Do takových stravovacích zařízení nechodím a ta částka za ty 4 nesmyslně obří burgery taky nesouhlasí, tvrdí s úsměvem Kamil Kuncl

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 12. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Poprvé je to letos hráč Černic, jmenovitě Kamil Kuncl. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
První poločas a hlavně jeho úvodních dvacet minut bylo hodně divokých. Zažil jste někdy něco podobného?
Zažil jsem i divočejší zápasy. Oba týmy chtěly vyhrát, hrálo se nahoru dolů. Naštěstí jsme si to v poločase vyříkali, uklidnili hru a zápas dotáhli do vítězného konce.
Kde vidíte rozdíly oproti minulé sezoně, kdy jste hráli o sestup, zatímco nyní proháníte celky ze špičky tabulky?
Je jich hned několik. Jednak širší kádr, díky kterému si dokážeme při zápase pomoct i střídáním. Potom dorostenci, kteří jsou zase o rok starší a zkušenější. A po té minulé sezoně jsme si i s pár staršími hráči sedli a řekli si, že buď se na fotbal vykašleme úplně nebo proto, abychom něco hráli, budeme muset něco udělat. Začali jsme chodit v rámci možností na tréninky a v zápasech se to projevilo. Já osobně jsem asi po 10 letech přišel na trénink a pravidelně 3 měsíce trénoval a je to znát. Cca od půlky září už je moje tréninková morálka zase špatná, ale podzim už nějak doklepu a zimní přípravu bych chtěl absolvovat a trenérovi „Áčka“ zase drobet zamotat hlavu (směje se).
V minulosti jste působil především v plzeňských klubech nebo Plzni blízkých, teď jste už poměrně dlouhou dobu v Černicích. Jaký jste si k tomuto klubu vytvořil vztah a kde se vám jinak dařilo/líbilo nejvíce?
V 15, když jsem se na SK ZČE Plzeň přesunul do mladšího dorostu, mi trenér řekl, že bych byl tak 18. hráč, což se mi nechtělo být a v tu dobu mi navíc začali víc bavit holky a pivo. Tak jsme s kamarádem, co to měl podobně v jiném klubu, přišli do Černic a tam jsem našel to, co jsem chtěl, aby mi fotbal přinášel. Měl jsem štěstí na starší spoluhráče, kteří si mě a pár dalších vzali pod křídla nejenom na hřišti, ale i v hospodě a celkově nám ukázali, jak to v životě chodí. Jaký k Černicím mám vztah, snad svědčí to, že kromě nesmyslné půlroční anabáze ve Starém Plzenci, jsem tady už 20 let a pořád mi tam doufám mají rádi.
Co často děláte před zápasem. Máte něco, bez čeho byste nemohl nastoupit?
Jediné co opravdu na zápas musím mít, jsou elastické trenky pod trenky...jinak o svých zvycích před zápasem nechci mluvit, to je moje know-how.
Jednoho z členů týmu by zajímalo, jak hodnotíte černickou mladší generaci hráčů, jím přezdívanou "černická La Masia", která s vámi chodí pravidelně hrát? Mají někteří hráči potenciál být důležitými hráči například pro vaše áčko nebo dokonce ve vyšší soutěži?
Myslím si, že mlaďochům dáváme všichni dost najevo, že je bereme jako pevnou součást týmu a máme je rádi. Nechci je moc chválit, aby neměli nosánky nahoru, ale potenciál určitě mají a někteří by podle mě měli za „áčko“ hrát už teď. Mají všechno před sebou a je jen na nich, jak k tomu přistoupí. Jestli se nechají zlákat jiným rozptýlením života nebo u fotbalu zůstanou. Budu rád, když si od nás starších něco vezmou... Minimálně už aspoň ví, co je a jak chutná mimóza.
Profesí jste prý stavbyvedoucí a vystudoval jste stavební školu, jak na školní léta vzpomínáte, právě když okolo sebe máte spoustu studentů?
Při vzpomínce na školní léta se snad skoro až dojmu (směje se). Našel jsem tam, troufnu si tvrdit životní kamarády a celou dobu na škole prožil bezstarostně jako obláček dýmu. Je dobře, že kluci stavařinu studují, je to podle mě dobrá práce, při které je za vámi něco vidět.
Vzhledem k blížící se dokopné celkem aktuální otázka z kabiny. Co si rád dopřejete k jídlu na Americké ulici ve večerních až nočních hodinách?
Tak ať ty, které to zajímá, se mnou vydrží na dokopné do doby, než bude čas se občerstvit a já je na to milerád pozvu. Jinak nevím, kde se tohle bere, já žiju zdravě a do takových stravovacích zařízení nechodím a ta částka za ty 4 nesmyslně obří burgery taky nesouhlasí.
Po posledním zápase začne o víkendu zimní pauza. Jakými aktivitami vyplníte volné víkendy bez zápasů?
Ideálně na Šumavě. Doufám v tuhou a dlouhou zimu, takže co nejvíc snowboard a běžky. A taky se svojí dcerou.
Na závěr zkuste říct jeden okamžik, který se vám jako první vybaví ze skoro uplynulého fotbalového roku.
Nic konkrétního, co by mi utkvělo v paměti, mi nenapadá. Když už, tak jsou to asi hlášky při zápasech typu „pane rozhodčí, vy půjdete vejš“, „líbí se mi jak tečeš“, „voni běhaj no“ nebo „Koubáku, pojď se pod to taky podepsat“... Zasvěcení ví.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.