda nechtěl předat balon a bránil si ho vlastním tělem.
V hlasování se strhl velký boj o prvenství mezi tebou a Pavlem Gottwaldem z Černic. Čím sis vysloužil takovou podporu od spoluhráčů či někoho dalšího? Přeci jenom otázky od spoluhráčů na sebe chvíli po konci hlasování nenechaly dlouho čekat.
No je to samozřejmě týmová práce:) Trošku jsem čekal, že to kluci umačkají jako odplatu pokladníkovi, abych před sobotní dokopnou sám naplnil kasičku. Odměnou za hlasování jim byla sleva na pokutách.
Když trochu zavzpomínáš. Zkus říct, co se ti při vzpomínce na začátky ve Lhotě vybaví. Co vůbec stálo za tvým přesunem právě sem. Přeci jenom z předchozích destinací to není na poměry Plzeňského kraje kousek.
Je fakt, že jsem vždycky dojížděl. Pokaždé jsem šel někam, kde byli kamarádi. Do Lhoty mě oslovil tenkrát Feri, že jich je málo a jestli si to ještě nechci zkusit. No a už jsem tu 5 sezon. 3 sezony říkám, že to je poslední. Uvidíme v létě:)
Na konci srpna do Lhoty přijel v rámci oslav založení klubu Sigi team. Jak sis akci užil a měl jsi v jejich výběru nějakého oblíbence, který tě svým příjezdem potěšil?
Vyšlo počasí, přišla spousta lidí a vybraly se peníze na dobrou věc, takže se akce podle mě vydařila. Samozřejmě je to zážitek, si to strčit s takovýma plejerama, ale Vánoce z toho měli hlavně naši rudí spoluhráči, kteří vylezli po 9 letech z kanálů:)
Zpátky do současnosti. Vašemu béčku se na podzim nadmíru dařilo. Jak se lišily tvé předsezonní představy s dnešní realitou při pohledu na tabulku?
Upřímně jsem si myslel, že budeme hrát hodně nahoře. Ambice našeho kouče jsou ty nejvyšší. Jeho příprava a taktické pokyny na jednotlivé soupeře jsou opravdu skvělé. Ostatně v prvním kole, když jsme přijeli do Ledců, nám s vážnou tváří oznámil, že jsme přijeli pro 3 body. Smázli jsme je 5:0 a bylo hotovo:) Za celý podzim jsme ztratili jenom 4 body, což je unikát, který se bude těžko překonávat. Velké díky patří celému realizačnímu týmu.
Podle spoluhráčů předvádíš poslední dobou excelentní výkony. Myslíš, že jsi trenérovi áčka zamotal hlavu a přijde pozvánka do zimní přípravy?
Takovou čest bych nechal spíše svým mladším a lehčím spoluhráčům, jako je například můj dobrý kamarád Zdeněk Paul. Ve svém věku už bych mohl jen chodit na tradiční vítěznou fotku z kabiny...To mi jde...
Přezdívá se ti stíhačka, přibliž trochu, jak jsi k této přezdívce přišel.
Rozhodně to není kvůli mojí rychlosti, to spíš, že musím na lajně lítat proti klukům, co jsou o 20 let mladší. Tímto bych chtěl poděkovat spoluhráčům, že se to dostalo až sem:)
Čeká vás dokopná, kde bude určitě veselo. Máš nějaké adepty, kteří budou aktivní až do brzkých ranních hodin a naopak ty, kteří podle tebe přecení své síly?
V tomhle je Lhota hrozně silná. Tohle tam jde snad každýmu. Máme společný dokopný A i B, takže když se sejde 30 frajerů, tak to jede vždycky do rána. Ty slabší zůstanou ve Lhotě, zbytek jede do centra Plzně na pozdní sběr.
Zaslechl jsem, že do města často chodíš s kapitánskou páskou. Bude to platit i při dokopné? Prozraď účel tohoto kroku a kdy ses k němu rozhodl poprvé.
To se stalo v euforii před pár lety, kdy jsem také vyhrál anketu v posledním kole před dokopnou. Uvidíme v sobotu, zda se z toho stane tradice:)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.