Celkově jsme zápas zvládli na jedničku, hodnotí duel v Bavorově Jan Strnad

Střelské Hoštice porazily jednoznačným poměrem 3-0 Bavorov a toto vítězství přineslo i dílčí úspěch v podobě vítězství v anketě o hráče kola, kterou ovládl Jan Strnad. Univerzál Hoštic se v rozhovoru rozpovídal nejen o uplnulém podzimu, ale i o své kariéře.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jane, gratuluji k vítězství v anketě o hráče kola. Co na to říkáš?
Děkuji Vám za gratulaci. Popravdě mě překvapila už samotná nominace do sestavy kola, natož celkové vítězství. Moc si toho vážím a děkuji spoluhráčům za podporu!
Zápas podzimu jste v Bavorově zvládli na jedničku a poměrem 3-0. Byl výkon bezchybný?
Určitě tam nějaká chybka byla, ale celkově jsme zápas zvládli na jedničku. Důležité bylo rychlé vedení a posléze jeho navyšování. Obvykle se na gól hrozně nadřeme, tak jsem rád, že nám to tam takhle rychle napadalo a nakonec to byla jednoznačná výhra. (úsměv)
Překvapil tě, nebo naopak zklamal v něčem domácí tým?
Překvapilo mě, jak se naše vítězství rodilo hladce. Čekal jsem úplně jiný průběh a boj. Musím ale uznat, že Bavorov má kvalitní kádr a po právu je tam, kde je. Proti nám ale neměl svůj den. Pochvalu si zaslouží domácí fanoušci, kteří udělali s těmi našimi skvělou atmosféru. Tímto chci poděkovat i našim fanouškům, kterých nás přijel podpořit plný autobus!
Ty sám jsi nastoupil na pozici stopera, i když jsi dříve působil na druhé straně hřiště. Jak zvládáš toto „přetvarování“ z útočného hráče na obranného?
Čím je člověk starší, tak postupně putuje dozadu, ale já se tam ocitl po zranění kolene. Nějakou sezónu už to takhle hraji, takže jsem si na to určitě zvykl. Kupodivu mi to docela sedí a vyhovuje. Myslím si taky, že zkušenosti z opačné strany se mi teď hodí.
Patří vám druhá pozice v tabulce, ale už jen o skóre. Je nějaký zápas, který tě z podzimní části mrzí?
Jednoznačně jediný prohraný duel, hned ve třetím kole se Sokolem Stachy. To jsme naopak neměli den my.
Teď už ke tvojí kariéře. S fotbalem jsi začínal tady v Hošticích. Kdo tě k němu přivedl?
Přivedl mě k němu před více než pětatřiceti lety kamarád Radek Borovič a jeho táta, který tenkrát vedl přípravku, nebo žáky. Jako prckové jsme kopali do míče u baráku, tak mě jednoho dne vzali na trénink.
Z Hoštic jsi nejprve zamířil na první štaci do Sušice. Jak vzpomínáš na toto tříměsíční působení?
Pamatuji si, že to bylo tenkrát z okresu rovnou do krajského přeboru. Nějaké věci tam nebyly podle mých představ, tak jsem se vrátil do Hoštic.
Následně v roce 2007 přišel tvůj přestup do Katovic. Kdo měl na přesunu do Otavanu největší podíl?
Původně jsem měl namířeno do Blatné, ale jednoho dne mi zavolal tehdejší trenér Katovic Standa Blažek, kterého tímto zdravím. Slovo dalo slovo a šel jsem nakonec do Katovic. Všechno mi tam parádně sedlo a strávil jsem tam krásné dvě sezóny. Hlavně ta spanilá jízda A třídou byla parádní a rád na to vzpomínám.
Po dvou letech ale došlo na návrat do Střelských Hoštic. Co k němu vedlo?
Myslím si, že tenkrát se po roce padalo z krajského přeboru a já se rozhodl, i kvůli práci, pomoci znovu doma Sokolu.
Během své kariéry jsi ještě zamířil do zahraničí. Kde jsi nastupoval?
Ano, hrál jsem nějakou dobu ve dvou německých klubech SV Fürstenstein a DJK Sonnen. Kvůli dlouhodobému zranění jsem tam ale musel skončit.
Jaké máš vzpomínky na tuto část svého fotbalového života?
Jenom ty nejlepší! Byla to pěkná zkušenost, porovnávat domácí a německé poměry. Přál bych to každému hráči, aby si tam alespoň chvilku někde zahrál.
Teď už půjdeme k víkendu. Čeká vás Vlachovo Březí, jaký zápas očekáváš?
Očekávám další výhru. Je to poslední domácí zápas, tak si ho chceme užít. Určitě dorazí velký počet domácích fanoušků, tak je nebudeme chtít zklamat.
Co podle tebe může v tomto zápase rozhodovat?
Myslím, že rozhodne kvalita a ta by měla být na naší straně. Samozřejmě i naši fanoušci a domácí prostředí budou důležité. Poženou nás za vítězstvím.
Poslední otázka. Kromě fotbalu máš ještě nějaký jiný koníček?
V létě si rád zahraju nohejbal a nebo malou kopanou. Mám dvě dcery, tak spíš s nimi se snažím něco vymyslet.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.